Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Μετά από 28 χρόνια... νοσταλγούν τον Νικολάϊ Τσαουσέσκου...

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Συμπληρώνονται, σήμερα, 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικολάϊ Τσαουσέσκου (26 Γενάρη 1918)... 28 χρόνια από τη δολοφονία του ανήμερα των Χριστουγέννων του 1989...
Νικολάϊ Τσαουσέσκου... ηγέτης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας από το 1965, μέχρι την εκτέλεσή του τα Χριστούγεννα του 1989, μαζί με τη σύζυγό του.
Κατηγορήθηκαν για “εγκληματίες πολέμου”, “γενοκτονίες” και “καταστροφή της εθνικής οικονομίας”. Σε μια ανήκουστη διαδικασία που δεν συναντήθηκε στα πιο απάνθρωπα φασιστικά καθεστώτα, συγκροτήθηκε “έκτακτο στρατοδικείο” που διέταζε τον τουφεκισμό τους από “εκτελεστικό απόσπασμα” που συγκρότησαν περισσότεροι από 100 “εξεγερμένοι-αγανακτισμένοι” που είχαν αναλάβει την καταστολή των υποστηρικτών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας.
Τοεκτελεστικό απόσπασμα” χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ, δεν πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον Νικολάϊ Τσαουσέσκου, ώστε να διανεμηθούν παντού φωτογραφίες του και να υποκύψει ψυχολογικά ο λαός από το θάνατό του, αλλά δεν χαρίστηκαν στη σύζυγό του που διέλυσαν στην κυριολεξία το σώμα και το πρόσωπό της.
Μιαοργάνωση δολοφονίας” με θαυμαστή σκηνοθεσία στην κάθε λεπτομέρεια της εκτέλεσης. Όπου σχετικό βίντεο μεταδόθηκε λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία από τα γαλλικά ΜΜΕ κι αναμεταδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από όλα τα ΜΜΕ των χωρών της “πολιτισμένης” ΝΑΤΟϊκής δύσης, όπου είναι καταδικαστέα ως "απάνθρωπη" η θανατική ποινή.
Στη Ρουμανία έχουμε τη μοναδική χώρα του λεγόμενου Ανατολικού μπλοκ, των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού, που υπήρξε αυτή η μνημειώδης βιαιότητα ανατροπής του καθεστώτος.
Ο Νικολάϊ Τσαουσέσκου πριν τη δολοφονία του δήλωσε πως η ιστορία θα δικαιώσει το έργο του κι άρχισε να τραγουδάει τον ύμνο της Διεθνούς, ενώ η σύζυγός του φώναξε: πηγαίνετε όλοι στην κόλαση.
Μετά από 28 χρόνια χρειάζεται ένας νέος Δάντης, μια νέα «Θεία Κωμωδία - Κόλαση» για να μας κάνει γνωστό σε ποιο επίπεδο της κόλασης του Δάντη καίγονται αιώνια οι κολασμένες ψυχές... «Εσείς που μπαίνετε, ξεχάστε κάθε ελπίδα».
Μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο και τη νίκη του Κόκκινου Στρατού, την κυριαρχία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου