Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

EΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!

 Σε κείμενά μου σχετικά με το αναπτυξιακό μοντέλο του νησιού, αναφέρομαι συχνά στο φαινόμενο της αποπαριανοποίησης της Πάρου, με κυρίαρχο στοιχείο την φυγή κυρίως νέων ανθρώπων με ειδικά προσόντα, που αδυνατούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους και να εγκατασταθούν μόνιμα στον τόπο τους.

Κάποιοι εξυπνάκηδες απέρριπταν και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τέτοιες αναφορές, ισχυριζόμενοι πως ο πληθυσμός αυξάνεται και μάλιστα εντυπωσιακά!

Κούνια που τους κούναγε για μια ακόμα φορά.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της απογραφής του 2021 φέρει τον πληθυσμό της Πάρου να έχει μειωθεί κατά 500 περίπου άτομα σε σχέση με το 2011!!

Επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μου, η οποία φυσικά δεν προέκυψε αυθαίρετα.

Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει εισροή νέων-μη παριανών πολιτών που είτε εγκαθίστανται είτε δηλώνουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας την Πάρο, για επαγγελματικούς κυρίως λόγους, καταδεικνύει το μέγεθος της αιμορραγίας του νησιού.

Κανένας από τους τοπικούς μας άρχοντες δεν έχει πάρει στα σοβαρά το φαινόμενο, είτε συμπολιτευόμενος, είτε αντιπολιτευόμενος, θεωρώντας πως η Πάρος μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται δίνοντας στους νέους ανθρώπους της τη δυνατότητα να διαλέξουν εργασία ανάμεσα σε σε δύο κυρίως ειδικότητες: Γκαρσόνια ή υπάλληλοι ξενοδοχείων!!


υ.γ.Καλές απογειώσεις με το νέο αεροδρόμιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου