Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Η ΒΑΡΙΑ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ..

Η σκιά του παρελθόντος εξακολουθεί να πέφτει βαριά πάνω στην πολιτική ζωή της Πάρου.
Όσο κι αν ενοχλούνται ορισμένοι, αυτή είναι η αλήθεια.
Όσο κι αν καμώνονται πως τα πράγματα έχουν προχωρήσει -υπό το σχήμα "νέα πρόσωπα-νέες ιδέες"- σε σχέση με άλλες ένδοξες εποχές, απλά τους επαναλαμβάνω: και μετά ξυπνήσατε!!
Δείτε για παράδειγμα τα απίστευτα καμώματα της (όποιας εναπομείνασας) ΚΕΠ-ΟΣΑ.
Αντί να ξεκινήσει τις ζυμώσεις μέσα από ανοιχτές διαδικασίες στοχεύοντας στην αφύπνιση παλαιών, αλλά (κυρίως) στην ενεργοποίηση ΚΑΙ νέων δυνάμεων, αναλώθηκε επί μακρόν σε ένα παιχνίδι μυστικών διαβουλεύσεων με την μείζονα αντιπολίτευση, μέσα από τη λογική των προαπαιτούμενων και των αποκλεισμών!!
Η πορεία ανέδειξε ουσιώδεις διαφορές μεταξύ των "εν κρυπτώ" συνομιλούντων και οδήγησε σε απομάκρυνση της πιθανότητας για κοινό ψηφοδέλτιο.
Διαφαινόμενη πλέον η κάθοδος μόνο και μόνο για "την τιμή των όπλων", όπως μου εκμυστηρεύτηκε προ ημερών φίλος που πρωτοστατεί...
Θύμισε τις ακατανόητες συμπεριφορές του 2010, όπου αρχικά ο χώρος της εκτός ΚΚΕ αριστεράς αποφάσιζε* (ενάντια στη δική μου πρόταση για συνέχεια/ενδυνάμωση της κίνησης του 2006) την αυτόνομη κάθοδο, στη συνέχεια έθετε ως απαράβατο όρο για συνεργασία την καταγγελία του μνημονίου(;;), για να επιδιώξει στη συνέχεια συνεργασία με τον συνδυασμό της απερχόμενης επάρχου, στελέχους του τότε κυβερνητικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ)!
Στο τέλος φυσικά κατέβηκε αυτόνομα κι η συνέχεια γνωστή...
Κατά τα άλλα φταίω εγώ που "παρελθοντολογώ"...



*Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε αρχές Φλεβάρη στην αίθουσα του Αρχίλοχου και η πρότασή μου έτυχε πολύ μικρής αποδοχής.

2 σχόλια:

  1. Καλά τα λες με μία διαφορά:όφειλες να ήσουν παρόν στις εξελίξεις.Η αφυψηλού κριτική είανι εύκολη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρών είμαι έτσι κι αλλιώς στις εξελίξεις κι ας μην επιθυμώ να θέσω υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, κάτι για το οποίο έχω διεξοδικά αναφερθέι.
    Εκείνο όμως το αφ' υψηλού από που προκύπτει ρε φίλε;
    Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή