Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο Αναστάσιος Αλβανίας υπέρ Πατριαρχείου Μόσχας στη διένεξη του με Βαρθολομαίο

αναστάσιος

Υπέρ του Πατριαρχείου Μόσχας και κατά του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και της αναγνώρισης από τον δεύτερο ως αυτοκέφαλης της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, τάχθηκε ουσιαστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η στάση αυτή του Αναστάσιου ακολούθησε ανάλογη κίνηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Και οι δύο αυτοί Ιεράρχες και άλλοι πολλοί, διαχώρισαν τη θέση τους από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ζητώντας σύγκλιση Πανορθόδοξης Συνόδου για να συζητήσει το θέμα της μονομερούς και αντικανονικής απόφασης του Βαρθολομαίου, τον οποίο, δυστυχώς, ευπειθώς ακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η πλειοψηφία της ελληνικής Ιεραρχίας, για την αναγνώριση αυτοκεφαλίας της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Όλα δείχνουν ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εμπλέκοντας την Εκκλησία σε πολιτικά και γεωπολιτικά παιχνίδια και ακολουθώντας την νεοψυχροπολεμική στρατηγική των ΗΠΑ για την πολιτική και θρησκευτική απομόνωση της Ρωσίας, έχουν περιέλθει σε άκρως δεινή θέση και οδηγούν σε διαίρεση και διχασμό την παγκόσμια Ορθοδοξία.

Β.Μ
πηγή:iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου