Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Μνήμες προεκλογικής προβοκάτσιας

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών του 2002, διανύοντας την πρώτη εβδομάδα (ημέρα Πέμπτη) μετά την κατάθεση στο Πρωτοδικείο Σύρου των συνδυασμών που συμμετέχουν σ' αυτές.
Οι συνδυασμοί είναι τρεις:
1)του απερχόμενου δημάρχου Κ.Αργουζή,
2)του επερχόμενου "σωτήρα" Γ.Ραγκούση και
3)του Ν.Φραγκούλη.

Στον συνδυασμό του Κ.Αργουζή (κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι έπειτα από μαραθώνια συζήτηση στην βεράντα του σπιτιού μου με τον ίδιο, παρουσία συμπολίτη μετέπειτα αντιδημάρχου...), "χώνομαι" ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έχοντας είναι αλήθεια αγανακτήσει από το νοσηρό κλίμα που είχε διαμορφώσει την περίοδο εκείνη συγκεκριμένο κέντρο παραεξουσίας της Πάρου, σε συνεργασία με τον βασικότερο διεκδικητή του δήμου και παρά το γεγονός πως υπήρξα δυσαρεστημένος με συγκεκριμένες επιλογές της απερχόμενης δημοτικής αρχής...

Την περίοδο εκείνη το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να με απασχολεί ήταν οι δημοτικές εκλογές, αφού η βαριά ασθένεια που χτύπησε τη μάνα μου ήδη από τον Μάιο εξελίσσονταν ραγδαία προς το χειρότερο, γεγονός που πέρα από την δεινή ψυχική κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει, δεν μου άφηνε τα χρονικά περιθώρια για τέτοιου είδους "πολυτέλειες"...
Ωστόσο, μέσα από αυτήν την ούτως ή άλλως προβληματική υποψηφιότητα, ήλπιζα πως θα έδινα ένα μήνυμα στους συμπολίτες για τα επερχόμενα...

Η συμμετοχή μου στον εκλογικό αγώνα εξαντλήθηκε στην παρουσία μου σε 3 προεκλογικές ομιλίες της παράταξης.
Φυσικά για την "παραδοσιακή" διανομή πόρτα-πόρτα σταυρωμένων ψηφοδελτίων ούτε λόγος (έτσι κι αλλιώς αυτό είναι κάτι ξένο με το ήθος μου), όπως επίσης και για κάθε είδους προσωπική εκστρατεία πειθούς, μιας κι ο ελεύθερος χρόνος αφιερώνονταν αποκλειστικά στο πλευρό της πάσχουσας μάνας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι συνήθεις προβοκάτορες επέλεξαν να χτυπήσουν και πάλι.
Και φυσικά επέλεξαν εμένα ως στόχο.
 
Σε τοπικό μέσο αναφέρθηκε πως "εξαγοράστηκα" από τον απερχόμενο (και μη έχοντα την παραμικρή ελπίδα επανεκλογής...) δήμαρχο, καπαρώνοντας (;;;) τη θέση του αντιδημάρχου.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια αναφέρθηκε πως "την περασμένη Τρίτη επιδόθηκα σε μοίρασμα ψηφοδελτίων στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νάουσα" όπου τότε εργαζόμουν. 
Αναφορικά με την "υποσχετική" περί αντιδημαρχίας τι να πει κανείς...
Αναφορικά με την "περασμένη Τρίτη", τέτοια ήταν η σπουδή των προβοκατόρων που διέλαθε της προσοχής τους μια σημαντική λεπτομέρεια: 
Όχι μόνο δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια, αλλά δεν είχε καν κατατεθεί ο συνδυασμός προς έγκριση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο!!!
Μιλάμε για πολύ υψηλού επιπέδου πολιτικό πολιτισμό...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου