Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Κοίτα να δεις που μια αναμέτρηση η οποία θεωρούνταν κερδισμένη μέχρι τον περασμένο μήνα -στα χαρτιά- για τους οπαδούς του κατά Μάρκον πολιτικού ευαγγελίου, εξελίχθηκε στο απόλυτο ντέρμπυ και έχει σπείρει φοβερή ανησυχία σε όσους εξ αυτών έκαναν όνειρα για υγιεινό περίπατο.
Η διαφαινόμενη τάση μάλιστα στα 2 βασικά κέντρα (Παροικία-Νάουσα) είναι άκρως απαγορευτική για διατήρηση τέτοιων φαντασιώσεων.
Και τώρα τρέχουν σαν άλογα κούρσας...

*Το πόσο πετυχημένη υπήρξε η θητεία της απερχόμενης διοίκησης στο δήμο είναι κάτι που το συναντάς θες δε θες στο διάβα σου σε καθημερινή βάση.
Δεν πρόλαβε λοιπόν ν' ανοίξει ο καιρός και ν' αρχίσει η προσέλευση επισκεπτών και όλη η παθολογία της "επιτυχίας" βγήκε παγανιά.
Μποτιλιαρίσματα στους οικιστικούς ιστούς με κυκλοφοριακό κομφούζιο, ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών όπου νάναι, όπως νάναι και όποια ώρα νάναι, είναι το δίπτυχο της άκρως ελκυστικής εικόνας για ντόπιους και τουρίστες, εικόνα που εγγράφεται στο πιστωτικό υπόλοιπο των διοικούντων...

*Το να αρνείσαι την προβοκατόρικη στόχευση της αναγραφής συνθημάτων υπέρ ΚΚΕ (και καλά...) είναι σαν να ισχυρίζεσαι πως την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε το έπος του 1940.
Τόσο έγκυρη και σοβαρή μπορεί να είναι η ανάλυσή σου.
Εκτός αν είσαι ο Ηλίας (του 16ου) και έχεις διαπρέψει στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν στο χώρο της προβοκάτσιας με θύμα το σημερινό "πρότυπό" σου. 
Οπότε κάτι παραπάνω γνωρίζεις από καλή προβοκάτσια...

*Βλέπω ανθρώπους που έπεσαν από το πουθενά στην αρένα των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιοι και απορώ.
Απορώ, όχι τόσο για την απόφαση αυτή καθαυτή έστω και καθυστερημένα ν' ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά διότι κάποτε στόλιζαν με πολύ "κολακευτικά" λόγια όσους έκαναν αυτό που οι ίδιοι επιχειρούν να κάνουν σήμερα.
Τι ήταν αυτό που τους συγκίνησε και αλλαξοπίστησαν;
Λέτε "η αγάπη για τον τόπο";

 *Η έπαρση ορισμένων καινοφανών αστέρων του πολιτικού μας γαλαξία, ξεπερνά κατά πολύ το μπόι τους.
Και δεν αναφέρομαι στο βιολογικό μπόι όπως καταλάβατε, αλλά στο πολιτικό τους τοιούτο, βεβαίως-βεβαίως.
Και μου κάνει πολύ κακή εντύπωση η επιλογή τους να επιτίθενται σφοδρότατα κατά ανθρώπων με καταγεγραμμένη προσφορά, όντες οι ίδιοι "ανύπαρκτοι".
Για την κοινωνία εννοώ... 

*Μια φιλική συμβουλή προς κάποιους (λίγους είναι αλήθεια) υποστηρικτές Ροκονίδα: Δεν βοηθάει η ρητορική του τύπου "δεν έγινε τίποτα 5 χρόνια από τον Κωβαίο".
Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με όρους πραγματιστικούς, με σεβασμό στην αλήθεια και πνεύμα δικαίου, όχι με ισοπεδωτική αγοραίου τύπου σπερμολογία.
Άλλωστε με τόσα μεμπτά που έχει η δημοτική αρχή, είναι περιττό να κατασκευάζεις καινούργια. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου