Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ (συνέχεια)

Η τοπική μας εθιμοτυπία ισχυρή και πανταχού παρούσα έβαλε τη σφραγίδα της σε κάθε μεγάλο αίτημα και χαρακτήρισε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο αύριο του νησιού.
Η περίπτωση του Κ.Υ. που θίξαμε εκτεταμένα είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές.
Όμως...
...η περίπτωση του νέου(;) αεροδρομίου  πιστεύουμε πως κατακτά δικαιωματικά την κορυφή της Παριανής αυτομαστίγωσης.
Τέλη του 1994 (λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές) κι ενώ όλα ήταν "τακτοποιημένα" για να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης κι εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος Παντελαίϊου (1) αεροδρομίου, αίφνης(2) παραιτούμαστε από την προσπάθεια αυτή, πετάμε στα μούτρα της πολιτείας το ποσό των περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί από τον αείμνηστο Τζανή Τζανετάκη και βάζουμε πλώρη για το μεγαλεπήβολο έργο του νέου μεγάλου αεροδρομίου των 2000 μέτρων, τρομάρα μας!!
Το σκηνικό ανάλογο όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις αυτές:
Κάθε ψύχραιμη φωνή φίμωμα, κάθε διαφωνών στο απόσπασμα!
Μπήκαμε λοιπόν σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια διεκδίκησης ενός έργου, χωρίς να ζυγίσουμε όλες τις παραμέτρους και χωρίς να λάβουμε υπόψιν δεδομένα που προμήνυαν το επερχόμενο αδιέξοδο.
Ήδη από το 1998 και σε πάνδημη σύσκεψη στο επαρχείο, είχε σχεδόν προαναγγελθεί το κουβάρι των εξελίξεων που μας έφεραν ουσιαστικά στο σημείο εκκίνησης, αφού μετά το "κούρεμα" του διαδρόμου από το ΣτΕ το νέο μεγάλο αεροδρόμιο ελάχιστα μεγαλύτερο θα είναι- αν οψέποτε κατασκευαστεί- από εκείνο που θα είχαμε ΑΝ κι εφόσον είχαμε προχωρήσει τον αρχικό σχεδιασμό!!
Η συνταγή της τοπικής μαλακίας έκανε άλλη μια φορά το θαύμα της.
Χάσαμε το σίγουρο, το διασφαλισμένο, κυνηγώντας χίμαιρες για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, που ήθελαν συγκεκριμένων προδιαγραφών αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό.
Λες και το αεροδρόμιο είναι αποκλειστικά και μόνο εργαλείο τουριστικής εκμετάλλευσης και όχι έργο κοινωνικής εξυπηρέτησης συνολικά.
Ποιοι έσυραν το χορό του Ζαλόγγου και στο τεράστιο αυτό για το νησί μας θέμα;
Αναζητήστε τους και δώστε τους συγχαρητήρια για την εμπνευσμένη πολιτική τους!
Να δώσουμε συγχαρητήρια και στους εαυτούς μας για την ευπιστία και την ανοησία μας!!


(1)Ως γνήσιοι αγνώμονες ξεχασμένο τον έχουμε κι αυτόν, λες και μας χρώσταγε...
(2)Η μεταστροφή έγινε λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές που κέρδισε η παράταξη του Κ.Αργουζή, ωστόσο είχε κρυφά προετοιμαστεί λίγους μήνες πριν, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε για ευνόητους λόγους...

11 σχόλια:

  1. τέτοιους που βγάζουμε καλά να πάθουμε.
    μιλάω γενικά για την ελλάδα,αφορά και την πάρο.
    δεν μάθαμε να ψηφίζουμε αδερφάκι μου τελοία και παύλα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ?ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ Κ ΣΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΟΛΟΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ Κ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙΡΟΥ?
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?
    ΞΕΡΙΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΕΚΑΡΑ Κ ΤΡΕΧΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ?
    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ?
    Ο ΑΡΓΟΥΖΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Κ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ?
    Ο ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ Κ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΠΑΩ ΝΑ ΦΟΥΡΝΙΣΩ?
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΑΤΙΡΕΣ Κ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ.ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνεις που τα γράφεις Αριστοφάνη αλλά καλά θα κάνεις να γράφεις και ονόματα.Οι περισσότεροι δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι "φιλοπάτρεις". Ευτυχώς που οι παραπάνω σχολιαστές ανέφεραν κάποια ονόματα.
    Όσο δε για τον τότε Δήμαρχο κ. Αργουζή, μπορώ να ρωτήσω τι έγινε με την επέκταση του υπάρχων λιμανιού;Ισχύει ότι έπρεπε να γίνει από την άλλη πλευρά ή όχι;
    Για το έκτρωμα της παραλιακής οδού η μελέτη ήταν να γίνει προέκταση προς την θάλασσα μόνο δυόμιση μέτρων και έφτασε περισσότερο από δέκα μέτρα με ποιου ευθύνη έγινε αυτό και ποιος το έχει πληρώσει, το πληρώνει και θα το πληρώνει πάρα πολύ ακριβά; Φυσικά πρώτη η Παροικιά και μετά όλη η Πάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 10:30!"Κάθε πράγμα στο καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο".
    Θα μιλήσουμε για όλα αυτά στην ώρα τους!
    Όσοι επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιστορία του τόπου μας θα φάνε άγριο κράξιμο.
    Κάθε λαμόγιο θα μπεί στη θέση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για σχολιακια και κακιουλες στα μπλογκς ειστε αχτυπητοι οι παριανοι.
    αντι να βγειτε να φωναξετε να διαμαρτυρηθειτε οταν γινεται κατι λαθος που θα το βρουν και τα εγγονια σας εσεις γινεστε αφαντοι.
    κατοπιν εορτης λυνεται η γλωσα σας.
    για το εκτρωμα της παραλιακης οδου θυμαμαι πως δεν υπηρξαν αντιδρασεις πλην του γνωστου σπυρου καλακωνα που πηρε θεση ανοιχτα στο
    ραδιοφωνο καιεπιστολη στην εφημεριδα παριανο βημα του μπαμπη του μαλινδρετου.
    το καθε τι να το φτιανετε οταν διορθωνεται
    τωρα τρεχατε μαζευετε μπαζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παντελαίος ξεχάστηκε γιατί πρόσφερε.
    Αν ο μπάρμπα-Νικόλας είχε κλέψει ή καταπατήσει αυτά που έδωσε, τότε σίγουρα θα είχε τιμηθεί για το έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ 3:33 Είμαι η 10:30 Πρώτον εγώ με την οικογένειά μου ήμασταν παρόντες στην συγκέντρωση του Κ.Υ. Όσο για το έκτρωμα της παραλίας όταν το κατασκεύαζαν, γνωστός μου έλεγε στον κ. Χάρη τότε Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. Πάρου ότι αυτό που κάνουν είναι έγκλημα και τον ρώτησε γιατί άλλαξαν την μελέτη η απάντηση του κ. Χάρη ήταν ότι κάνει λάθος, θα γίνει ωραίο και θα παίζουν τα παιδιά εκεί πάνω, να μην σχολιάσω το γιουχάρισμα που του έριξε ο φίλος μου. Εξάλλου δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να βγαίνουμε στα Μ.Μ.Ε. αλλά έχουμε στόμα και μιλάμε στους συμπολίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:44!Μια αναγκαία παρατήρηση-διόρθωση για την ιστορία: το έργο της παραλιακής δεν το διαχειρίστηκε ο Χάρης, αλλά ο Αν.Κοντόσταυλος ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αργουζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αριστοφάνη έχω εκπλαγεί με τις γνώσεις σου σχεδόν σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τον τόπο μας, και όχι μόνο. Κάνεις πολύ καλά που μας διορθώνεις τα λάθη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ 10:47.Ευχαριστούμε για την αναγνώριση των γνώσεών μας επί των τοπικών θεμάτων. Φυσικά δεν διεκδικούμε κανένα αλάθητο, όμως σε διαβεβαιώνουμε πως δεν θυσιάζουμε την αλήθεια στο βωμό σκοπιμοτήτων όπως άλλοι. Γιατί αυτοί οι "άλλοι" δεν είναι πως δεν γνωρίζουν (πολλές φορές)αλλά ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή