Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια με την τουρκική οικονομία;

«Βουλιάζει η οικονομία της Τουρκίας,» μας ενημερώνουν οι γνωστοί φιλαλήθεις φορείς της μαζικής προπαγάνδας. Οι οικονομικές ειδήσεις από την κατάσταση της Τουρκίας έρχονται με την μορφή πολεμικών ανακοινωθέντων. Από κοντά και οι γνωστοί αναλυτές της πλάκας, της καρπαζιάς και της ακαδημαϊκής άνοιας, βγαίνουν εν είδη ουροβόρου όφεως να μας μιλήσουν για τον αμείλικτο τρόπο με τον οποίο οι γνωστές μας αγορές – ως άλλος βιβλικός Γιαχβέ – τιμωρούν όσους τις απορρίπτουν, ή τις αγνοούν.
Είναι όντως επικείμενη η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας; Κι αν ναι, τι θα σημάνει για την ευρύτερη περιοχή και κυρίως για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας;
Το άλλοθι για τις πολεμικές ανακοινώσεις εναντίον της τουρκικής οικονομίας είναι η σοβαρή υποτίμηση της τουρκικής λίρας τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των δασμών στις βιομηχανικές εισαγωγές αλουμινίου και ατσαλιού από την Τουρκία.
Η αφορμή γι’ αυτή την κίνηση Τραμπ είναι η παράνομη κράτηση από την Τουρκία του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για ενίσχυση της τρομοκρατίας. «Πιστεύουμε ότι είναι θύμα άδικης και παράνομης κράτησης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου