Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Με αφορμή ένα κείμενο

Η αξία του Γιώργου Γραμματικάκη είναι αναγνωρισμένη διεθνώς.
Εκτός από σημαντικός επιστήμονας και δάσκαλος που κόσμησε για πολλά χρόνια την  πανεπιστημιακή κοινότητα, είναι κι ένας ανήσυχος, ερευνητικός και πάντα με άποψη πολίτης.

Σε κείμενό του που κυκλοφόρησε και διαδικτυακά, αναφέρεται στην ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα σ' ένα ιδιότυπο κοινωνικό και πολιτικό RESET.

Την άποψη αυτή, φραστικά ελαφρώς παραλλαγμένη, την είχαμε εκφράσει κι εμείς μέσα στη "βράση" των δημοτικών εκλογών και παρεξηγηθήκαμε από μερίδα επισκεπτών μας.

Το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι απλά γερασμένο και ξεπερασμένο.
Είναι ένας σάπιος οργανισμός  που υπάρχει για την αυτοεξυπηρέτησή του κι όχι για την "υπηρέτηση" του πολίτη, του ανθρώπου, της κοινωνίας, της χώρας.
Είναι ένα σαθρό οικοδόμημα που στηρίζεται στις σκαλωσιές της διαπλοκής, της μίζας και της αναξιοκρατίας και οι συνεχείς αναβολές της κατάρρευσης κι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις ζωής, οφείλονται στα μερεμέτια του οικονομικού κατεστημένου, χάριν του οποίου υπάρχει και τα συμφέροντα, του οποίου υπηρετεί.

Η κοινωνία μας έχει προ πολλού απολέσει την συνεκτικότητά της, εξοβέλισε το συλλογικό χάριν του ατομικού και πούλησε την ψυχή της στο διάβολο, αιτούμενη ολοένα και περισσότερη κατανάλωση και λιγότερη πνευματικότητα.

Η παρακμή της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό κατηγόρημα.

Δεν είναι λογιστικά μετρήσιμο μέγεθος μόνο.

Δεν είναι θέμα διαχειριστικής-δημοσιονομικής αταξίας μόνο.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ!

Η οραματική πρόταση  του Γραμματικάκη για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ έρχεται από το μέλλον.

Είναι πρόταση απόδρασης από τη φρίκη.
Είναι πρόταση ΛΥΤΡΩΣΗΣ!!
Προσυπογράφουμε!!!!



3 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά που γράφεις συμφωνούμε μαζί σου στα περισσότερα,όμως ενημέρωσε και εμάς για αυτή την οραματική πρόταση να καταλάβουμε τι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Γραμματικάκης διαθέτει προσωπικό ιστολόγιο το οποίο μπορείτε πανεύκολα να βρείτε πληκτρολογώντας το ονοματεπώνυμό του.
    Εμείς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του πνευματικού ιδιοκτήτη δεν μπορούμε να κάνουμε αναπαραγωγή κειμένων, όσο αξιόλογα και δυνατά κι αν τα θεωρούμε.
    Επίσης υπάρχει συνέντευξή του στο Β΄πρόγραμμα της Ε.Ραδιοφωνίας, αρκετά επεξηγηματική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πολιτικό σύστημα δεν είναι μόνο γερασμένο και ξεπερασμένο δεν είναι μόνο σάπιο είναι κάτι παραπάνω, τόσο που δυσκολεύομαι να βρώ την κατάλληλη λέξη. Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα δεν ήλθε έτσι ξαφνικά ,ούτε ευθύνεται αποκλειστικά μόνο η Ν.Δ. έτσι όπως θέλει και επιμένει να παραμυθιάζει το ΠΑΣΟΚ. Από εικοσαετίας και πλέον ήταν μαθηματικώς εξακριβωμένη η σημερινή κατάσταση, εξ άλλου το ήξεραν οι ίδιοι σημερινοί κυβερνώντες όταν έλεγαν ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία , και τι έκαναν απολύτως τίποτε δηλαδή ότι κάνουν και σήμερα .
    Μετά τις εκλογές τάχα μου ανακάλυψαν το έλλειμμα και το χρέος και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα ? απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα και το έλλειμμα και το χρέος αυξάνει,άρα είναι απλώς ανίκανοι.
    Δεν ξέρω ποιο σύστημα θα άλλαζε τα πράγματα αν δεν αλλάξουν νοοτροπία αυτοί που θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική σε όλα τα επίπεδα.
    Αρκεί να θυμηθούμε τα τελευταία 25 χρόνια πόσες φορές έκαναν ενιαίο μισθολόγιο, πόσες φορές άλλαξαν τα ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά,πόσες φορές κ.λ.π....κ.λ.π. αυτοί οι ίδιοι δεν ήταν στην κυβέρνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή