Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Είμαστε ένας λαός/έθνος, με μεγάλη ιστορία.
Ιστορία Μεγάλη σε έκταση, εξίσου Μεγάλη και σε πυκνότητα.
Πυκνή, πολύ πυκνή, που πάει βαθιά πίσω, στις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.
Δεν χωρά καμία αντίρρηση γι΄αυτό, τουλάχιστον μεταξύ σοβαρών συζητητών.
Στο "βιβλίο" αυτής της ιστορίας υπάρχουν πολλών ειδών κι αποχρώσεων σελίδες.
Σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο χρυσές, όπως κάποιοι βαυκαλίζονται εμμονικά, αναπολώντας επιλεκτικά εποχές δόξας και μεγαλείου, πραγματικές ή φανταστικές, μικρή σημασία έχει.
Υπάρχουν και πολλές μαύρες, κατάμαυρες σελίδες, που δυστυχώς κάποιοι δεν τολμούν να παραδεχθούν και ν' αναγνωρίσουν.
Πόσοι από εμάς όμως γνωρίζουμε την Ιστορία μας σε όλο της το ανάπτυγμα;
Δυστυχώς ελάχιστοι. 
Η έλλειψη επίγνωσης της Ιστορίας μας, ίσως εξηγεί εν μέρει και την προαιώνια αμαρτία της φυλής μας να διαπράττει διαρκώς κι επαναλαμβανόμενα τα ίδια και τα ίδια λάθη.
Ίσως δίνει απάντηση στο τεράστιο ερώτημα, πως ένας λαός/έθνος με τόσες αυτοκρατορίες και κοσμοκρατορίες στο ενεργητικό του, ένας λαός/έθνος με έναν για πολλούς αιώνες παγκόσμια διαδεδομένο πολιτισμό, συρρικνώθηκε στα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας με έναν διαρκώς μειούμενο, φθίνοντα πληθυσμό.
Η έλλειψη επίγνωσης της Ιστορίας μας, οδηγεί σε καταγέλαστες ανοησίες που ακούγονται και γράφονται με αφορμή το "προσφυγικό".
Απ' όλους αυτούς που πλειοδοτούν σε "ευαισθησία" και "ανθρωπισμό" για τους ταλαίπωρους "πρόσφυγες" (όπως ψευδώς συλλήβδην χαρακτηρίζονται οι λαθρομετανάστες που αποτελούν και πάνω από το 95% επί του συνόλου των διακινούμενων από τη διεθνή μαφία ανθρώπων) , πόσοι γνωρίζουν πως οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές -όχι μόνο φυσικά του Ελληνισμού- προκλήθηκαν ως απότοκος "μεταναστευτικών ρευμάτων";
Πόση ηλιθιότητα εκτός από ασχετοσύνη μπορεί να διαθέτει κανείς, όταν δεν αντιλαμβάνεται το προφανές σχέδιο κατάργησης της εθνικής μας υπόστασης (με ότι καλό ή κακό αυτή εμπεριέχει), μετά από την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, από τους εξουσιαστές του παγκοσμιοποιημένου χρεο-καπιταλισμού; 
Συμβουλεύω λοιπόν όλους εκείνους που επιδίδονται σε ανέξοδες για τους ίδιους ανθρωπιστικές εκκλήσεις υπέρ "προσφύγων", να κάνουν μια γερή βουτιά στην μελέτη της ιστορικής αλήθειας, μπας και ξεστραβωθούν επιτέλους και κατανοήσουν την νομοτέλεια που  διέπει και καθορίζει την Κίνηση της Ιστορίας.
Σαν πρώτο ερέθισμα, τους προτείνω να μελετήσουν τα γεγονότα της περιόδου 1060-1190 με τις "προσφυγικές ροές" των Σελτζούκων Τούρκων, που ενεργοποίησαν την αρχή του τέλους της βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Σαν δεύτερο ερέθισμα, τους καλώ να μελετήσουν την περίπτωση (με διεθνές ενδιαφέρον) του Κασμίρ, μια καθαρά Ινδική (ινδουιστική αν προτιμάτε) περιοχή κάποτε, διχοτομημένη και διαφιλονικούμενη εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν, εξαιτίας ανάλογων "μεταναστευτικών ροών" μουσουλμάνων φονταμενταλιστών αρχές του 20 αιώνα.
Αυτά και βλέπουμε...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου