Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Για την ηγεσία ρε γαμώτο...

Image result for δον κιχωτης εικονα 
Αν ζούσε ο Δον Κιχώτης στις μέρες μας σίγουρα θα ξεκαρδίζονταν στα γέλια.

Η ξαφνική διαμάχη που ξέσπασε για την "ηγεσία" του κινήματος κατά των ανεμογεννητριών θα έκανε τον ήρωα του Θερβάντες να ταλαντεύεται, ν' απορεί αν ο ίδιος ως αυθεντικό/πρωτότυπο είναι γραφικότερος ή οι επίδοξοι αντιγραφείς/συνεχιστές στο έργο του.
Δυστυχώς, όπως και σε πάμπολλα ζητήματα που απασχόλησαν την τοπική μας κοινωνία τα τελευταία χρόνια, καταδεικνύεται η εμμονή ορισμένων να επιζητούν τίτλους ηγητόρων επαναστατικών πράξεων, ασχέτως αν τελικά κάποιες εξ αυτών αποδεικνύονται κενές περιεχομένου ή -ακόμα χειρότερα- απότοκοι μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Η επιδίωξη όμως για τίτλους -ως μέγεθος- αποδεικνύεται αντιστρόφως ανάλογη της συνέπειας και της στοχοπροσήλωσης των επίδοξων ηγετίσκων.


Στηλίτευσα πριν λίγα χρόνια την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό που χαρακτήρισε την περιβόητη προσπάθεια του τοπικού "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", με όλους αυτούς που φιγουράριζαν στην λαλίστατη "ηγεσία" να λακίζουν την κρίσιμη ώρα και να αφήνουν σύξυλους κι επικίνδυνα εκτεθειμένους (πολλοί συμπολίτες δεν έχουν ακόμα ξεμπλέξει εντελώς με την εφορία...) εκατοντάδες αφελείς (μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου) που ακολούθησαν τα κελεύσματά τους.
Αλήθεια, γιατί κρύφτηκαν οι τοπικοί "ηγέτες-υπερεπαναστάτες" όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα μπιλιέτα της εφορίας στα απλά μέλη του κινήματος;
Που πήγαν οι διαβεβαιώσεις για συλλογικότητα στην αντιμετώπιση (νομική και όχι μόνο) των συνεπειών της απείθειας απέναντι στους μνημονιακούς νόμους;
Μήπως γιατί εκείνοι και παρά τις προτροπές τους περί του αντιθέτου, είχαν ήδη τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος;

Για την περίπτωση του Συντονιστικού για τα θέματα υγείας νομίζω κάθε σχόλιο περιττεύει.
Όπως περισσεύει και η υποκρισία των περισσότερων συντελεστών του, οι οποίοι έσκιζαν τα ρούχα τους περί την ανάγκη "να πάει ο αγώνας μέχρι τέλους", εννοώντας προφανώς ως τέτοιο την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών του 2014...

Επανερχόμενοι στο σήμερα και χωρίς πολλές πολλές φλυαρίες.
Αν κάποιος δικαιούται να επιδαψιλεύει τίτλους πρωτοκαθεδρίας και "ηγεσίας" στην προσπάθεια να εμποδιστεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, αυτός είναι ο συμπολίτης μας κ.Δημήτρης Σκαραμαγκάς, ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή κι εντελώς ΜΟΝΑΧΙΚΑ και χωρίς άλλες βλέψεις ή σκοπιμότητες στάθηκε ποικιλοτρόπως αντίθετος σε ένα τέτοιο σχέδιο.
Και στέκεται ακόμα και σήμερα!
Άλλωστε είναι κι ο μοναδικός άνθρωπος στο νησί που κατέχει σφαιρικά το θέμα και που παραδόξως η τεράστια πείρα και γνώση που διαθέτει παρακάμπτεται ή αποσιωπάται. 

Αυτά τα ολίγα, έτσι, για την ιστορία...
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου