Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ (ΣΥΝΠΛΗΝΙΟΣ)

*Την Κυριακή μας λένε αναμετρώνται δύο κόσμοι. Εμείς θα συμφωνήσουμε.
*Στη μία πλευρά βρίσκεται ο "ξένος" Βλαχογιάννης, που όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τοπικοαυτοδιοικητικά την τελευταία εικοσαετία, θα έχουν καταγράψει την αφοσίωσή του στις διάφορες θέσεις που έχει αναλάβει. Δεν έχει χάσει ούτε ένα συμβούλιο, ποτέ και για κανένα λόγο! Και σε κανένα συμβούλιο δεν σηκώνεται από την καρέκλα του, μέχρι να τελειώσει, ούτε για κατούρημα!Αυτός ο ξένος!
*Στην άλλη πλευρά, προβάλλουν τα παραδείγματα "γνήσιων" παριανών, πρωταθλητών της κοπάνας και της αδιαφορίας για τα καθήκοντα, που τους ανέθεσε ο παριανός πολίτης, την μία και μοναδική τετραετία που εθήτευσαν.
Για τις επιδόσεις τους αυτές επιβραβεύτηκαν με σημαντικό αριθμό ψήφων και σ' αυτές τις εκλογές.
*Οι κατηγορίες που εκτοξεύουν σε βάρος του δημάρχου, πάνε σύννεφο! Ποιοί τολμάνε να κατηγορήσουν ποιόν. Ο ΤΕΜPORA O MORES!!
*Οι εκλογές αυτές (δημοτικές και περιφερειακές)  ανέδειξαν και νέους λαμπρούς "αστέρες" της πολιτικής, μέσα από  ετεροκλητες συμμαχίες και υπόγειες συνευρέσεις .Θάχουμε πολλή δουλειά στο μέλλον!!
*Εκείνο που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι το ηθικό ανάστημα μερικών πολιτικών ανδρών, που θα συμμαχούσαν και με το σατανά και θάπαιζαν και τον πιο ξετσίπωτο ρόλο, με αντάλλαγμα κάποια θέση, όπου νάναι.
*Με τέτοιο "ύψος" θα πιαστεί ο λαιμός μας κι άντε να ξεμπερδέψεις μετά με το αυχενικό.
*Δεν κατάλαβα, ίσως γιατί τα βλέπω μονόπλευρα τα πράγματα: η παρέμβαση Ραγκούση ήταν εξωθεσμική. Ωραία! Η παρέμβαση Βρούτση τι ήταν Εσωεξωθεσμική;
*Και καλά ένας πράσινος να στηρίζει έναν πράσινο και λόγω παρελθούσης στενής πολιτικής σχέσης. Όταν ένας γαλάζιος στηρίζει έναν πράσινο, έτσι στα ξαφνικά, τι παιχνίδι παίζεται; Μήπως αυτό το λένε πόκα στη πλάτη του ψηφοφόρου;

11 σχόλια:

  1. Κιμωνα, εγραψα ενα σχολιο στου τενεκε του ξεγανωτου το μπλογκ, και δεν το ανεβασε γιατι εκει γραφει ο ιδιος και τα σχολια και εν γενει μονο οτι γουσταρει(και ψεματα).Βοβαμαι οτι εχασες την ψυχραιμια σου. Ηρεμησε γιατι θα παρεξηγηθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ!
    ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΑ "ΣΤΗΜΕΝΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ απλοϊκή προσσέγγιση φίλε μου, αλλά αν μη τι άλλο σεβαστή. Ο Βασιλάκης Καϊλας, συγνώμη Βλαχογιάννης που η κακιά μοίρα του τον έστειλε στο νησί των "ρατσιστών και τοπικιστών", στην Πάρο ντε, δεν πάει ούτε για κατούρημα! Συγνώμη δεν το έπιασα το νόημα.
    Ο Βασιλάκης Καϊλας- Βλαχογιάννης, που ξενιτεϋτηκε στα ξένα και που οι κακοί παριανοί τον λοιδωρούν.
    Για να σοβαρευτούμε λιγάκι αγαπητέ. Σε δυό μέρες ο λαός θα αποφασίσει και η άποψη του είναι σεβαστή. Άλλοι έχουν το μεγάλο άγχος. Αυτοί που έριξαν όλο το χαρτί στην κοουβέρτα και τα κόκκαλα είναι έτοιμα να πέσουν. Αν έρθουν εξάρες την έβγαλαν κσθαρή, αλλιώς την έκατσαν τη βάρκα.
    Άκου τι σχόλια γράφω τώρα ο κακός παριανός βραδυάτικα!
    van

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η δική μας προσέγγιση είναι απλοική τότε τι έχεις να πεις για τα φιλοσοφικά δοκίμια του στυλ:"βλαχοπονηριές","είμαι παριανός", κ.α. πολλά που κοσμούν την σύγχρονη παριανή γραμματεία.Βέβαια,εγώ η ταπεινή αδυνατώντας ν' αγγίξω τα ύψη της σκέψης σου, εξακολουθώ να πιστεύω πως ως πρότυπο πολιτικού άνδρα περισσότερο αρμόζει,ένας Βλαχογιάννης, παρά ένα αδιάντροπο γαιδούρι, που απλώς υφαρπάζει την ψήφο μου και μετά, μην τον είδατε μην τον απαντήσατε, αγαπητέ παριανέ φιλόσοφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...μετην "Χρυσή Αυγή" για οδηγό
    και τον πινόκιο ξεναγό,
    το εκδρομικό μας πάει
    ντουγρού για το γκρεμό...
    απόσπασμα από το ποίημα Ύμνος στην ΑΞΙΟ-σύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς van.Αν παριστάνεις τον χαζό δικαίωμά σου.
    Οι νόμοι -άγραφοι και γραπτοί- προβλέπουν τα πρέπει και τα δεν πρέπει, των πολιτικών μας.
    Σίγουρα κάποιοι καμώνονται πως δεν τα βλέπουν, ή κι αν τα βλέπουν φροντίζουν να τα υποβαθμίζουν. Μια από τις κύριες αιτίες που κάναμε την Ελλάδα ρόμπα ξεκούμπτωτη είναι κι η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩΣΗ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ανάρτηση του σχολίου, καθώς και για τις απαντήσεις.
    Συγνώμη που δεν επανήλθα νωρίτερα, αλλά τώρα βρέθηκα σε υπολογιστή.
    Το λοιπόν για το αν είμαι ή για το αν παριστάνω το χαζό είναι ακόμα θέμα προς διερεύνηση, αλλά αγαπητέ ανώνυμε (άοσμε – άχρωμε- άγευστε), τα «πρέπει» μπορείς να μου πεις ποιος τα θέτει. Πιες το καφεδάκι σου, πήγαινε να συσκεφθείς με τον εαυτό σου και όταν το αναλύσεις και μπορέσεις να μου το ορίσεις έλα να το συζητήσουμε ξανά.
    Τώρα όσο για σας κύριε ή κυρία Αριστοφάνη, νομίζετε ότι είναι της παρούσας να σχολιάσουμε το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Πάρο ή ακόμα γενικότερα, στην Ελλάδα; Ο χαρακτηρισμός «της πλάκας» είναι μάλλον επιεικής.
    Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε άλλωστε αγαπητοί συνδαιτυμόνες, τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε το/ τη δήμαρχο που μας αξίζει.
    Άλλο πράγμα όμως διατύπωσα στο προηγούμενο κείμενο, στο οποίο ίσως δεν έγινα καταληπτός, όχι όσο θα έπρεπε. «Τα κόκκαλα έχουν πέσει στην κουβέρτα για πολλούς και εάν έρθουν εξάρες σωθήκαν, αν όμως το ζάρι πάει ανάποδα τότε την κάτσανε»!
    Τώρα για το ποιοι ρίξανε τα ζάρια στην κουβέρτα, εκεί σε θέλω φιλαράκο μου ανώνυμε να κοιτάξεις και όχι να μου λες για τα «πρέπει». Αυτά τα «πρέπει» μας καταστρέψανε μάγκα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό θα ήταν και ο van και ο ανώνυμος να κατεβάσουν τους τόνους.Αφήστε που κατά τη γνώμη μου επί της ουσίας συμφωνούν.
    Τα περί δημοσιογραφίας θα τα συζητήσουμε εν καιρώ.
    Θα επαναλάβουμε για μια φορά ακόμα ότι αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι ατομική υπόθεση.
    Συμμετέχουν άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες και ταυτόσημο προβληματισμό.
    Διαφορές στα επί μέρους φυσικά υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο κύριος van προσποιείται πως δεν γνωρίζει τους νόμους τους οποίους ορκίζονται να τηρούν οι εκλεγμένοι άρχοντές μας κάθε αρχή της τετραετίας κι ότι οφείλουν συνέπεια στα καθήκοντά τους, εγώ δεν μπορώ, παρά να του συστήσω να διαβάσει τον κώδικα καθώς και τη σχετική νομοθεσία. Σ' αυτά αναφερόμουν καθώς και στους ηθικούς κανόνες, που είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση (ΣΥΝΠΛΗΝΙΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αριστοφάνη η αντιπροτελευταία και τελευταία σου παράγραφοι χτύπησαν κόκκινο. Ίδιος θεσμός η Κυβένηση και οι υπουργοί ΄ίδιος΄θεσμός και ο βουλευτής κόμματος ?
    Ξέρεις και όλοι ξέρουμε γιατί μερικοί από θαλασσί έγιναν γαλαζοπράσινοι και δεν παίζουν πόκα στην πλάτη του ψηφοφόρου , αλλά φόρα- παρτίδα στρίβουνε το σβουράκι του ΄πάρτα όλα΄. Κατά άλλα καλή η προσπάθεια του ΣΥΝ, ΧΩΡΊΣ ΠΛΗΝ του ερανίσματος (;). Καλό βόλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν σε βολεύει να διαβάζεις τα γεγονότα μονοσήμαντα, δικό σου πρόβλημα.
    Αυτό που υποκριτικά παραβλέπεις, είναι ότι ο ΠΑΡΙΑΝΟΣ ψηφοφόρος και πολίτης και πρώην δήμαρχος Γιάννης Ραγκούσης δικαιούται να έχει άποψη και να τη λέει, ακόμα κι αν γίνει πρωθυπουργός.Αυτός που δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει και μάλιστα μ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις της Πάρου είναι ο Νάξιος βουλευτής.Το σύνταγμα και οι νόμοι είναι σαφείς . Άνοιξε και κανένα σχετικό βιβλίο και μετά τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή