Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ (ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)

*Ο άδικος χαμός του Διαμαντή συνέβη σε μια χρονική περίοδο που μάλλον δεν ευνοεί την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Αντίθετα, θα έλεγα πως μάλλον την υπονομεύει.
Όλοι σχεδόν, σχετικοί και άσχετοι με το επιχειρείν, τελούν υπό την επήρεια της παραζάλης της τουριστικής περιόδου.
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
Έτσι δεν καθίσταται αντιληπτό, ότι ο πραγματικός φονιάς (έστω και δια χειρός Ιταλών τουριστών) είναι το τρικέφαλο καθεστώς ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ/ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ/ ΑΝΟΧΗΣ που αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για την επιθετική έως δολοφονική συμπεριφορά  παραβατικών φιλοξενούμενων (;) του νησιού, όταν εγκαλούνται στην τάξη από θιγόμενους πολίτες....

*Η μανιέρα με τις διακομιδές ασθενών/τραυματιών, γνωρίζει δόξες λαμπρές.
Είδηση δεν αποτελεί πλέον το αν κάποια μέρα έγινε, αλλά το αν ΔΕΝ έγινε διακομιδή ασθενούς ή τραυματία σε νοσοκομείο του κέντρου.
Αναρωτιέμαι :Που πήγαν άραγε όλοι εκείνοι οι φλογεροί αγωνιστές που συγκόμισαν θηριώδη άλμπουμ από τις φωτογραφίες των κινητοποιήσεων για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των υπηρεσιών υγείας στο νησί;

*Δυστοκία χαρακτηρίζει τις προσπάθειες να προκύψει ένα σχήμα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημοτική εξουσία από το νυν δήμαρχο.
Πολύ κουβέντα, πολλές συναντήσεις, πολλή αμπελοφιλοσοφία κι αποτέλεσμα: μηδέν!!
Επί του παρόντος τουλάχιστον!
Γιατί κάποιοι καλά ενημερωμένοι επιμένουν, πως η κρίσιμη περίοδος για ασφαλή συμπεράσματα είναι εκείνη λίγο μετά τις γιορτές.

*Το οδικό δίκτυο του νησιού σε πάρα πολλά σημεία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
Υπάρχουν τμήματα δρόμων που θυμίζουν κανονικό πεδίο βολής, ενέχοντας μεγάλους κινδύνους ιδιαίτερα για επιβαίνοντες σε δίτροχα.
Δυστυχώς και παρά την πολύ σκληρή χρήση τους, υπάρχουν δρόμοι στο νησί που είναι από ελάχιστα συντηρημένοι, έως καθ' ολοκληρίαν  ασυντήρητοι, εδώ και αρκετά χρόνια.
Εκεί όπου ακόμα είναι σε καλή ή σχετικά καλή κατάσταση, εν πολλοίς οφείλεται ΚΑΙ στην παρατεταμένη ανομβρία...

*Άνθρακες ο θησαυρός του ανασχηματισμού!
Έμεινε στην "απ' έξω" ο Γιάννης, λόγω βεβαρημένου πρόσφατου ιντερνετικού παρελθόντος.
Έτσι έχασα την ευκαιρία ν' απολαύσω την συγκατοίκησή του με κάποιους Συριζαίους που με επέκριναν σφόδρα το 2010 για την συμμετοχή μου στον συνδυασμό με επικεφαλής τον Βλαχογιάννη.
Γιατί αν η στήριξη Γιάννη στον εκλεκτό του τότε Χρήστο συνιστούσε ικανό αποτρεπτικό στοιχείο για συμμετοχή σε έναν δημοτικό συνδυασμό, δομημένο από τα κάτω προς τα πάνω, τότε η κυβερνητική καρέκλα σε έναν δράκο του πολιτικού παραμυθιού τι θ' αποτελούσε;
Δικαίωση των οραμάτων  και των αγώνων της αριστεράς;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου