Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ...

*H κατάσταση που βρίσκεται το "νέο" λιμάνι της Πούντας είναι τραγική.
Παρά τα χιλιάδες ευρώ που σπαταλήθηκαν κι εκτός όλων των άλλων σοβαρών ελλείψεων (στέγαστρα, τουαλέτες, σήμανση,κλπ), η ασφαλής προσέγγιση των σκαφών παραμένει άπιαστο όνειρο.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καπετάνιοι των φέρι-μποτ ρισκάρουν, λόγω της αδυναμίας του λιμανιού να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια σε συνθήκες έντασης ανέμου 7 μποφόρ και άνω, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που αρκούν και τα 6 μποφόρ όταν ο άνεμος είναι νοτιοδυτικός Γαρμπής).
Εκτός από το ερώτημα ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΌΓΟ ΣΠΑΤΑΛΉΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΆ ΤΌΣΑ ΧΡΉΜΑΤΑ, το οποίο μάλλον δεν πρόκειται ν' απαντηθεί ποτέ κι από κανέναν αρμόδιο, ούτε να ζητηθούν ευθύνες, τίθεται κι ένα άλλο εξίσου σοβαρό και επιτακτικό:
Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση χωρίς να επιλαμβάνεται κανείς προκειμένου να δώσει λύσεις και να πάψει αυτή η τριτοκοσμική εικόνα να προσβάλλει ντόπιους και ξένους χρήστες του λιμανιού;

16 σχόλια:

  1. Κάθε λιμάνι και κακοτεχνία εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://parospress.blogspot.com/2008/04/blog-post_17.html
    Εμείς το είχαμε γράψει από τότε δυστυχώς δεν έγινε τίποτα για να διορθωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη στενοχωριέστε. Εδώ η καλή αντιπολίτευση...

    antiparosnews.blogspot.com
    http://bourou-press.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμείς καυτηριάσαμε κατ' επανάληψη την απαράδεκτη αυτή κατάσταση κι εξακολουθούμε να το κάνουμε.
    Μόνον έτσι μπορεί να δοθεί λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρει κανείς από εσάς να μας ενημερώσει πιοί εκλεγμένοι σε κοινοτικά/δημοτικά/επαρχιακά και λοιπά συνβούλια ασχολήθηκαν με το λιμάνι της πούντας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να παρακολουθείς τα μπλογκ τακτικότερα για να ενημερώνεσαι.
    Τα έχουμε γράψει ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οικονομια στο μελανι κανετε ρε παιδια;
    αλλες φορες σηκωνετε ολοκληρες κειμεναρες τωρα βαριεστε να πειτε τα πραματα με τονομα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρίστο παλιό αλλά πιασάρικο το θέμα της Πούντας.
    Ο Parospress 10.20 έχει δίκιο το ΄χει ανεβάσει 2-3 χρόνια πίσω και το έχω σχολιάσει.Άσε λοιπόν την μανία της πρωτιάς δεν έχει σημασία.Καλά κάνεις και το βγάζεις στην επιφάνεια γιατί ΄σέρνεται΄από τότε που τελείωσε,όπως ΄τέλειωσε΄ και είναι ντροπή απ ΄όπου κι αν το πιάσεις. Η ουσία είναι ότι τα προηγούμενα δύο Δημοτικά Συμβούλια ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκαν με το έργο και ξέρεις γιατί ; Γιατί ήταν ΄έργο΄ της Νομαρχίας δια του Επαρχείου.. και καθ ύλην εμπλεκόμενο το Λιμεναρχείο .. Οι παριανοί εντός/ εκτός Δήμου δεν δώσανε δεκάρα προσοχής γιατί (τρομάρα τους) το θεωρούσαν ( και ακόμη το θεωρούν ) ότι αφορά την Αντίπαρο.. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ 12:51:Μόνον εσύ κι η φαντασία σου μπορεί να εξηγήσει την μανία της πρωτιάς, αφού κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από κανένα σημείο των σχολίων μας.
    Τώρα όσον αφορά την τελική σου διαπίστωση( οι παριανοί εντός κλπ...), για άλλη μια φορά σε πιάνω αδιάβαστο, αφού το πιασιάρικο όπως δικαίως το χαρακτηρίζεις αυτό θέμα έχει τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους του Καλακώνα τουλάχιστον τρείς φορές.
    Στα υπόλοιπα συμφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρίστο θα μου επιτρέψεις συμπληρώνοντας την απάντηση στον 12:51 καταθέτω και την δική μου μαρτυρία μια που έτυχε να είμαι παρούσα στο συμβούλιο που ήταν παρόν κι ο Μπάμπης ο Κόκινος:ο Σπύρος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την Πούντα και του απαντήσανε πως το έργο χρεώνετε στη νομαρχία καιστο επαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Π.Δ. καταρχήν ευχαριστούμε για την παρέμβαση.
    Προφανώς εννοοείς τη σύσκεψη που έγινε στο δήμο παρουσία εκτός του κ.Κόκκινου,υπουργών, βουλευτών και διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για σοβαρευτειτε λιγακι/το προβλημα σας ειναι ποιος το γραψε πρωτος η δευτερος,αν χολοσκανε οι παριανοι η οι αντιπαριωτες,η τα ευρουλακια που πεταξαν στο βροντο και η κυρια επαρχος κανει την παπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πρώην έπαρχος το μόνο που ήξερε καλά να κάνει ήταν εργα με λάθη και ατέλειες τομάρα της. Αλλά πες ότι έγιναν λάθη(ανθρώπινο είναι), τι έκανε για να τα διορθώσει; Απολύτως τίποτα μόνο η ΚΑΡΕΚΛΑ απ'ότι φαίνεται την ένοιαζε και την νοιάζει. Άντε βρε και δήμαρχος με το καλό!!! ο τόπος μπορεί να πάει και με αυτόματο πιλότο.
    Μην ξεχνάμε όμως και την απουσία του Λιμενικού Ταμείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου στοίχισε αρκετά στην Πάρο-Αντίπαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Αρίστο. Όλοι κατοικούμε στα Ιεροσόλυμα. Τον φίλτατο κ. Καλακώνα ,τον ηρωϊκό μοναχικό καβαλάρη στην ράχη της Πάρου, δεν τον ανέφερα (12.51) παρ ότι γνωρίζω τις παρεμβάσεις του γιατί δεν ( μου )αρμόζει σε ανώνυμο σχολιασμό η ονοματολογία ή ονοματοφαγία. Με την ευκαιρία του σωστού σου προβληματισμού (post) πήγα , κατά την γνώση και γνώμη μου στην ουσία του θέματος που αφορά στο λόγο που τα τελευταία οχτώ χρόνια ο Δήμος παρέλειψε να ΔΡΑΣΕΙ παρεμβατικά ως ώφειλε σαν δημοτική Αρχή για να αποτρέψει ή να διορθώσει άτεχνες ,άναυτες και ατελείς επεμβάσεις πάνω στο σώμα της Παριανής γης με τα δικά μας λεφτά, για εμας. Τι κι αν ο Σπύρος , ο Γιάννης ο καθένας τόπε το ξαναματόπε μπράβο τους.Αλλά αγώνα δρόμου δεν κάνουμε και μετάλια δεν δίνει ο πολίτης αν δεν κόψεις το νήμα και καταγραφεί ο χρόνος. Κατα τα άλλα ο 10.29 τόπε με δυό λόγια , εγώ με περισότερα από τα πολλά που δεν λέγονται από ανώνυμους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μας 10:53 η ένστασή μας αφορούσε τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ όπως τα παρέθεσες κι όχι τις ερμηνείες περί αυτά.Επιμένουμε ότι ο ισχυρισμός σου "ΟΥΔΕΠΟΤΕ" και "κανείς Παριανός" είναι βαθύτατα λανθασμένος και εντέλει άστοχος και άδικος.
    Αδικεί αυτούς ή αυτόν που πράττει το καθήκον του (που υποτιμητικά περιγράφεις με την λέξη τόπε)και αναδεικνύει τα ζητήματα, χωρίς φυσικά να ευθύνεται για την κακή συνέχεια και την αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων.
    Όσον αφορά τα περί απονομής μεταλλίων, εμείς δεν είμαστε ελλανόδικος επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή