Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!!

*Πήραμε θέση για το απίστευτο αίσχος του πολυήμερου αποκλεισμού των νησιών, που βαφτίστηκε "απεργιακή κινητοποίηση" εκ μέρους των διοργανωτών της και της αριστεράς ιερής επιστασίας και άρχισαν οι ομοβροντίες.
*Ακούσαμε και διαβάσαμε μαλακίες περί "κοινωνικού αυτοματισμού" από τους θιασώτες του πολιτικού αυτισμού "επαναστάτες" και λάτρεις της άσκοπης αντιπαλότητας αριστερίζοντες, νεοφιλελεύθερους και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, πουθενά δεν είδαμε και δεν ακούσαμε περί νομοθεσίας και λογικής!
*Φανταστείτε, όλες οι επαγγελματικές ομάδες, κατηγορίες, συντεχνίες κλπ., να είχαν υιοθετήσει "λογικές" ναυτεργατικού συνδικαλισμού.
*Να πεθαίνεις π.χ. από έμφραγμα και να σου λάχει να το πάθεις σε περίοδο απεργίας ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού! Δεν έχεις παρά να περιμένεις πότε θα στεφθεί ο "αγώνας" με επιτυχία και να γυρίσουν οι αγωνιστές θριαμβευτές στα πόστα τους! Για ένα έμφραγμα θα πισωγυρίσουμε τις εξελίξεις;
*Αυτή η περιβόητη εργατική νομοθεσία -με το περιβόητο "άρθρο 4"- ισχύει και για ποιά κορόιδα;
*Δεν θάπρεπε να προβλέπεται πλοίο και προσωπικό "ασφαλείας" στις απεργίες των ναυτεργατών (τις οποίες όχι μόνο δεν αντιμαχόμαστε, αλλά τις υπερασπιζόμαστε στον βαθμό που δεν αντιβαίνουν στο κοινωνικό συμφέρον) που θα διασφαλίζουν και το δικαίωμα της απεργίας, ταυτόχρονα δεν θα δυναμιτίζουν την ούτως ή άλλως δύσκολη ζωή στα νησιά;
*Η  κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα το ξαναπούμε δεν αποσπάται με τον τσαμπουκά, αλλά με επιχειρήματα και κοινωνικές συμμαχίες.
*Η βία είτε είναι κρατική, είτε είναι κομματική, είτε είναι συνδικαλιστική, δεν παύει να είναι βία και να στρέφεται συνήθως κατά του κοινωνικού συνόλου!!

1 σχόλιο: