Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ...

 Αυτό το θέμα αποτελεί διαχρονικά ταμπού για πολιτικούς και πολιτικάντηδες της Πάρου, σ' όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, σ' όποιο οφίκιο κι αν στρογγυλοκάθονται, (κομματικό, δημοτικό, περιφερειακό, βουλευτικό κ.α)

Κι ας προκαλεί σοβαρή αιμορραγία στην τοπική οικονομία κι ας δημιουργεί στρεβλώσεις κι ας χτυπά πισώπλατα το παρόν και το μέλλον του νησιού.

Άκρα του τάφου σιωπή.

Είπαμε, στο βωμό της Βλακώδους "Ανάπτυξης" και στ' όνομα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, δεν πρέπει να προκαλούνται αναταράξεις για θέματα που έχουν να κάνουν με παραβατική, ή ακόμα χειρότερα, με ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά αλλοδαπών υπηκόων, που αλωνίζουν στο νησί!

Έτσι, η απόλυτη κατίσχυση της παραξενοδοχείας στην Πάρο με πρωταγωνιστές κυρίως αλλοδαπούς "επενδυτές", έναντι των επαγγελματιών που διατηρούν απόλυτα νόμιμες επιχειρήσεις, φαίνεται πως ούτε και φέτος συγκίνησε κανέναν.

Κάθε καρυδιάς καρύδι αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας ένα ακίνητο (οι επινοικιάσεις ακινήτων πάνε σύννεφο κι ας απαγορεύονται αυστηρά από τη νομοθεσία...) μετατρέπεται από απλός μέχρι πρότινος παραθεριστής, σε παραθεριστή-βδέλλα που απομυζά πολύτιμους πόρους από την τοπική αλλά και την εθνική μας οικονομία.

Αποκτά δηλαδή εισοδήματα τα οποία αποκρύπτονται και από τα οποία ουδέν προκύπτει για την τοπική ή την εθνική μας οικονομία.

Κάποια από αυτά, όπως έχω εξηγήσει σε παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις, δεν περνάνε ούτε ξυστά από τη χώρα μας, αφού κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού! 

Εις υγείαν του μαλάκα του νεοέλληνα και του απίθανου νεοελληνικού μη-κράτους με την σκόπιμη εθελοτύφλωση.

Κατά τ' άλλα οι εκπρόσωποί μας αναλώνονται σε ακατάσχετη ανοητολογία, σε ατέρμονες συζητήσεις περί διαφόρων δευτερευόντων προβλημάτων της Πάρου, προσποιούμενοι άγνοια για μείζονα και σοβαρά... 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου