Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για στεφανος κορκολης σοφια μανουσακη


Η μουσική παράσταση "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" με τον Στέφανο Κορκολή και την ("αποκάλυψη" που ακούει στο όνομα) Σοφία Μανουσάκη σε δημιουργίες Μίκη Θεοδωράκη, έτσι κι αλλιώς, με προϊδέασε θετικά .
Γι αυτό και στο κάλεσμα της Κωνσταντίνας Ανδρεάκου πέταξα την σκούφια μου.
Και μετά από 8 ολόκληρα χρόνια (με εξαίρεση την μικρή συμμετοχή στο αφιέρωμα για τον Μ.Χανιώτη το '16) αποχής από τα μουσικά δρώμενα, έσπευσα να μετάσχω ως μέλος της χορωδίας του δημοτικού ωδείου, που θα "συμπλήρωνε" τους δύο καλλιτέχνες
Τον Κορκολή άλλωστε τον είχα απολαύσει σε δύο συναυλίες στο παρελθόν και είχα δυνατές αναμνήσεις.
Ωστόσο το χθεσινοβραδινό ήταν μοναδικό ως βίωμα, ως προσωπική εμπειρία.
Άλλο πράγμα να είσαι στη θέση του ακροατή κι άλλο πράγμα να μετέχεις στην Ιερουργία.
Γιατί ο Κορκολής είναι Ιερουργός επί σκηνής.
Κι απέδειξε πως δεν κατέχει άριστα μόνο την τέχνη ν' ανασύρει, ν' αναδεικνύει και να σχηματοποιεί σε νότες τη μουσικότητα από παντού, ακόμη κι εκεί που είναι ερμητικά κλεισμένη (τεράστιο το τόλμημα να μελοποιήσει τον μέγα Καβάφη, έναν ποιητή όμως με εξαιρετικά "στεγνό" και "αντιμελωδικό" ποιητικό λόγο, επιφανειακά τουλάχιστον) και απαιτούνται ειδικά χειρουργικά εργαλεία και ασφαλέστατα αχαλίνωτη έμπνευση.
Απέδειξε ή καλύτερα επαναβεβαίωσε ότι κατέχει εξίσου και την τέχνη να συμπαρασύρει το κοινό στη Μέθεξη, στη Μετάβαση.
Γιατί όταν η μουσική δημιουργία, είτε δική σου είτε άλλων λίγη σημασία έχει, έχει ως εφαλτήριο την ανάγκη του ανθρώπου να εξαϋλωθεί, να περάσει σε άλλη διάσταση, να νικήσει τα βαρυτικά πεδία της γήινης κακομοιριάς και να εκτοξευθεί στο άπειρο, τότε η Μέθεξη γίνεται Μετάβαση.
Μετάβαση στα ουράνια, ήταν η μουσική περιπέτεια με τους Στέφανο και Σοφία (Αγγελική φωνή) και θα μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα στη ψυχή μου παντοτινά.
Γι αυτό και τους ευχαριστώ ολόψυχα.
Όπως ασφαλώς την Κωνσταντίνα και τα άλλα "παιδιά"!!

8 σχόλια:

  1. Δεν περιμένω να κόψεις την "ΨΩΝΑΡΑ" του "εγώ" τώρα πια. Τα παιδικά κατάλοιπα λένε ότι δεν κόβονται ποτέ και όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο πιο πολύ βγάζει τα παλιά συμπλέγματα. Μόνο που καταντάει γραφικό στο τέλος, όταν κάποιος κάθε τρις και τόσο πλασάρει το "εγώ" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατανοώ την ανάγκη σου (απωθημένο;) να παραστήσεις τον ψυχαναλυτή, ωστόσο για να το κάνεις με επιτυχία πρέπει να κατέχεις επαρκώς το αντικείμενο και να κάνεις σωστές διαγνώσεις.
    Κι επειδή η επαφή σου με την "Ψυχολογία του βάθους" και τον Φρουδισμό ή τον Λακανισμό είναι σίγουρο πως περιφέρεται στα όρια των περιοδικών ποικίλης ύλης, καλό θα είναι να αλλάξεις προτιμήσεις.
    Αυτά δεν είναι της κλάσης σου ψυχαναλυτή εκ του προχείρου.
    Επί της ουσίας τώρα.
    Η "ΨΩΝΑΡΑ του εγώ" σε ποιο σημείο ακριβώς καταγράφεται και εδράζεται αυτοσχέδιο κακέκτυπο του Άντλερ;
    Στο ότι εξέφρασα ευχαριστίες και ικανοποίησή μέσα από το προσωπικό ΜΟΥ ιστολόγιο, για μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχα;
    Μήπως σε ενοχλεί το γεγονός ότι κατάφερα επιτυχώς (σύμφωνα τουλάχιστον με εκτίμηση επαιόντων) ν' αντεπεξέλθω όπως φυσικά και όλοι οι φίλοι χορωδοί σε ένα ούτως ή άλλως δύσκολο εγχείρημα (+ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας) γεγονός που εξ αντικειμένου σε υποχρεώνει πρώτα να δώσεις συγχαρητήρια και μετά να ασκήσεις την όποια κριτική;
    Αναφορικά με το "κάθε τρις και τόσο" που επικαλέστηκες, γιατί άραγε ενοχλείσαι από τις αναφορές μου στην Αλήθεια;
    Γιατί ενοχλείσαι από το γεγονός πως κάποιος συμπολίτης σου που έχει αναλώσει πάνω από τρεις δεκαετίες πολύπλευρης συμμετοχής στα κοινά, έχοντας μάλιστα πληρώσει βαρύτατο τίμημα γι αυτό, έχει να επιδείξει πλούσια και δυναμική παρουσία σε όλα τα πεδία συλλογικής δράσης, υπερασπίζεται τις απόψεις του και ΚΥΡΙΩΣ από το γεγονός πως υπερασπίζεται την προσωπική του διαδρομή και ιστορία, από ποικιλώνυμους καλοθελητές ("φίλους" κι εχθρούς) που την ακυρώνουν σε κάθε ευκαιρία;
    Αν υπήρχε έστω και υποψία διάθεσης προβολής, πως εξηγείς το γεγονός ότι ποτέ μέχρι την "αποστρατεία" μου δεν διαφημίστηκα (και δεν "τάχωσα" ποτέ σε κανέναν κερχανατζή ως γνήσιος "πολιτικός επενδυτής") και δεν πούλησα μούρη σε ανόητους σαν εσένα, όταν ο κάθε "ανύπαρκτος",το κάθε σούργελο έκανε δημόσιες σχέσεις προβάλλοντας το καρφιτσωμένο του χαμόγελο και μόνο στις τοπικές εφημερίδες;
    Ή διέλαθε της προσοχής σου δόκτωρα Γουνγκ του πληκτρολογίου πως αν και υποψήφιος στις εκλογές του 2010 δεν υπήρξε ίχνος διαφημιστικής μου προβολής σε τούτο εδώ το ιστολόγιο, κάτι για το οποίο δεν θα χρειαζόταν να πάρω την έγκριση κανενός;
    Θα μπορούσα να σου παραθέσω πλήθος αποδείξεων προκειμένου να ανασκευάσω το "τιμητικό" για μένα αποτέλεσμα της ψυχαναλυτικής σου διατριβής.
    Όμως από σκατόψυχους σαν εσένα δεν περιμένω φυσικά καμία θετική αντίδραση,σε όσα κι αν επικαλεστώ, όσα κι αν παραθέσω.
    Δεν αποκλείεται άλλωστε να εκτελείς και διατεταγμένη υπηρεσία (τόχω δει σε πολλές επαναλήψεις το έργο)...
    Τελειώνω δίνοντάς σου μια συμβουλή.
    Επειδή (αν δεν σε πειράζει ΚΑΙ αυτό...) έχω εντρυφήσει στο πεδίο της ψυχολογίας/ψυχανάλυσης όχι μόνο λόγω θεωρητικών σπουδών αλλά κυρίως λόγω προσωπικής επιλογής αργότερα και διαθέτω εκτενέστατη βιβλιογραφία, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις να μου ζητήσεις γνωστικά βοηθήματα.
    Για να μην υποπίπτεις στο μεθοδολογικό σφάλμα να αναλύεις τους άλλους με "προβολές" του δικού σου αρρωστημένου και ελλειμματικού ΕΓΩ.
    Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά μέσα σε όλα που ΜΕ κάνουν περήφανο να προστεθεί και η συμβολή ΜΟΥ στην προσπάθεια να μη χάσει η επιστήμη ένα σπάνιο και αδιαμφισβήτητο ταλέντο σαν εσένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έχεις φλομόσει στις πίπες σαν αυτά που γράφεις παραπάνω. Επιδειξίας και φαμφαρόνος και δήθεν παντογνώστης. Οτι σε έχουμε κλασμένο το έχεις καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό τώρα εσύ το θεωρείς απάντηση πανύβλακα σε όσα σου καταλόγισα και φαντασιώνεσαι πως με αποστόμωσες τρομάρα σου!
    Που έχεις και την ψευδαίσθηση πως είσαι σε θέση να με κρίνεις, μορφωτικά και πνευματικά.
    Αλλά που να καταλάβεις εσύ ξύλο απελέκητο από αυτά που σου παρέθεσα.
    Τα μόνα που διαθέτεις σε πληθυντικό βαθμό είναι η εμπάθεια και η ασχετοσύνη.
    Γιατί αν είχες κάτι να αντείπεις ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.
    Τώρα πως γίνεται ρε σαχλαμάρα να με "έχετε κλασμένο" και κάθε τρείς και λίγο να σουλατσάρεις στο ιστολόγιό μου και να ξερνάς την κακότητά σου, αυτό σε διαβεβαιώ πως δεν εξηγείται με όρους κλασσικής ψυχολογίας.
    Περαστικά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακώς ασχολείσε με κιτσικατσίκια και κιτσικοπρόβατα.Κακώς τους δίνεις βήμα.
    Ο άνθρωπος βράζει από ζήλεια και δεν κρύβεται. Πάντως η παράσταση έσκισε. Είσασταν όλοι υπέροχοι.Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΜΕ ΧΑΒΑΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΙΛΟ-ΧΟΝΤΡΟ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΣΟΥ ΤΥΠΑΚΟ ΤΟΥ ΄ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω άλλαξες "επωνυμία" ανώνυμε τρισμάλακα προκειμένου να ξεράσεις την εμπάθειά σου.
    Είναι που με έχεις κλασμένο σαχλαμάρα και κάθε τρεις και λίγο με επισκέπτεσαι.
    Μήπως θέλεις να κλέψεις λίγο από τη "δόξα" μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε boskos, δεν γνωρίζω πόσο διάστημα με παρακολουθείς.
    Πιστεύω έχεις καταλάβει πως δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με οποιοδήποτε λαμόγιο προσπαθεί να με μειώσει.
    Το κακό είναι πως αυτού του φυράματος οι σχολιαστές αποφεύγουν την κουβέντα επί της ουσίας, γιατί αν το επιχειρήσουν τότε θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η φαιδρότητα και ανοησία τους.
    Οπότε καταφεύγουν στην ασφάλεια της ανώνυμης ύβρεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή