Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ

Με την  με αρ. πρωτ. 83551/22-11-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Τάκη Θεοδωρικάκου, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Παροικιάς» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV  «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου και χρηματοδότηση ύψους 600.000,00 €.
Η ιδέα κατασκευής ενός νέου κλειστού Γυμναστηρίου ανακινήθηκε στις 21 Ιουλίου 2016, με την  244/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με την οποία αποφασίστηκε η κατασκευή του, στη θέση «Ζευλάκι» στην Παροικιά. Έκτοτε, μεσολάβησαν άλλες δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, που αφορούσαν το αίτημα του Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για την χρηματοδότηση του έργου και στη συνέχεια την αποδοχή του ποσού των 400.000,00 € από τo αποθεματικό της.
Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο κλειστό Γυμναστήριο και ανέθεσε στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να εκπονήσουν τις απαραίτητες μελέτες. Η διαδικασία περιελάμβανε μελέτες, εγκρίσεις και αλληλογραφία μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου και άλλων αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως τη Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το Πολεοδομικό Γραφείο Νάξου, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Κυκλάδων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, τη ΔΕΔΔΗΕ κ.α.
Στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας, πολύτιμος αρωγός και συνεργάτης ήταν το μελετητικό γραφείο του κ. Βαζαίου Πετρόπουλου, ο οποίος προσφέρθηκε να συνδράμει στην όλη διαδικασία αφιλοκερδώς. Ενώ, την όλη προσπάθεια πλαισίωσαν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενεπλάκησαν άμεσα στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου, τοπικοί παράγοντες, μελετητές και άνθρωποι τοπικών αθλητικών σωματείων, κυρίως του ΑΟΠ.
Επίσης, ο Δήμος Πάρου εκτός από την κατάθεση του αιτήματος και την παραχώρηση οικοπέδου, δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση του έργου με ιδίους πόρους, έως του ποσού των 1.700.000,00 €, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης του έργου και, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίησή του.
Το σημαντικό αυτό έργο αναμένεται να ενισχύσει τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Πάρου, δίνοντας λύση στις αυξημένες ανάγκες, όσον αφορά τις προπονήσεις των αθλητών και τους αγώνες των παριανών συλλόγων. Το αποτέλεσμα είναι μια δικαίωση για όλους τους Παριανούς που θα δουν τα χρήματά τους να αξιοποιούνται από τον Δήμο προς όφελός τους αλλά κυρίως για τον κόσμο του αθλητισμού και τη νεολαία της Πάρου.

Ως εκ τούτου, θα ήταν προτιμότερο για την πορεία του έργου να μην γίνονται αναφορές και πολιτικές ανακοινώσεις, που μόνον εσφαλμένες εντυπώσεις δημιουργούν και δεν ωφελούν κανέναν. Πόσο μάλλον όταν ο Δήμος Πάρου χρειάστηκε να «επιστρέψει» τα 132.000,00 € ευρώ στην ΚΔΕΠΑΠ, και στην ουσία να τα συνεισφέρει στο έργο, καθώς λόγω των λανθασμένων υπολογισμών του αποθεματικού της από τον τότε Πρόεδρο κ. Μαρινόπουλο, κινδύνευαν να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοί της, ενώ δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των αναγκών των δομών πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου