Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Με αφορμή την υπόθεση Lidl...

Ήταν Φλεβάρης του 2007, όταν το δημοτικό συμβούλιο Πάρου εξέτασε το αίτημα της εταιρίας Σ/Μ "Ατλάντικ"("Βιδάλης" πλέον) για επέκταση του καταστήματός του στο ακίνητο της Ε.Α.Σ.
Η απόφαση (η όποια απόφαση) είχε θυμίζω, καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα και η υπόθεση θα παραπέμπονταν εν συνεχεία στο Νομαρχιακό συμβούλιο για τα περαιτέρω...

Το δημοτικό συμβούλιο Πάρου λοιπόν, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (εκτός από ένα υπέρ και ένα λευκό) να μην επιτραπεί στην εν λόγω επιχείρηση να μεγαλώσει το κατάστημά της, με το αιτιολογικό πως θα υπερέβαινε τα 200τμ που ήταν το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα.

Η μια και μοναδική θετική ψήφος ήταν η ΔΙΚΗ ΜΟΥ και βασίστηκε σε μια πολύ σοβαρή επιχειρηματολογία, που αποδείκνυε πως η κρίση του Δ.Σ. θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια επιδιώξεων και συμφερόντων της συγκεκριμένης επιχείρησης, αφού στο παιχνίδι -μοιραία- εμπλέκονταν και η Ε.Α.Σ. το μέλλον της οποίας προδιαγράφονταν ζοφερό.
Μάλιστα, σχετικά με την επιχειρηματολογία των αντιτιθέμενων περί αποκλεισμού των "μεγάλων" παικτών από το τοπικό εμπόριο, διερωτήθηκα αν ζούμε σε σοσιαλιστικό καθεστώς ή σε καθεστώς "ελεύθερης οικονομίας", γεγονός που απετέλεσε αφετηρία συστηματικής διαστρέβλωσης και διακωμώδησης των -επαναλαμβάνω- στέρεων και αυταπόδεικτων επιχειρημάτων μου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεθόδευση της επακόλουθης κατακραυγής και απαξίωσής μου τότε, έπαιξε αρθρογράφος τοπικής εφημερίδας και μπλόγκερ, ο οποίος υπεραμυνόμενος των θέσεων του Εμπορικού Συλλόγου και λοιπών δημοκρατικών "φιλολαϊκών" δυνάμεων, με κατηγόρησε ευθέως πως επιθυμούσα το θάνατο των μικρών επιχειρήσεων.
Δεν δίστασε μάλιστα να με ειρωνευτεί πως (εγώ ο Μαρξιστής!!) έγινα όψιμος θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού!!

Σήμερα (κι αφού διαπράττει άλλο ένα λάθος μιας και δεν "πάτησε πόδι" το Ατλάντικ στο νησί το 2008!!!) εμφανίζεται να υιοθετεί όσα εγώ ισχυρίστηκα τότε στην περιβόητη συνεδρίαση του Δ.Σ. και να καταγγέλλει την δημοτική αρχή για λαϊκισμό και έλλειμμα σοβαρότητας!!!

Συν τοις άλλοις επιτίθεται λάβρος κατά των λοιπών πρώην "ομοϊδεατών", καταλογίζοντάς τους άρνηση αποδοχής της στυγνής αλήθειας, που θέλει το συμφέρον των πολλών (φθηνά προϊόντα) να διασφαλίζεται μέσα από την ύπαρξη και λειτουργία και μεγάλων επιχειρήσεων.

Έτσι απλά.
Χωρίς ίχνος συστολής και αίσθηση της ανάγκης για μια έστω εκ των υστέρων δήλωση συγνώμης...





ΥΓ Σχετικά με λοιπούς "αγωνιστές" και "πρωτομάχους" των συμφερόντων των μικροεπαγγελματιών έχω τοποθετηθεί κι άλλες φορές και απαξιώ να επανέλθω επί του παρόντος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου