Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στον απόηχο των εκλογών (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ)

*Τα λόγια τα παχιά τα μεγάλα, τ' ακούσαμε σε μεγάλη δοσολογία.
Ακόμα βουίζουν τ' αυτιά μας από ανέξοδες ρητορείες για πολιτικό πολιτισμό, για εφόρμηση στο μέλλον, για νέο ήθος και ύφος εξουσίας, για αλλαγή σελίδας και άλλα στομφώδη.
*Και ήρθε η ΗΤΤΑ να μας απογυμνώσει και να δείξει το αληθινό μας ποιόν.
Ούτε τον τυπικό χαιρετισμό προς τον νικητή της καλπης, δεν ΑΞΙΟ-θηκε κανένα εκσυγχρονιστικό πολιτικό παλληκαράκι ν' απευθύνει στο Βλαχογιαννέικο. Τόσος πολιτισμός, τέτοια κουλτούρα.
Κουλτούρα να φύγουμε!
*Στη συνέχεια, άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας να ρέουν στα καντούνια και στις πιάτσες. Γέμισε η αγορά πρωινιάτικο Δευτέρας, μακακίες. Μπορεί κι οι κάλπες να είχαν "πειραχτεί".
Δεν αποκλείεται ο Βλαχογιάννης να συνεργάστηκε με τον Κόπερφηλντ και να εξαφάνιζε τις αντίπαλες ψήφους. Ξέρεις τι κουμάσι είναι αυτό; Αν δεν ξέρεις ρώτα το Δραγατομπελεγρέικο.
*Μπορεί να συνωμότησαν κι οι δικαστικοί, οι εφορευτικές, οι διαβόλοι κι οι τριβόλοι, μπορεί να έπαιξε ρόλο κι ο Άγιος Φανούριος, μπορεί, μπορεί, μπορεί...
*Το μόνο που δεν μπορεί, δεν γίνεται, είναι η χασούρα. Τόχατε δεμένο, εξασφαλισμένο.
Οι εκλογές, εντάξει,  έγιναν για επιβεβαίωση. Αλλά ήρθε η διάψευση και μετά το παραλλήρρημα!
*Πάντως οι πρωταγωνιστές του αντι-βλαχό θιάσου παρέλασαν κανονικότατα σαν γνήσιοι καρναβαλιστές καθ' όλη τη προεκλογική περίοδο.
*Όχι τίποτ΄άλλο, τρία χρόνια μας μούσκεψαν με το κλάμα τους για τη Πάρο και παραλίγο σαν γνήσιοι κουτοπαριανοί να τους πιστέψουμε κιόλας. Που να φανταστούμε πως έστηναν το κόλπο-γκρόσο!

2 σχόλια:

  1. γιατι δεν μιλας για τους συμβουλους και τα καραγκιοζιλικια που κανανε για τη καρέκλα παρα μιλας συνεχεια για τους αρχηγους.
    να τα πιανειε τα πραματα σφαιρικα οχι μονοκοματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά αν πιάναμε το σχολιασμό για τόσο κόσμο θα ξημεροβραδυαζόμαστε και άκρη δεν θα έβγαινε.
    Δεν υπάρχει πρόθεση να μεροληπτήσουμε, απλά ο χώρος και ο χρόνος δεν επαρκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή