Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ- ΤΟ "ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ"...

Μαίνεται η φωτιά στην Πάρο: Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή

Δυστυχώς οι φόβοι μου -εκφρασμένοι προς τους εκπροσώπους μας και σε αυτοδιοικητικό και βουλευτικό επίπεδο- επιβεβαιώθηκαν.
Η εσφαλμένη αντίληψη πως δεν απαιτείται ισχυρή παρουσία εναέριων μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οδήγησε -αυτή τη φορά με μεγαλύτερο κόστος- την κατάσταση σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς.
Η πύρινη απειλή ενισχυμένη σε σχέση με χθες, αφορά και πάλι ολόκληρο το νησί και όχι μια περιορισμένη έκταση, μια συγκεκριμένη περιοχή.
Κι αν λάβει κανείς υπόψιν του το γεγονός πως η φωτιά κατατρώει τα σωθικά του ΧΥΤΑ, τότε το πράγμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθότι αυτός θα αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα για πολλές ημέρες αν όχι εβδομάδες...
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα νωρίς το απόγευμα τόσο με τον Έπαρχο Κ.Μπιζά, όσο και με το βουλευτή Ν.Συρμαλένιο, επισήμανα σε αμφότερους την επιτακτικότητα της επέμβασης ΑΜΕΣΑ δυο αεροσκαφών τύπου canadair για την αντιμετώπιση της αναζωπυρωμένης φωτιάς, πράγμα που έγινε αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τα όσα μου μετέφεραν, οι (εκτός Πάρου) αρμόδιοι έκριναν πως απαιτείτο η χρήση μόνο ενός ελικοπτέρου (βαρέως τύπου το αποκάλεσαν).
Ελπίζω το για δεύτερη φορά επαναλαμβανόμενο λάθος να μην αποδειχθεί ολέθριο και σύντομα η φωτιά να εξουδετερωθεί.
Θέλω να ελπίζω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου