Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

bαρουφολογία …..

bαρ
Κατεφέρθη εναντίον του Λαφαζάνη ο Γ. Βαρουφάκης, στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, χωρίς, όμως, και να τον κατονομάζει για ευνόητους λόγους, ισχυριζόμενος ότι, τάχα, ο πρώην Γραμματέας της ΛΑ.Ε άρχισε να κατηγορεί τον επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 ότι συνομολόγησε μνημόνια τον Φεβρουάριο του 2015 από τότε που το ΜΕΡΑ 25 άρχισε να ανεβαίνει εκλογικά.
Φαίνεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης ή έχει κοντή μνήμη ή όπως λένε οι κακιές γλώσσες είναι παθολογικός μυθοπλάστης.
Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στον Γ. Βαρουφάκη ότι ο Λαφαζάνης, από τη πρώτη στιγμή που ως Υπ. Οικονομικών υπέγραψε τον Φλεβάρη του 2015 φαρδιά πλατιά την επέκταση της αποικιακής Δανειακής Σύμβασης του 2ου μνημονίου, τον είχε καταγγείλει δημόσια και επανειλημμένα τόσο ο ίδιος όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα στην οποία ηγείτο, προκαλώντας τότε σάλο στα μέσα ενημέρωσης και αποτρέποντας την εισαγωγή της Δανειακής Σύμβασης στη Βουλή για ψήφιση, η οποία παρανόμως δέσμευσε την χώρα με την υπογραφή, απλώς, του Γ. Βαρουφάκη.
Το τελευταίο, βεβαίως, αφορά το Ειδικό Δικαστήριο και ένας από τους λόγους που ο Γ. Βαρουφάκης αγωνιά να μπει στην Βουλή είναι για να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να αποτρέψει την παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της απιστίας.
Βεβαίως, για να δικαιολογήσει ο Γ. Βαρουφάκης την τότε ανεκτίμητη προσφορά του στους πιστωτές, που άνοιξε το δρόμο και στο τρίτο μνημόνιο του Τσίπρα, επικαλέστηκε το πόσο μισητός, τάχα, είναι από την τρόϊκα, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι τον θεωρούν ως τον χειρότερο εχθρό τους.
Το τι αντιπροσωπεύει ο Γ. Βαρουφάκης για τους πιστωτές, τις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ, την Γερμανία, και τις ΗΠΑ το ξέρουν όλοι οι παροικούνες στην Ιερουσαλήμ. Φαίνεται, άλλωστε, από την στήριξη και την προβολή που έχει απ΄όλα τα μέσα του διεθνούς συστήματος και της παγκοσμιοποίησης, τα οποία τρελαίνονται από ενθουσιασμό αναφέροντας το όνομά του και τα γαργαλιστικά ευφυολογήματα του, τα οποία λύνουν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα χωρίς να διαταραχθεί καμιά ισορροπία συμφερόντων.
Αν η τρόϊκα ένοιωθε με την πάροδο του χρόνου μια απέχθεια για τον Γ. Βαρουφάκη δεν ήταν για τις αντιμνημονιακές τάχα ή για τις ανύπαρκτες αντί-ευρώ θέσεις του, αλλά γιατί ο Βαρουφάκης είχε ένα άλλο ιδιαίτερα προσφιλές προσόν: ήταν απολύτως αναξιόπιστος, συστηματικός διαστροφέας της πραγματικότητας και έλεγε, με σχέδιο ή όχι, άλλα στην Αθήνα, άλλα στην κυβέρνηση και άλλα στις Βρυξέλλες και κυρίως και προς πάσα κατεύθυνση άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι ή το βράδυ.
Αυτά ήταν που χάριζαν στον Γ. Βαρουφάκη τα ειρωνικά και περιπαιχτικά σχόλια στην αρχή από τους συνομιλητές και συνδαιτημόνες του στο eurogroup και αργότερα την οργή για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους για την Βαβέλ, η οποία επέτεινε τα αδιέξοδα.
Ο Π. Λαφαζάνης, βεβαίως, κατηγορούσε συνεχώς τον Βαρουφάκη για ατέρμονα πολύμηνο “διαπραγματευτικό τουρισμό”, ο οποίος χωρίς γραμμή και χωρίς εναλλακτική ριζοσπαστική λύση, ζημίωνε την χώρα και την βύθιζε όλο και περισσότερο στον βάλτο.
Δυστυχώς, τα ίδια αλλοπρόσαλλα ακούμε, και τώρα από τον ίδιο ως δήθεν πρόγραμμα του Βαρουφάκη και την ίδια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά βλέπουμε να επιδεικνύει προς τους πολίτες.
N.Z.
iskra
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου