Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Aνακοινώσεις από τον Σύλλογο Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας

1)ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι για λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση μας στο Αγροκήπιο την 1η Μαϊου 2019. Το προσπαθήσαμε μέχρι τελευταίας στιγμής, αλλά οι λόγοι είναι προφανείς στις φωτογραφίες. 
Να είμαστε καλά του Χρόνου!
Καλή Ανάσταση!  

20190423_080320891_iOS.jpg
20190423_080353853_iOS.jpg
20190423_044000596_iOS.jpg

-- 
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Αυλήτης

2)ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας
Μετά από πρόταση του Φεστιβάλ Πάρου στον Δήμο, θα γίνει καταγραφή της Λαογραφικής Συλλογής Παροικίας. Η καταγραφή θα εκπονηθεί με τον συντονισμό της Κατερίνας Κωνσταντίνου (ιστορικός τέχνης, υπ.διδ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές αρχές.
Το Φεστιβάλ Πάρου επίσης πήρε άδεια χρήσης και δημοσίευσης της συλλογής στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του στις 12, 13 και 14 Ιουλίου του 2019 με σκοπό την ανάδειξη της, τον εμπλουτισμό της, αλλά και την ευαισθητοποίηση των Παριανών σχετικά με την υλική πολιτιστική κληρονομιά.
Η κα Κωνσταντίνου μας έστειλε email, που ακολουθεί παρακάτω, με το πρόγραμμα δράσης, που ξεκινά από αύριο Δευτέρα 29/4/2019.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να βοηθήσουν και συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια. 
Χρειαζόμαστε πρόθυμα χέρια!
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την καταγραφή, συντήρηση και φύλαξη της με επιστημονικό τρόπο, αλλά και για την ανάδειξη της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Στο πλαίσιο του συμμετοχικού ερευνητικού προγράμματος «Μικρές και μεγάλες ιστορίες της Πάρου», η ερευνητική ομάδα του Φεστιβάλ Πάρου πρόκειται να καταγράψει τη Λαογραφική Συλλογή που φυλάσσεται στο κτήριο Δημητρακόπουλου. Η καταγραφή γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου και με τον Σύλλογο του Παραδοσιακού Οικισμού της Παροικιάς, τα μέλη του οποίου εξακολουθούν άτυπα να διαχειρίζονται τη συλλογή και το χώρο στον οποίο φυλάσσεται.
Δευτέρα 29 Απριλίου, 18:00-20:00 Σεμινάριο Καταγραφής Αντικειμένων (ανοιχτό στην ερευνητική ομάδα του Φεστιβάλ Πάρου) στο κτήριο Δημητρακόπουλου
Τρίτη 30 Απριλίου, 9:00 μέχρι όσο πάει, τακτοποίηση συλλογής, διαμόρφωση χώρου, συναρμολόγηση ντέξιον και πολλές άλλες χειρωνακτικές εργασίες.
Από 1 έως 4 Μαίου, από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά θα βρισκόμαστε στο χώρο της Συλλογής στο κτήριο Δημητρακόπουλου, θα καταγράφουμε και θα ταξινομούμε τα αντικείμενα.

-- 
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Αυλήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου