Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΗΘΗ ΚΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

*Κάθε χρόνο παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο ν' αδειάζει το νησί την περίοδο των εορτών.
Οι αιτιάσεις που ακούγονται είναι πολλές. Ωστόσο υπάρχει μια αλήθεια που δεν σκεπάζεται με τίποτα: η δύναμη της μόδας, η επίδραση  του ανόητου μιμητισμού είναι καταλυτικές.
*Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους Αθηναίους τον δεκαπενταύγουστο: ενώ η συντριπτική  πλειοψηφία απ' αυτούς θα μπορούσε να πάει διακοπές οπουδήποτε με καλύτερες συνθήκες και καλύτερες τιμές, οποιονδήποτε άλλον μήνα του καλοκαιριού, σκοτώνονται να φύγουν την περίοδο της ακρίβειας, του συνωστισμού και των κακών υπηρεσιών, μόνο και μόνο για να ζήσουν την ψευδαίσθηση της χαζομαλακισμένης γκλαμουριάς και το θάμπωμα της ετερόφωτης λάμψης των ψευτοσελέμπριτις που εξορμούν στις παραλίες για να "πουλήσουν" άφθονη ματαιοδοξία και ποταπότητα!
*Τελικά ούτε τις γιορτές, περίοδο κατ'εξοχήν συνεύρεσης κι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, δεν αντέχει να βλέπει ο ένας τα μούτρα του άλλου!
*Και μετά σου λεέι (γράφει) ο Γεωργούσης για την ανάγκη να ξαναδούμε τις σχέσεις μας . Σ-χέστα κι άστα Χρήστο!
*Το θέαμα πάντως των παραφορτωμένων αυτοκινήτων με κάθε λογής προιόντα να βγαίνουν από τα πλοία της επιστροφής, είναι συγκλονιστικό.
Δεν κάνει εκστρατείες ενημέρωσης ο εμπορικός σύλλογος για να μένει το χρήμα στο νησί; Στο βρόντο πάνε !
*Κατά τ'άλλα γεμίσαμε χορευτικά και χορτάσαμε ενδιαφέρον (κάλπικο) να διατηρήσουμε τα ήθη κι έθιμα του τόπου μας. Αποστεωμένα και δήθεν.Επί της ουσίας τι;

17 σχόλια:

  1. μας έχει φάει η ζήλεια-ψώρα γενικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωνές σαν του Γεωργούση αν ακουγόντουσαν θα είμασταν πολύ καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κρίση κόπιασε και κόβονται τα φτερά πολλών ξιπασμένων.ισως να βγεί κάτι καλό απ΄αυτήν τη συμφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε σεις ο πινοκιο τοκλεισε το μαγαζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kserei kaneis giati ekleise o fileleutheros?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήγε να εξομολογηθεί και του επεβλήθει ποινή να το κλείσει για 10 μέρες από τον ιερέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τό θέμα του κλεισίματος του φιλελεύθερου μόνο απλό δεν είναι και το γιατί έγινε. πάντως ο τρόπος που έγινε δεν τιμάει τους εμπνευστές του σχεδίου και ούτε τιμάει όσους σιωπιούν. Υπόψη ότι ο καλλιτζάκης τέλος πλέον και από τα νέα πάρου - αντιπάρου από τους ίδιους τους εμπνευστές του σχεδίου του κλεισίματος του μπλοκ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εμπορικός σύλλογος καλά θα κάνει να πείσει τους έμπορους να κάνουν καλές τιμές. Ολα εδώ στην πάρο είναι πανάκριβα, ίσως βγάζουν ατομικό εισητήριο για κάθε πράγμα που πουλάνε. Οι πρώτοι που δεν πήραν είδηση την κρίση είναι οι έμποροι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με τα εξωφρενικά ενοίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους κλεισίματος του "φιλελεύθερου", εμείς είμαστε υπέρμαχοι της πολυφωνίας,ακόμη κι όταν αυτή αφήνει χώρο στο κατευθυνόμενο ψέμα και στη σκοπούμενη διαστρέβλωση. Τα υπόλοιπα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του χιούμορ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ότι υπάρχει ακρίβεια και σε κάποιες περιπτώσεις αισχροκέρδεια δεν θα το αρνηθούμε, απλά γιατί δεν κάνουμε το συνήγορο κανενός.Εμείς σχολιάσαμε μια στάση ζωής που ανάγεται στην περασμένη δεκαετία και καλά κρατεί και σήμερα στα χρόνια της κρίσης. Πάντως δεν λείπουν και τα μαγαζιά με λογικές τιμές. Όσον αφορά στα ενοίκια, εκεί μιλάμε για πραγματική τρέλλα. Όσα θέλει ζητάει κανείς και δυστυχώς αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, χειροτερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν τα νοίκια είναι σε επίπεδο τρέλλας και οι έμποροι το πληρώνουν θα πεί οτι αυτοί κάνουν ή έστω έκαναν τρελλά κέρδη. Εκμισθωτές και ενοικιαστές φορο - εισφοροποφεύγουν. Το Κράτος και τα Ασφαλιστικά ταμεία πέρνουν τον ...πούλο τους. Η Δημόσια Υγεία , το συνταξιοδοτικό , η Κοινωνική Πρόνοια , τα Προγράμματα Δημόσιων Επενδύσεων κ.α πνέουν τα λοίσθια και εμείς ..χτενιζόμαστε μαζί με τη Χάϊδω ασχολούμενοι με τον Φιλελεύθερο,τις δήθεν πολυφωνίες,τα τηλεκατευθυνόμενα μισά κι ολόκληρα ψέμματα,τις σημαδεμένες 'άλήθειες' κι όλα αυτά με άλλοθι το αμφιλεγόμενο χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεωρούμε μάλλον υπερβολική την εξίσωση "τρελά ενοίκια = τρελά κέρδη" για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς που κερδίζει τρελά, δεν βάζει λουκέτο για την αποφυγή τρελού ενοικίου.
    Δεν συμφωνούμε επίσης με την ισοπεδωτική αντίληψη πως οι πάντες φορο-εισφοροαποφεύγουν.
    Σίγουρα είναι εκτός τόπου και χρόνου οι απόψεις σου περί "χτενίσματός μας", αφού μια περιήγηση στα όσα έχουμε γράψει μέχρι σήμερα, θα σε κάνει να διαπιστώσεις, πως μας έχουν απασχολήσει και μας απασχολούν τα σοβαρά και μεγάλα θέματα.
    Τώρα στην παρατήρησή σου περί αμφιλεγόμενου χιούμορ, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το "χτένισμα" και το αμφιλεγόμενο χιούμορ αφορούν και τους σχολιαστές ακριβώς γιατί αναφέρονται σε σοβαρά και σημαντικά θέματα που συνήθως επιλέγεις. Οι έμποροι ενοικιαστές και οι εκμισθωτές κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες. Οι έμποροι άμεσα καθημερινά με το κλειδί στην πόρτα (κόστος) και οι δεύτεροι με το εισόδημα τον μήνα και ΄πέρα βρέχει΄.. Το λουκέτο δεν είναι πάντα η εύκολη λύση γιατί υπάρχει πάντα η ελπίδα ανάκαμψης και ο ..΄αέρας΄, που όλοι τον γνωρίζουμε εκτός από την Εφορία.. Καλά Χριστούγεννα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ που έγραψες για τρελλές εισπράξεις έλα να σου δείξω τις τελευταίες πριν κλείσω το μαγαζάκι των σκάρτων 10 τετραγωνικών στην αγορά για το οποίο πλήρωνα 835 ευρω.
    Χασίσι να πουλάω αυτά τα λεφτά δεν βγαίνουν φιλαράκο.Ευτυχώς που άνοιξα και δεύτερο εκτός Παρικιάς, διαφορετικά θα πείναγα.Πρέπει να λογικευτούν οι ιδιοκτήτες, αλλοιώς δεν παλεύεται η κατάσταση. Σε λίγο η αγορά θα θυμίζει το κάστρο του δράκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή