Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Άλλο event και άλλο οικολογική συνείδηση.

Έγινε της μόδας πλέον.
Ή να το θέσω διαφορετικά, καθιερώθηκε σαν εθνική επέτειος.
Μια φορά το χρόνο, μαζεύονται μερικοί πολίτες και προβαίνουν σε καθαρισμούς παραλιών, δρόμων και άλλων κοινόχρηστων χώρων, υπό βαρύγδουπο τίτλο ξενικής προέλευσης.
Όπως και η "δράση"..

Πέρα από το γεγονός ότι σε διεθνές επίπεδο αυτές οι πράξεις "αφύπνισης" και "εθελοντισμού" είναι ΑΠΟΛΥΤΑ καθοδηγούμενες και σταθερά προσανατολισμένες ιδεολογικά (έχω αναφερθεί διεξοδικά σε παρελθόντα κείμενα) και φυσικά πέρα από το γεγονός ότι όπου ακούς κεντρικά διευθυνόμενη συλλογική προσπάθεια από ΜΚΟ η δουλειά βρωμάει κονόμα (γι αυτήν εννοείται...), το σπουδαιότερο είναι ότι τέτοιες ενέργειες ουδόλως συμβάλλουν στην εδραίωση και επέκταση της οικολογικής συνείδησης/ευαισθησίας.

Αποδείξεις; Πρώτον διότι η ίδια η ζωή δείχνει πως η κακοποίηση του περιβάλλοντος ολοένα και εντείνεται και δεύτερον, διότι πάλι η ίδια η ζωή μας υπενθυμίζει πως οι κοινόχρηστοι χώροι επιβαρύνονται κάθε χρόνο και με περισσότερα σκουπίδια.
Παντού!
Και φυσικά στο νησί μας.

Τώρα αν μερικοί επαναπαύουν τις συνειδήσεις τους με εκτεταμένες αναρτήσεις φωτογραφιών στο φατσομπούκιον, αυτό είναι δικό τους θέμα.
Πάντως αν θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν με την οικολογία ως ιδιοσυγκρασιακό πρόταγμα και ως καθημερινή αναγκαιότητα, είμαι στη διάθεσή τους.
Και ο νοών νοείτω.
Γιατί τα λόγια περιττεύουν.
Όπως και τα events...

1 σχόλιο:

  1. Σωστός, σωστότατος Αρίστο!!!
    Τ΄ετια κόλπα είναι γιά ξεκάρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή