Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΠΗ ΕΙΚΟΝΑ


Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες από το άνοιγμα της κάλπης και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι (πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων) δείχνουν να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα, να βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το κύριο, το μείζον και ουσιώδες που ανέδειξε αυτός ο κύκλος εκλογικών αναμετρήσεων (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωβουλευτικές εκλογές) που δεν είναι άλλο από την ΑΠΟΧΗ της πλειοψηφίας των πολιτών από το εκλογικό δικαίωμα (ή υποχρέωση αν το προτιμάτε).

Αποχή που ακυρώνει την πεμπτουσία του δημοκρατικού/αντιπροσωπευτικού μας πολιτεύματος, δηλαδή την αρχή άσκησης της εξουσίας εκ μέρους της πλειοψηφίας, με την μειοψηφία σε ρόλο ελεγκτικό και αντιπολιτευτικό.

Έτσι στο σύνολο σχεδόν της χώρας προκύπτουν τοπικές και περιφερειακές εξουσίες οι οποίες εκπροσωπούν και εκφράζουν πλειοψηφίες από 15% έως το πολύ 30% επί του ΣΥΝΟΛΟΥ του πληθυσμού, με την μεγάλη μάζα των πολιτών αμέτοχη και αδιάφορη απέναντι στην "κορυφαία πράξη της δημοκρατίας", ή "γιορτή της δημοκρατίας" όπως πολλοί αρέσκονται να αποκαλούν τις εκλογές.

Κι αυτό εν τέλει, είναι το ΚΥΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ που έβγαλε η κάλπη.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς για κατανάλωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου