Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ...


Σχετική εικόνα 




Oι μέθοδοι εκμαυλισμού με στόχο την Aποστασία είναι τόσο παλιές όσο και η ιστορία της πολιτικής.
Ωστόσο κάθε φορά που γίνεται αναφορά σε Αποστασία, το μυαλό μας -μοιραία- πάει κατευθείαν σε συγκεκριμένα γεγονότα εθνικής σημασίας που σημάδεψαν τη νεώτερη ιστορία μας.
Ξεχνώντας τις μικρές Αποστασίες σε τοπική κλίμακα, που είναι εξίσου επονείδιστες και κατακριτέες, αν τις αντιμετωπίζουμε φυσικά με όρους πολιτικής ηθικής και όχι ποδοσφαιρικής εξέδρας.
Σε τέτοια κουβέντα μετείχα σήμερα στη Μάρπησσα, όπου έγιναν εκτεταμένες αναφορές σε Ιουλιανά το 1965 και Σαμαρά το 1993, χωρίς ωστόσο οι συνδαιτυμόνες παραδόξως να θυμούνται το ελάχιστο από το όργιο Αποστασιών στις παριανές δημοτικές εκλογές το 2006, όταν έκανα σχετική αναφορά.
Η ομήγυρη έδειχνε να γνωρίζει λεπτομέρειες για τα κάπως απόμακρα (όχι μόνο χρονικά) του "Αθηναϊκού κράτους" και  άγνοια για τα κοντινά και αμιγώς Παριανά.
Έδειξαν να μη γνωρίζουν(;) ότι ανάλογες μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν και απέδωσαν όπως πιστοποιήθηκε από τη θριαμβευτική επικράτηση Ραγκούση με 68%, έναντι της Κίνησης πολιτών που βρέθηκε απέναντί του, έχοντας στις τάξεις της υποψηφίους από όλο το πολιτικό φάσμα.
Θυμίζω, ότι Στελέχη της Κίνησης Πολιτών προσχώρησαν (άλλοι στο μέσο της πορείας και άλλοι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή...) στο αντίπαλο στρατόπεδο, ξεχνώντας τη Διακήρυξη Αρχών, το Πολιτικό Μανιφέστο και την Επιχειρηματολογία που από κοινού είχαμε παράξει αντιτιθέμενοι στο καθεστώς πολιτικής τρομοκρατίας και στο κλίμα διώξεων αντιπάλων (μιλάω εξ ιδίας πείρας...) που είχε ευνοήσει κι εκθρέψει ο προαναφερόμενος ως δήμαρχος Πάρου.
Το πλέον εξοργιστικό στην όλη ιστορία είναι ότι στη χορεία των Αποστατών συμπεριελήφθησαν και άτομα που είτε υπήρξαν ιδρυτικά μέλη(!!!) της Κίνησης Πολιτών, είτε στη συνέχεια στελέχωσαν την 11μελή πολιτική γραμματεία της.
Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, αρκετά "προχωρημένοι", λειτούργησαν κι ως "πληροφοριοδότες" για όσο διάστημα συμμετείχαν στα εν λόγω συλλογικά όργανα...
Γι αυτό και δεν μπορούσαμε ούτε να κλάσουμε χωρίς να το γνωρίζει η άλλη πλευρά καθόσον μας "τιμούσαν" με την παρουσία τους...
Αυτά για να μην ξεχνάμε την πρόσφατη τοπική ιστορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου