Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

AΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...


Αποτέλεσμα εικόνας για ορχηστρα γαμου εικονα
Όταν στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού έγραφα ότι η προεκλογική περίοδος άρχισε, κάποιοι κατά πως συνηθίζουν έσπευσαν να το διακωμωδήσουν.
Και να το απορρίψουν μετά βδελυγμίας, ως αποκύημα καλπάζουσας φαντασιοπληξίας.
Βέβαια η εκτίμηση στην οποία προέβην τότε, δεν ήταν προϊόν αυθαίρετης επινόησης, αλλά απότοκος κατ αρχήν συγκεκριμένων πληροφοριών και στη συνέχεια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ οχλήσεως/κρούσεως/βολιδοσκοπήσεως εκ μέρους δυο βασικών "παικτών" του τοπικού πολιτικού "πρωταθλήματος" για συνεργασία στις προσεχείς εκλογές.
Η αντιπαράθεση για τα στασίδια ουσιαστικά ποτέ δεν σταμάτησε.
Το αντίθετο μάλιστα.
Με το πέρασμα των ετών γίνεται σκληρότερη και χυδαιότερη.
Πλέον έχει προσλάβει επικίνδυνα χαρακτηριστικά και στο παιχνίδι της επικράτησης υιοθετούνται μέθοδοι και πρακτικές καταδικασμένες και χρεοκοπημένες, οι εμπνευστές των οποίων παρά τα στραπάτσα δεν έβαλαν κι από όσο δείχνουν τα γεγονότα, δεν προτίθενται να βάλουν μυαλό.
Κι απ' ότι φαίνεται βρίσκουν μιμητές και συνεχιστές στο έργο τους.
Μόνο που οι νεόκοποι μαθητές θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και να αντιληφθούν ότι τα παιχνίδια που επιχειρούν να παίξουν είναι για μεγάλα παιδιά και άκρως επικίνδυνα για την νηπιακή ηλικία τους...
Και το κυριότερο να προσέχουν στην εκφορά του δημόσιου λόγου καθότι σέρνουν αρκετή σαβούρα από το παρελθόν, το όποιο παρελθόν τέλος πάντων μπορούν να έχουν...
Ένα είναι σίγουρο.
Τα όργανα άρχισαν και το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει γνώριμους σκοπούς από σκληρό ροκ μέχρι οριεντάλ...
Κι όποιος αντέξει!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου