Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ (16/3/2017)

*Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε η Ιφιγένεια σήμερα στον ΗΧΩ, σχετικά με τις επίμαχες ανακοινώσεις της τοπικής Ν.Δ. για τις ανεμογεννήτριες, αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε.
Φιλόλογος ούσα, γνωρίζει άριστα το νόημα και τον χειρισμό των λέξεων.
Η διατύπωση λοιπόν που αναφέρεται στις "εγγυήσεις" για τις ανεμογεννήτριες δεν επιδέχεται εκ των υστέρων διασταλτικές ερμηνείες και βολικούς αποσαφηνισμούς.
Ένα συγνώμη-λάθος και τέλος το παστόψαρο.
Τόση φαιά ουσία τζάμπα και βερεσέ...

*Δικαιολογημένη η έκρηξη του φίλου Τάσου στον "ΠΑΡΙΑΝΟ ΤΥΠΟ", αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες και την κινητοποίηση στο "παρά πέντε" της μεγάλης καταστροφής που επίκειται ΑΝ...
Είναι αλήθεια πως την επίμαχη περίοδο (2001-2010) ο ίδιος και κυρίως ο πατέρας του, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ  πορεύονταν στον μοναχικό δρόμο της αντίθεσης στις ανεμογεννήτριες.
Από πουθενά δεν ακούστηκε μια φωνή όχι συμπαράστασης και συστράτευσης, έστω συμπάθειας προς τον αγώνα στον οποίο είχαν αποδυθεί.
Ίσως γιατί δεν πούλαγε πολιτικά το θέμα, ίσως γιατί υπήρχε άγνοια...

*Επιτέλους μετά από σχεδόν μια δεκαετία από τότε που εμφανίστηκαν στα μέρη μας οι λαγοκέφαλοι, κάποιος πολιτικός εκπρόσωπος ασχολήθηκε σοβαρά με το φλέγον αυτό πρόβλημα.
Πρόβλημα υπαρξιακό της θαλάσσιας πανίδας μας.
Προς τιμήν του ο Νότης Μαριάς, έφερε το θέμα στο ευρωπαικό κοινοβούλιο και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της αδιαφορίας.
Φαίνεται πως κάτι πάει να ξεκινήσει έστω και με μεγάλη καθυστέρηση κι αφού ξεπατώθηκαν οι πληθυσμοί των μαλακίων, κυρίως χταποδιών.
Αυτός εδώ ο ιστότοπος έγκαιρα το ανέδειξε και κατά καιρούς το επανέφερε στο δημόσιο διάλογο, απαιτώντας ενδιαφέρον και σπουδή από την πολιτεία, αλλά που...

*Οι διακομιδές ασθενών προς Σύρο αυγαταίνουν, με τον "ΚΥΡΙΑΡΧΟ" να ...κυριαρχεί στο πεδίο που απουσιάζει το ελεεινό και τρισάθλιο κράτος μας.
Και ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία σε παρατεταμένη ολική νάρκωση!

*Προς σεβαστή ελληνική δικαιοσύνη:
Επειδή κοντεύει να μη μείνει τρίχα στο κεφάλι μας με αυτά που βλέπουμε κι ακούμε κι εφόσον προσαγάγετε σε δίκες εκτροφείς αγελάδων για κακοποίησή τους, γιατί δεν μπουζουριάζετε τους εκδοροσφαγείς και να τους οδηγήσετε στο εκτελεστικό απόσπασμα για κατά συρροήν, καθ έξιν και κατ' επάγγελμα εγκληματικές πράξεις;

*Τελικά είναι ή δεν είναι νόμιμη η αλιεία (μέχρις εξολοθρέυσεως) ολοθούριων(ψώλιαγκων) από τους Καλύμνιους-επιδρομείς;
Σύμφωνα με την προφορική απάντηση του λιμενάρχη όταν του έθεσα το ερώτημα γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, λίγο μετά από σχετική ανάρτηση (ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ) ναί.
Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχα από ανώτερες υπηρεσιακές αρχές όχι.
Άντε ξαγκίστρωνε, ένα πράγμα δηλαδή...






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου