Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

 *Δεν φτάνει που κατάντησε η ανακοίνωση των υποψηφίων κάτι σαν την ανακοίνωση των ημερήσιων κρουσμάτων του κοροϊδοϊού, όπως είχα επισημάνει και σε προηγούμενο σχόλιο, έχουμε και τις "διακηρύξεις" των φιλοδοξούντων να μας εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Διακηρύξεις για γέλια και για κλάματα οι περισσότερες, θυμίζουν πολιτικό Άρλεκιν και συν τοις άλλοις είναι καταφανές πως επαναλαμβάνει η μια την άλλη, με κάπως διαφορετικές διατυπώσεις.

 

* Εκείνο το "επισημάναμε το 2019 -μεταξύ άλλων- το θέμα του υπερτουρισμού", τι τόθελες Κ.Ροκονίδα;

Αφού με όλες σου τις δυνάμεις κι όχι στα πρόσφατα αυτοδιοικητικά χρόνια μόνο, αλλά παλαιόθεν, εργάστηκες σκληρά και μεθοδικά για την κατίσχυση του υπερτουρισμού.

Το νέο μεγάλο αεροδρόμιο αποτελεί την επιτομή των επιλογών που εξέθρεψαν τον υπερτουρισμό κι έχεις σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

 Αλλά έτσι έμαθες όλο αυτό το διάστημα: σε μια μασχάλη, όχι δύο, αλλά τρία καρπούζια.

 

*Τάχωσα  χθες στην παιδίατρο που απεχθάνεται την Χαλιμά, επειδή κατέταξε το αυτονόητο αίτημα της δημιουργία νοσοκομείου στην Πάρο στα παραμύθια της τελευταίας.

Μόλις σήμερα, έμαθα ότι η κυρία αυτή δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής, ο οποίος παρεμπιπτόντως κάνει πάρτι κερδοσκοπίας στο νησί απούσης μιας σοβαρής και ολοκληρωμένης δημόσιας δομής υγείας και μου λύθηκε η βασανιστική απορία πως συνάδει  υποψήφια της Λ.Σ. να θέτει θέμα σχέσης κόστους/οφέλους στο μείζον θέμα της υγείας. 

 

*Την προπροηγούμενη εβδομάδα διαμαρτυρήθηκα τηλεφωνικά (η τέταρτη φορά για φέτος, αμέτρητες τα τελευταία χρόνια) στο Λιμεναρχείο για την ασυδοσία των ασυνείδητων σκαφάτων, οι οποίοι είτε αμολάνε τα σκατά τους κοντά στις ακτές, είτε αγκυροβολούν σε βυθούς κατάφυτους από Ποσειδωνία, πράξεις απαράδεκτες, καταστροφικές  και παράνομες αμφότερες.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, όπως κάθε χρόνο άλλωστε...


*Ένα από τα επικοινωνιακά λάθη των αντιπολιτευόμενων τον Μάρκο, είναι και η επιλογή τους να παίξουν στο γήπεδο που επέλεξε εκείνος να παίξει.

Έτσι, έχοντας το προνόμιο να απαριθμεί σωρεία έργων, μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις ως "αποτελεσματικός" στο πεδίο και όχι ως άσφαιρος πολυλογάς.

Άλλωστε, η μακράν καλύτερη ατάκα που έχω ακούσει τον τελευταίο χρόνο, που συνηγορεί στα ανωτέρω, για τον Μάρκο, είναι εκείνη από παλαιότατο αυτοδιοικητικό στέλεχος της Λ.Σ.: αυτουνού γεννάν και τα κοκόρια του!!!

 

*Αλήθεια, ποιες ενέργειες έκαναν τα τελευταία χρόνια οι προαλειφόμενοι δήμαρχοι Μπιζάς και Ροκονίδας σε σχέση με την επέλαση χιλιάδων ενοικιαζόμενων τροχοφόρων στο νησί, με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή ασφυξία;

 Για τον Μάρκο δεν ισχύει η ερώτηση, απλώς, γιατί αυτός χρεώνεται ούτως ή αλλιώς το γενικότερο ξεχαρβάλωμα και την κατάντια της Πάρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου