Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΦΑΙΔΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

*"Η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση".
Τάδε έφη Παύλος Τσίμας, ο γνωστός Τσίμας του ΣΚΑΙ ντε με το χαρακτηριστικό συνοδευτικό σύνθημα- "τίτλος τιμής" για την αντικειμενική του δημοσιογραφία.
Και το ξεστόμισε το τεφαρίκι μας στο πλαίσιο εκπομπής όπου είχε καλεσμένο έναν σαχλαμάρα που καμώνεται τον οικονομολόγο* και μας παπάριασαν αμφότεροι το μυαλό με χιλιοειπωμένες τα τελευταία 8 μνημονιακά χρόνια χοντρομαλακίες .
Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να αντικρούσω με επιχειρήματα και στοιχεία το καταγέλαστο απόφθεγμα, γιατί συν τοις άλλοις θα προσέδιδα κάποια αξία σε φληναφήματα ήδη απορριφθέντα από την πορεία των γεγονότων, την ίδια τη ζωή.
Άλλωστε τόχω κάνει αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια (ιδιαίτερα από το '11 έως και το '14) σε ανάλογες αιτιάσεις και η ισχύς των επιχειρημάτων μου παραμένει ζωντανή, ακμαία και ακατάρριπτη στο διηνεκές.
Αλλού θέλω  να εστιάσω. 
Και να προτρέψω.
Κάποιος να τους ενημερώσει επιτέλους, ότι ακόμη και η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ** παραδέχθηκε/ομολόγησε(τρις) κατόπιν εορτής ασφαλώς, ότι αυτό που προκάλεσαν σε συνεργασία ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ (οι αποκαλούμενοι "δανειστές") στην Ελλάδα ήταν εγκληματικό και δεν έγινε για τη δική της σωτηρία, αλλά για τη θωράκιση των τραπεζών, ειδικότερα μάλιστα για την προστασία του Ευρωσυστήματος.
Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς πως κάποτε υπήρξαν εφημερίδες -κορυφαία περίπτωση η φυλλάδα του εργοδότη του- οι οποίες καθ όλη τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής εξήραν τα "οφέλη" που προσπορίζονταν η πατρίδα μας από τους "αναμορφωτές" της, στηλιτεύοντας ταυτοχρόνως τους "βάρβαρους" αντιστασιακούς που χαλούσαν τη δουλειά, τότε αυτό που ζούμε σήμερα είναι απλώς γκροτέσκο επανάληψη, όπως γίνεται με τα πολυπαιγμένα σήριαλ.
Τέλος να τους καλέσω να ερμηνεύσουν αν, πως και πόσο συνδέεται η παρακάτω είδηση με το καθεστώς ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ που έχει επιβληθεί παγκοσμίως, πριν ακόμη από την κατάρρευση του "υπαρκτού" και πως εξειδικεύεται στην περίπτωση της Ελλάδας.
 Το 82% του πλούτου που δημιουργήθηκε στον κόσμο το 2017 κατέληξε στο πάμπλουτο 1%
Σιγά να μην απαντήσουν...






* Θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθώ κάποια στιγμή στη ζωή μου σε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό πάνελ με κάποιο ή και όλα αυτά τα σούργελα της ψευδοεπιστήμης με αντικείμενο συζήτησης τα χρηματοοικονομικά, την "κρίση"κλπ για να τους "γλεντήσω".
Γιατί σε επίπεδο διαπροσωπικής επαφής μου δόθηκε αρκετές φορές η ευκαιρία και το απόλαυσα.
'Αλλη χάρη όμως έχει η δημόσια έκθεση.
Το καλοκαίρι του 2014 μέσα από τις εκπομπές της ΕΡΤopen, σε τρεις τηλεφωνικές μου παρεμβάσεις προκάλεσα να τολμήσουν και να βγουν όλοι αυτοί οι ευρώδουλοι, που βάραγαν υπερωρίες στα βοθροκάναλα και επιδίδονταν σε τοξική ρύπανση του τηλεοπτικού αέρα, σε ζωντανή αντιπαράθεση με την ταπεινότητά μου αφού φοβόντουσαν να αντιπαρατεθούν με συναδέλφους τους καθηγητές της "άλλης" άποψης , αλλά που οι κότες...
Σιγά μην εκτεθούν σε αφύλακτο και απροστάτευτο περιβάλλον.
Απωθημένο τόχω να τους κάνω "να πηδηχτούνε από τα παράθυρα" πού λεγε και μια ψυχή.
Τα τηλεοπτικά εννοώ...
**Ο πολύς-"βάστα Γερούν" Ντάισελμπλουμ...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου