Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

Σχεδόν μια δεκαετία μετά από το πρώτο μνημόνιο και την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς κατοχής από τους δανειστές της Ευρώπης και σχεδόν 4 χρόνια μετά το 3ο και χειρότερο μνημόνιο με βάση το οποίο θεσμοθετήθηκε επίσημα η κατοχή της χώρας τουλάχιστον για 99 χρόνια με την ίδρυση της ΑΑΔΕ, του Υπερταμείου, κοκ, συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Λες και οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που αποφασίζουν την χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα.
Οι εκάστοτε ένοικοι του Μαξίμου από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα ζητούν την άδεια των δανειστών ακόμη κι όταν χρειάζεται να αποσυρθούν για φυσική τους ανάγκη. Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας είναι κυριολεκτικά για το θεαθήναι.
Το να συζητά κανείς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι καλύτερη ή χειρότερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ίδιο ακριβώς με το να συζητά κανείς την εποχή της ναζιστικής κατοχής για το ποια κυβέρνηση δοσίλογων ήταν καλύτερη ή χειρότερη. Εκείνη του Τσολάκογλου, του Λογοθετόπουλου, ή του Ράλλη;
Η αλήθεια είναι ότι όπως οι διαδοχικές κυβερνήσεις δοσίλογων επί ναζιστικής κατοχής ήταν η μια χειρότερη από την προηγούμενη, έτσι και σήμερα. Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τη μνημονιακή κατοχή είναι απολύτως σίγουρο ότι θα είναι η μια χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί αυτό απαιτεί το στυγνό καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχουν επιβάλει οι δανειστές της χώρας. Όποια και να είναι η επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, η Ελλάδα σε ένα εξάμηνο θα φλέγεται όχι μόνο οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και γεωπολιτικά. Οι αποφάσεις στο εξωτερικό έχουν ήδη παρθεί και περιμένουν απλά εκείνον που θα εμφανιστεί ως δήθεν πρωθυπουργός της κατεχόμενης Ελλάδας ώστε να πάρει την πολιτική ευθύνη της εφαρμογής τους.
Παρ’ όλα αυτά ορισμένοι μας λένε ότι άλλο 40 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ κι άλλο 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ! Η διπολική διαταραχή στο απόγειό της! Άλλοι πάλι μας λένε ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι χειρότερη από μια συγκυβέρνηση σαν αυτή που ζήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πει κανείς! Η βλακεία δεν έχει όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου