Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

TIΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η νέα τουρκολιβυκή συμφωνία – Πυροδοτείται ελληνοτουρκική κρίση; 

πατήστε εδώ:  Η νέα τουρκολιβυκή συμφωνία – Πυροδοτείται ελληνοτουρκική κρίση;


 

Σχόλιο δικό μου: 

Τι κι αν συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, τι κι αν ήταν ακριβώς η Ευπιστία απέναντι στις διαβεβαιώσεις των "συμμάχων" πως θα υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια και θα προστατέψουν τους υπό συνεχή διωγμό χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Τι κι αν αποδεχθήκαμε να ρισκάρουμε την τύχη του Ελληνισμού της Μ.Ασίας υποτασσόμενοι στα κελεύσματα των αναξιόπιστων διαχρονικά Μ.Δυνάμεων.

Κατά τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να εξοντώσει εν τη γενέσει του τον στρατό που συγκροτούσε ο Κεμάλ με τη συνδρομή όλων αυτών (συν των Σοβιετικών) με τους οποίους "μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και κοινές πολιτιστικές αξίες" (σας θυμίζει κάτι αυτό;)...

Αντί να δράσει και να τσακίσει με ελάχιστες απώλειες τον συρφετό του μεθύστακα πατέρα των Τούρκων, όταν αυτό ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο, επαναπαύονταν ακριβώς σε αυτές τις κάλπικες διαβεβαιώσεις των αδίστακτων Μεγάλων Δυνάμεων, που δεν αποσκοπούσαν πουθενά αλλού παρά στο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος να δυναμώσει η τουρκική πλευρά και να καταπονηθεί μέχρι διαλύσεως η Ελληνική αντίστοιχα.

Η Ελλάδα συνεχίζει ακριβώς στα βήματα αυτά, της τυφλής εμπιστοσύνης στους "φίλους, συμμάχους και εταίρους".

Με τα ίδια πάντα ολέθρια αποτελέσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου