Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Wikipedia... Πως καταστρέφεις έναν "ενοχλητικό" δημοσιογράφο...

AΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia... παρουσιαζόμενη ως "ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια" και που δυστυχώς χρησιμοποιείται πλέον ακόμη κι από έγκυρους αναλυτές, για τους "συνωμοσιολόγους" ήταν πάντα μια επιχείρηση της Cia και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ασχέτως του γεγονότος πως χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται -μάλιστα εθελοντικά χωρίς αμοιβή με την ιδιότητα του "συντάκτη" και κωδικούς- εκατοντάδες χιλιάδες "χρήσιμοι ηλίθιοι", ως επί το πλείστον προοδευτικοί πολίτες που σε κάθε χώρα οι πλούσια αμειβόμενοι στρατιώτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποιώντας αφανώς κομματικούς μηχανισμούς τους πέρασαν στο μυαλό πως επιτελούν "κοινωνικό, επιστημονικό, μορφωτικό και πολιτιστικό έργο".
Έτσι σήμερα υπάρχει μια πλούσια βάση δεδομένων που έγινε ΔΩΡΕΑΝ κι απλώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρύσωσε αρχηγούς προοδευτικών κομμάτων κι αντιστοίχως αυτοί με τη σειρά τους τους έμπιστους αγκιτάτορες που περνούσαν το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουν όλοι σ' αυτό το σύστημα της "παγκοσμιοποίησης με ανθρώπινο πρόσωπο". Θα έχει ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί πως λειτούργησε και λειτουργεί το σχήμα αυτό της Βικιπαίδεια στην πατρίδα μας.
Η σημερινή φάση λειτουργία της Βικιπαίδεια συνεχίζει τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων, θεωρείται ένα αξιόπιστο κι έγκυρο υλικό, αλλά σε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου