Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ...

Δυστυχώς λόγω κακής οργάνωσης δεν διαθέτω θεματικό αρχείο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την έρευνα για παλιές προτάσεις καθώς και το σχετικό αποδεικτικό υλικό.

'Ετσι, ψάχνοντας κατά καιρούς στις αναρτήσεις, ανακαλύπτω κείμενα με αναφορές σε θέματα που έθεσα και δυστυχώς είτε δεν αντιμετωπίστηκαν καθόλου, είτε επανεμφανίστηκαν και επιλύθηκαν αργότερα, έχοντας όμως απαλειφθεί τα στοιχεία του "εισηγητή" από εκείνους που όφειλαν να θυμούνται.

Και αναφέρομαι τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και στο "πολιτικό προσωπικό"...

Σήμερα ανακάλυψα άλλο ένα (από τα πολλά) αδιάψευστο τεκμήριο πατρότητας μιας επωφελούς ιδέας, πατρότητα η οποία επιμελώς/σκανδαλωδώς αγνοήθηκε.

Μαντέψτε γιατί... 

 

 

 

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013


΄Ενα κτίριο, μία πρόταση και μία απορία...

Το κτίριο που στεγάζει το ΕΠΑΛ φυσικά το γνωρίζουν κι οι πέτρες στο νησί.

Δεν είμαστε σίγουροι όμως αν γνωρίζουν όλοι οι Παριανοί, ότι το σύμπλεγμα -για την ακρίβεια- κτιρίων που φιλοξενεί το εν λόγω σχολείο περιλαμβάνει και μια μεγαλοπρεπέστατη αίθουσα η χωρητικότητα της οποίας μπορεί να καλύψει πολλών ειδών δραστηριότητες κι εκδηλώσεις.
Τις μέρες αυτές φιλοξενεί μια καταπληκτική έκθεση με τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων ημών προγόνων δίνοντας ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της.

Πριν λίγα μόλις χρόνια κι έχοντας εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του διευθυντή και της σχολικής επιτροπή στην οποία κι ο ίδιος μετείχε, ο δημοτικός σύμβουλος Καλακώνας Σπύρος έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση αξιοποίησης της αίθουσας για την  διεξαγωγή και φιλοξενία πολιτιστικών και άλλου είδους εκδηλώσεων, εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες του νησιού μέχρι να έρθει η ώρα (αν ποτέ έρθει) και κατασκευαστεί το περιλάλητο πολιτιστικό κέντρο της Πάρου.
Να μετατραπεί δηλαδή η αίθουσα από ένα ψυχρό και ά-χρηστο κτίριο σε ένα μοναδικό εργαλείο πολιτισμικής ανάπτυξης του νησιού.
Σύμφωνα με μια πρόχειρη αποτίμηση το κόστος της δαπάνης για να καταστεί απόλυτα λειτουργική η αίθουσα (προβλήματα ηχομόνωσης, ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονική υποστήριξη κα) ανέρχονταν περίπου στα 35.000 με 40.000 ευρώ.

Παρά την θετική υποδοχή και το ευνοϊκό κλίμα που επικράτησε στο άκουσμα αυτής της πρότασης και παρά την διαβεβαίωση πως θα υπάρξει εν ευθέτω χρόνω ενασχόληση με αυτήν, έκτοτε ουδέν!

Επειδή η πιθανότητα να κατασκευαστεί πολιτιστικό μέγαρο (!!) ολοένα απομακρύνεται, επειδή οι καιροί ολοένα δυσκολεύουν από οικονομικής απόψεως κι όχι μόνον, κι επειδή είναι απαράδεκτο να αδικούνται σοβαρές εκδηλώσεις στριμώχνοντάς τες σε αίθουσες ιστορικές μεν ανεπαρκέστατες δε, είναι απορίας άξιον που μια λύση οικονομικότατη και αποδοτικότατη δεν τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης.

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι ανάγκη να πάω σε μέντιουμ φίλε Σπύρο.όσοι σε ξ'ρουμε από μικρό παιδί και σαγαπάμε κατέχουμε το γιατί.
    Το σύστημα δεν σε πάει, το ξέρουν και οι πέτρες. όμως πρέπει να παραδεχθείς το λαθος να αποστασιοποιηθείς από τη πολιτική και μάλιστα σε μια φάση που θα μπορούσες να δώσεις περισότερα πράγματα.ξέρω σε στεναχώρώ αλλά θα επαναλάβω όπως παλαιότερα:αυτό λέγεται φυγομαχία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι μέσα από ποια λογική επεξεργασία καταλήγεις στον αφορισμό περί φυγομαχίας.Για να μην επαναλαμβάνομαι, σε παραπέμπω στο άρθρο "Θα είσαι υποψήφιος στις εκλογές;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή