Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥ




     Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019  πραγματοποιήθηκε  Συνέλευση  Κατοίκων Παροικίας ύστερα από πρόσκληση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πάρου(Παροικίας) σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παροικίας Κεμπάμπη Παναγιώτη, προκειμένου οι κάτοικοι και φορείς της Κοινότητας να προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών τους και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη.
    Παρευρέθησαν ο Έπαρχος Πάρου Μπιζάς Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και  Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κυριάρχησαν ζητήματα και προτάσεις σχετικά με  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις, παραλιακή και περιφερειακή οδός, καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων, κτιριακές υποδομές σχολικών μονάδων, αθλητικών και πολιτιστικών μονάδων, εμπορικό και επιβατικό λιμάνι, κοιμητήριο, στέγαση δημοσίων υπαλλήλων, ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Επάρχου και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Συμπερασματικά, επισημάνθηκε η αξία του θεσμού της Συνέλευσης Κατοίκων της Κοινότητας, η αναγκαιότητα της ενεργοποίησης των πολιτών, της συνεργασίας φορέων και θεσμικών οργάνων, της ιεράρχησης  των προτεραιοτήτων ως προς τα έργα και τις δράσεις που θα αναλάβει ο Δήμος Πάρου στην Κοινότητα Παροικίας στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης αυτών.
   
    Τα πρακτικά της Συνέλευσης θα αποσταλούν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προς περαιτέρω διανομή στα μέλη του.
                 
                                                              
      Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της
Κοινότητας Πάρου
Μαργαρίτα Αργουδέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου