Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Φόρος και στον αυνανισμό;

Αλίευσα την είδηση στο Κουτί της Πανδώρας:

 Πρόστιμο 100 δολάρια σε όποιον άνδρα αυνανίζεται - Το πρότεινε βουλευτής στο Τέξας

Κάθε φορά που ένας άνδρας αυνανίζεται πρέπει να πληρώνει πρόστιμο 100 δολαρίων. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε πρόταση νόμου που κατέθεσε ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας.
Πρόκειται για την Τζέσικα Φάραρ, βουλευτή των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 100 δολαρίων, στους άνδρες, κάθε φορά που αυτοί αυνανίζονται.
Επιπλέον, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα επιβάλλεται η 24ωρη αναμονή των ανδρών σε περιπτώσεις που πρέπει να υποβληθούν σε κολονοσκόπηση ή βαζεκτομή, μια μικροεπέμβαση για την απολίνωση των σπερματικών πόρων, ή ακόμη και για να προμηθευτούν Viagra .
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η «απάντηση» στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμουν οι γιατροί στις γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε άμβλωση, σε μια προσπάθεια να τις αποθαρρύνουν, και στο οποίο, σύμφωνα με την Φάραρ, αναφέρονται ανακρίβειες, όπως ότι ο καρκίνος του μαστού σχετίζεται με τις αμβλώσεις.
Ωστόσο, έγινε δεκτό με πολλές αντιδράσεις, κυρίως από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι επιτέθηκαν στην βουλευτή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της.
«Ντρέπομαι για την βουλευτή Φάραρ. Η απόπειρά της να συγκρίνει το θέμα των αμβλώσεων με τον αυνανισμό, αποδεικνύει την έλλειψη γνώσεών της ακόμη και σε βασικά θέματα της ανθρώπινης βιολογίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Τόνι Τίντερχολτ, ο οποίος σε ειρωνικούς τόνους συνέστησε στη συνάδελφό του να παρακολουθήσει το αντίστοιχο μάθημα που γίνεται στο λύκειο.
Αιτιολογώντας την πρότασή της για ποινικοποίηση του αυνανισμού των ανδρών, η Φάραρ σημειώνει πως η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι παρά η αποτυχία της διατήρησης της ιερότητας της ζωής, καθώς και μια ενέργεια ενάντια σε ένα αγέννητο παιδί.

Φοβάμαι πως το μέτρο αυτό επειδή αποτελεί μια καλή πηγή εσόδων για το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή τις τσέπες των τοκογλύφων) δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να το δούμε και στην εθνική νομοθεσία.
Με τόσους μαλάκες τα έσοδα θα υπερκαλύψουν το 50% του ΑΕΠ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου