Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ"

Σίγουρα θα έχετε ακούσει μερικές χιλιάδες φορές το καταγέλαστο επιχείρημα πως εφόσον τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ευθύς αμέσως θα ξημερώσει μια νέα μέρα σταθερότητας και ησυχίας όχι μόνο στο εσωτερικό του κρατιδίου, αλλά σε ολόκληρη τη χερσόνησο του Αίμου.
Να το ακούς από στόματα πολιτικών απατεώνων, λες εντάξει, δεν είναι και η πρώτη παπάρα που ξεστομίζουν, χάριν ιδιοτελών στοχεύσεων.
Αρέσκονται στο άθλημα.
Το να "στρατεύονται" όμως διάφοροι "ειδικοί" της "ανάλυσης" και της "επιστήμης" προκειμένου να μας πείσουν για την ορθότητα της σαχλαμάρας, είναι κάτι διαφορετικό.
Σκεφτείτε τι θα μπορούσαν να ισχυριστούν στην περίπτωση που η Τουρκία δεν ανήκε στη λυκοσυμμαχία, ένα σύμμαχο υποτίθεται κράτος που αμφισβητεί την Ελληνικότητα ολόκληρης της ανατολικής πλευράς της χώρας, κατά παράβαση διεθνών κανόνων, συμφωνιών κλπ.
Ή στην περίπτωση της Αλβανίας, η οποία ενέτεινε τις αμφισβητήσεις και ανακάλυψε καινούργιες, λίγο μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Άλλωστε ο νόμος της προπαγάνδας αυτό επιτάσσει:όσο πιο χονδροειδές είναι ένα ψέμα τόσο πιο εύπεπτο γίνεται.
Τόσο ξετσίπωτοι, τόσο κραυγαλέα εξωνημένοι, που αναρωτιέσαι, αν αυτό που αντιμετωπίζεις είναι η επιστήμη της αλητείας ή προσωποποιημένη η αλητεία της επιστήμης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου