Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Περί "νέων" ιδεών, "επιλεκτικων" τιμών και επαίνων...

*Καλοδεχούμενη κάθε ιδέα που μπορεί να συμβάλλει στη πρόοδο του τόπου, αλλά...
Όταν απέχει κανείς από τα κοινά(συστηματικά εννοείται), δεν κατοικεί στο νησί  κι εμφανίζεται με τη συχνότητα που εμφανίζεται ο κομήτης του Χάλεϋ, τότε κινδυνεύει να την πατήσει προσπαθώντας να κατοχυρώσει πατέντες ιδεών.

Εξηγούμαστε. Διαβάσαμε την ανάρτηση  Τέλογλου στο προσωπικό του μπλογκ που αφορούσε στην αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιού  με αντίστοιχες οικονομικές-νέου τύπου και απορήσαμε για το ύφος και το πνεύμα του κειμένου.
Γιατί τόσος στόμφος και τόσο "ταρατατζούμ" για κάτι που ήδη έχει ειπωθεί και έχει προταθεί σε σχετικές συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο συνδυαζόμενο μάλιστα με άλλα μέτρα που θα συμβάλουν πιο αποφασιστικά στην εξοικονόμηση πόρων, οικονομικών και ενεργειακών.

Τώρα θα μου πείτε σιγά που θα μάθαινε όχι μόνο ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Στρατής, αλλά και οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί πράγματα ΟΥΣΙΩΔΗ που ελέχθησαν στο όργανο λαϊκής κυριαρχίας(η Παπαρήγα είμαι;) όταν η πληροφόρηση ασχολείται προνομιακά με σοβαρότερα θέματα όπως η "αβάντα" σε κολλητούς και διαφημιζόμενους, το παραπολιτικό κουτσομπολιό και άλλα δημιουργικά...


*Και τι δεν κάνουν προκειμένου να μειώσουν το γόητρο και να πλήξουν το πρόσωπο του Λούη οι άσπονδοι φίλοι του μέσα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τους χρηματίσαντες προέδρους της τοπικής ΝΔ εξαιρώντας τους δύο τελευταίους, δηλαδή τον Λούη και τον Μπάμπη!
Ποιο το επιχείρημα;
Επειδή λέει είναι εν ενεργεία...
Δηλαδή ωρέ παλληκάρια, οι άλλοι που θα τιμήσετε είναι εν οριστική αποστρατεία;
Κι από που προκύπτει αυτό;
Κι αν θελήσουν να επανέλθουν στο κουρμπέτι, θα σας επιστρέψουν το βραβείο;

Τώρα και για να βρούμε και κάποιο ελαφρυντικό, για τους ευαίσθητους  και λεπτολόγους αξιολογητές, ίσως να είναι επηρεασμένοι από το κλίμα του χωριού που θα τελεστεί η βράβευση.

Εκεί πρόσφατα βραβεύτηκε από το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου απελθών δημοτικός σύμβουλος για την "προσφορά" του ως αιρετός στο χωριό-γενικά και στο σύλλογο-ειδικότερα, γράφοντας με θρασύτατο κι επιδεικτικότατο τρόπο στα παλιότερα των υποδημάτων τους έτερο απελθόντα συνάδελφο, του οποίου η παρουσία στα κοινά του χωριού -χρονικά τουλάχιστον- υπήρξε υπερδιπλάσια...

Για την ποιότητα και το εύρος της προσφοράς δεν τίθεται ασφαλώς θέμα συζήτησης, αλλά νάναι καλά η διαπλοκή και η οικογενειοκρατία...


Η λέξη ντροπή κρίνεται ακατάλληλη γιατί απευθύνεται σ΄αυτούς που κοκκινίζουν...




32 σχόλια:

  1. Α ρε Μπαμπη τι επαθες.Που να φανταστεις τετοια καραμπολα.Παει το βραβειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον φίλο Τέλλογλου, την αγάπη μας, όμως πρέπει να ζήσει στην Πάρο να ασχοληθεί ενεργά στα τοπικά για να έχει ορθότερη άποψη ή να έχει καλή ενημέρωση.
    Η αγάπη των "άσπονδων" φίλων για τον κ.Λούη έχει γίνει αντιληπτή από πολύ κόσμο. Ευτυχώς οι ψεύτες και οι συκοφάντες τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μου πει καποιος ο υποψηφιος που επιχειρισε να κατεβασει η παρεουλα της τοπικης-αλλα δεν της καθισε- ηταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω ο κοσμος χανεται κ ... αυτοι χτενιζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως τους εχει τσουξει για τον Λουη? Μηπως τους εχει τσουρουφλησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η οποια εκδηλωση ειχε κ τεραστια επιτυχια.55 ατομα ολα κ ολα.Υστερα προεδρε σου φταινε αλλοι.Τον καθρεφτη τον εχετε κοιταξει η τον εχετε για διακοσμητικο στοιχειο στο σπιτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιμενετε λογικη απο ανθρωπους που τους φτυνουν κ αυτοι νομιζουν οτι βρεχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o Λουης κι ο Σπυρος εχουν τους περισοτερους¨ασπονδους¨στο κουρμπετι.δε βαριεσαι ομως Αριστο ολους αυτους κιαλλους τοσους να στυψεις ¨ζουμι¨ δε βγαζουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί 11:23 και 7:55!
    Το κουφό στην όλη ιστορία είναι πως οι δυο φίλοι έχουν βίους παράλληλους με πολλά κοινά στοιχεία αμφίδρομα.
    1) ο Λούης ξεκίνησε ως Κοντός στη πολιτική και έγινε "Σπύρος" (όσον αφορά τους άσπονδους που λέγαμε)!
    2)Ο Σπύρος ξεκίνησε ως Σπύρος συνέχισε ως Σπύρος (όσον αφορά τους άσπονδους και όχι μόνον)και στο τέλος μετά από 30 τόσα χρονάκια,έγινε "ΛΟΥΗΣ"!
    Έγινε άφαντος!!
    Δηλαδή "Σπύρος Λούης"!!!
    Τώρα πόσο θα αντέξει ο ορίτζιναλ Λούης τη σαπίλα θα φανεί στη πορεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μάθαμε, έπεσε και κλάμα στην βράβευση? γιατί στην άλλη βράβευση που αναφέρεσαι έπεσε και πολύ κλάμα από κάτι κυράτσες.
    Η αγκαιριά ενδείκνυται μάλλον μόνο για βραβεύσεις μετά συνοδεία κλάματος . Συνιστώ μάλιστα να το συμπεριλάβει η πρόεδρος στην τουριστική προβολή, "έχουμε καλές και ωραίες κλαψιάρες και κλαψιάρηδες"
    Σοβαρότης μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το "κλάμα" είχε πέσει ήδη από το Νοέμβρη και είχαν στραγγίσει οι αδένες τους.
    Άντε ρε Κώστα, πάντα τέτοια και εις ανώτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν εκπλησομαιαπο τη σταση των ανθρωπων αυτων/λιγο πολυ αυτα περιμενης απο πολιτικους /τσαντιζομαι που προσπαθουν με τις ταχαμου ταχαμου ηθικες εκδηλωσεις να προβαλουν αξιες/
    στην ελλαδα ζουμε/ θα ηταν παραδοξο να σεβομαστε τους καλους ανθρωπους/
    λυπαμαι διοτι οι ανυπαρκτοι διωχνουν τα αξια στοιχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά επιδείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση!
    Σχόλια με χυδαιότητες δεν πρόκειται να αναρτήσουμε.
    Ακόμα κι αν τις αξίζουν κάποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κώστας Ροδίτης ο αναμορφωτής της τοπικής.
    Ποια στελέχη ρε μάγκες.Θα φύγουν κι οι ψηφοφόροι μέχρι τις βουλευτικέσ.
    Ο Βρούτσης ξέρει τίποτα για το φονικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Βρουτσης φταιει για παρα πολλα οχι μονο στην Παρο αλλα σε ολες τις Κυκλαδες.Το παιζει αυτοκρατορας αλλα συντομα θα φαει τη σφαλιαρα του.Τωρα ειδικα που τον αβανταρει κ ο πινοκιο.Τι να πει κανενας Πληρης εξευτελισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τους ψηφιζουμε τους αχρηστους 9,12 αυτο καλο ειναι να μη τοξεχνας.να δουμε και τις δικες μαςευθυνεςκαποτε κι οχι μονο κατηγοριες στους αλλους.ποιοι ειναι οι αλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βιάστηκες βρε Αρίστο και αδίκησες τον εαυτό σου και τα καλά ελληνικά σου: 1- Το ΄γόητρο΄ λάμπει , ακτινοβολεί και εκπέμπει συνέπεια, δύναμη και κύρος. Ξέρεις κανένενα να τα διαθέτει όλα αυτά ; 2- ΄Αποστρατεία΄. Η απονομή και η αποδοχή βραβείου γιαυτήν ούτε προσωρινή κι ούτε αναστέλλεται. Είναι εξ ορισμού οριστική δεν επιστρέφεται. Απλά την αρνήσαι αν δεν τι θέλεις. 3- Οι ΄πρόεδροι΄ εκλέγονται δεν ΄χρηματίζουν΄ σαν θυρωροί και καντηλανάφτες. Μην τους απαξιώνεις λοιπόν.
    Οι κ.κ Κοντός και Μαλινδρέτος είναι η νεώτερη γενιά στην επετηρίδα, ακόμη ενεργοί και κάνουν με ευθύνη τους τις επιλογές τους. Δεν τους αποστρατεύεις. Όσο για το επίπεδο των σχολιασμών του post σου ουδέν σχόλιο, αρκεί το δικό σου 9.17 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 2:11.Δεν αντιλαμβανόμαστε σε τι έγκειται η αδικία που φερόμαστε να διαπράξαμε σε βάρος της γλώσσας, τουλάχιστον με βάση την κρατούσα αντίληψη.
    1)γόητρο (δηλ. κύρος, αίγλη) διαθέτει κάθε ζώσα ύπαρξη-μικρό ή μεγάλο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
    Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για κάποιον ο οποίος γίνεται υποκείμενο θετικών κρίσεων εκ μέρους των συμπολιτών του παρά τις δυσμενείς γι αυτόν συνθήκες!
    2)Η αποστρατεία στη πολιτική ουδόλως πιστοποιείται και καθουδένα τρόπο διασφαλίζεται.
    Τουλάχιστον για τους ζώντες!!
    3)Ο όρος χρηματίζω είναι ο πλέον δόκιμος για όσους έχουν ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ σε δημόσια αξιώματα.
    Άρα δεν συνιστά απαξίωση η χρήση του στην προκειμένη περίπτωση.
    Εκ των ανωτέρω, αυτό που πρόδηλα προκύπτει είναι η δική σου βιασύνη να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ το κειμενό μας, ενώ αρκούσε ένα ακριβές και κατά κυριολεξία διάβασμα!
    Η βράβευση, δηλαδή η έμπρακτη επιδοκιμασία της προσφοράς, με κανένα τρόπο δεν συνιστά ή προυποθέτει αποστρατεία. Αυτό είναι εφεύρημα Ροδίτη και προφανώς παραδοχή δική σου!
    Για το επίπεδο των σχολίων το λόγο έχουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. από το υφάκι κατάλαβα το λόγο να με υποτιμάς 2.11.το επίπεδό σου είναι έβερεστ κ δεν καταδέχεσαι σχόλιο για τα όσα γράφω.τοχεις ξανακάνει κ παλιότερα κ καρφώθηκες.είσαι κολητάρι των ροδιτη-Μπελεγρη-Βρουτσηπου ξεπάτωσαν τη νεα δημοκρατια κ μιλάνε κ από πάνω.ρε θα φάτε κράξιμο που θα βάλετε κ στη τσέπη.σας τσούζει ο Λούης.στο τέλος θα σας αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. aristo ΤΟΥς ΕΚΑΝΕς ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΡΕΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αληθεύει ότι ο Πινόκιο δάγκωσε την γλώσσα του, δηλητιριάστηκε και έκανε πλήση στομάχου??? Όποιος ξέρει κάτι ενημερώστε και εμένα την ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Μπελέγρης δεν μας λέει πως όταν έφυγε από την Ν.Δ. ήταν όχι για να πάει στο ΛΑ.Ο.Σ. αλλά για να υποστηρίξει στις τότε τοπικές εκλογές τον νυν υπουργό εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Απ'ότι φαίνεται περίμενε ο ίδιος ανταλάγματα και οικιοθελώς δίπλωνε την μέση του στα 2 για να προσκυνήσει, αλλά δεν του βγήκε και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει εξιλαστήρια θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θερμή παράκληση προς επισκέπτες:
    Χρησιμοποιείτε τόνους στα σχόλιά σας γιατί ο πινόκιο μας κατηγορεί ως κλέπτες της πνευματικής του ιδιοκτησίας,
    δηλαδή της γνωστής μεθόδου "πινόκιο κερνά πινόκιο πίνει", όπου ο ίδιος ο διαχειριστής απαντάει στα σχόλια που αναρτάει ως δήθεν ανώνυμος.
    Τέτοιες πατέντες δεν χάνονται δημητράκηηηηη!
    Σου το αναγνωρίζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό θα πει αντικειμενικότητα.Δεν απαντάει στα δικά μας κ ανεβάζει τα δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριοι γιατί ασχολείστε με σκουπίδια?Αυτά τα ρίχνουμε στον κάλαθο των αχρήστων κ καθαρίζουμε.Έτσι απλά.Δεν κάνουμε ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μη μασατε ρε θυματα κ απαντατε στο φρικο. σας παρασερνει ν ασχοληθειτε με τη φιλελευθερη ξεφτιλα του.γραψτε τον τον ψευταρα που εχει τα μουτρα να μιλα για αρχες κ αρΧΧΧΧΧ καλαβρεζικα που του στελνω σχολια κ τα πνιγει ο στριγκακιας γιατι του χαλανε τα παιχνιδια
    κ κατι αλλο αριστοφανη.δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω τονους γιατι γουσταρει ο φρικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το σκοπό τον παίζουμε εμείς ανώνυμε 8:11 κι ο πινόκιο χορεύει.
    Είναι τόσο βαθειά χωμένος μέσα στη κινούμενη άμμο των ψεμμάτων του που δεν σώζεται με τίποτα.
    Απλά φαντασιώνεται πως μας εκθέτει εκτιθέμενος ανεπανόρθωτα με τις συνεχείς(έξη μέσα σε επτά χρόνια!!)πολιτικές μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις.
    Όσο κινείται τόσο βυθίζεται στην ανυποληψία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αγαπητοί φίλοι δεν θα σχολιάσω τίποτε για τον Πινόκιο, σήμερα μόνο καλά έχω να πω ,είναι άριστος στις επιλογές ως αναφορά το ωραίο φύλλο αυτό το έχουμε διαπιστώσει άλλωστε προ καιρού ,όμως η εμπειρία του στα στριγκάκια δεν παίζεται μαζί με την απορία μου το απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάντε ρε φιλαράκια ένα λογαρισμό για τα τελευταία 17 χρόνια πόσους κωλοτούμπες είχαμε επώνυμους και ανώνυμους γειτονές μας και βγάλτε συμπέρασμα για τα καλά και συμφέροντα.Μέχρι ποδοσφαιρική ομάδα φτιάχνουμε κι άλλους τόσους στο πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλά ρε μεγάλε ένα σκασμό σχόλια στέλνουμε εφτά τόσους μήνες για τους κωλοτούμπες.δεν σε φτάμει ο λογαριασμός αυτός;κι άλλον θες;
    την ομάδα την στήσαμε προπονητή ποιόν θα φέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προπονητές να φάνε και οι κότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. σκεφτηκατε γιατι οι κωλοτουμπες οπως τους λετε παντα ειναι στα ωπα ωπα;
    αυτοι φταινε ρε παιδια η εμεις ποθ δινουμε χωρο και μετα καθομαστε στο καναπε για κριτικη ε;
    καλη η προσπαθεια αριστοφανη αλλα εισαι μονος σου.
    θες δε θες ζεις σε κοινωνια της κωλοτοθυμπας.
    ανοιξε τα ματακια σου πολυπραγμονα μου εσυ
    οι εκλογες εδωσαν αλλο μηνυμα;ειναι η δεν ειναι οι κωλοτουμπες στην πρωτη γραμμημην τρελαθουμε τελειως δηλαδη.
    ο κοσμακης εχει φαει τη φολα κανονικα.
    το συστημα τον εχει στο χερι και τον χορευει.
    εσυ χορεψε με τον πινοκιο το τελευταιο τανγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή