Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Καραφλιάζεις ή δεν καραφλιάζεις;

Mεσημεριάτικα διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου:

Ο μεν αρχισυντάκτης της "Φωνής της Πάρου" σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει περί ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ενός νοσοκομείου στην Πάρο, να στηρίζει τον αποδεικτικό του συλλογισμό στο εξής τρανό επιχείρημα: 
Δεν ευδοκιμεί ένα νοσοκομείο στο νησί μας, διότι ειδικευμένοι γιατροί διαθέσιμοι να αντιμετωπίζουν τα λίγα ανακύπτοντα περιστατικά σε ετήσια βάση δεν υπάρχουν!!!
Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο ν' ασχοληθεί κανείς με τόσο ρηχή και αναντίστοιχη με την πραγματικότητα φιλολογία.
Άλλωστε τα επιχειρήματα υπέρ ενός νοσοκομείου στο νησί είναι ακαταμάχητα και τα έχω καταχρηστικά παραθέσει στο παρόν ιστολόγιο και στις εφημερίδες.
Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως έχουν "ξεφυτρώσει" ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα νοσοκομειακού επιπέδου και ιατρεία ειδικευμένων γιατρών στο νησί, αρκεί από μόνο του για να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων τέτοιες βαρύγδουπες ασυναρτησίες.
Για την ιστορία (νάχουμε να λέμε;;;) παραθέτω μια πρόσφατη προσωπική εμπειρία: Χρειάστηκε εκτάκτως να υποβληθεί σε υπερηχογράφημα συγγενικό μου πρόσωπο και το πλησιέστερο κενό για ραντεβού σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ήταν 10 μέρες μετά!!
Τόσο πολύ αχρείαστο μας είναι το νοσοκομείο... 
(βλέπε σχετικά: Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ)


Το δεύτερο μαργαριτάρι το αλίευσα στην στήλη γνωστού εμβριθή αναλυτή, ο οποίος μετά από επεξηγηματική εισαγωγή περί τα ψυχαναλυτικά, διατείνεται πως στις  αυτοδιοικητικές εκλογές το βασικό κριτήριο συμμετοχής σε δημοτικές παρατάξεις πρέπει να είναι η ιδεολογική συγγένεια, αν όχι η ιδεολογική ταύτιση!!!
Δηλαδή αν ένας αριστερών "αποκλίσεων" πολίτης θελήσει να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ενός νεοδημοκράτη (π.χ. Κωβαίος) τότε είναι ευπρόσδεκτος (μόνο και μόνο γιατί θα προσθέσει "ξένους" ψήφους;) κι αυτό δεν διασαλεύει την πολιτική κανονικότητα, ούτε αμαυρώνει την πολιτική ηθική.
Όταν όμως ένας νεοδημοκράτης αποφασίζει να στηρίξει έναν αριστερό υποψήφιο δήμαρχο, τότε αυτό συνιστά μέγα ολίσθημα!!! 
Άραγε προς τι οι διακηρύξεις της πλευράς Κωβαίου περί πολυσυλλεκτικότητας και ανεξαρτησίας;
Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας, ένα πράγμα ας πούμε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου