Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

    Τα όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την κηδεία του τέως, μόνο τιμή δεν περιποιούν στην πολιτική τάξη της χώρας μας.

Μια πολιτική τάξη πρόδηλα αποκομμένη από την ιστορική πραγματικότητα και στενά προσκολλημένη στα συμπλέγματα της κατ' ευφημισμόν τρίτης Ελληνικής δημοκρατίας. 

Έτσι, οι αυτουργοί των λοκντάουν, των υποχρεωτικών εμβολιασμών και όλων των συναφών ναζιστικής κοπής μέτρων για την αντιμετώπιση της "πανδημίας" τα δύο τελευταία χρόνια, έκριναν πως ένας εκλιπών πρώην αρχηγός του Ελληνικού κράτους δεν αξίζει να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους!!!

Επικαλέστηκαν μια σειρά αιτιάσεις που για έναν αμερόληπτο ερευνητή της ιστορίας ακούγονται ως προσχηματικές φαιδρότητες.

Τόσο φαιδρές όσο και η αφαίρεση της ιθαγένειας του τέως στο παρελθόν, η απαγόρευση εισόδου στη χώρα, η δήμευση της περιουσίας του κ.ο.κ.

Μόνο εκδικητικά μυαλά και συμπλεγματικοί άνθρωποι θα φέρονταν έτσι απέναντι σε έναν πολιτειακό παράγοντα που ακόμη και στο -όχι τόσο έντιμο- δημοψήφισμα κατέγραψε αποδοχή στο 31% του λαού.

Μιλάμε για τον απόλυτο "σεβασμό" απέναντι στο μειοψηφικό κομμάτι του Ελληνικού λαού!!

Επιχειρούν μάλιστα να κρυφθούν πίσω από την πλειοψηφική αντίληψη για τον θεσμό της μοναρχίας ως ένα γελοίο απομεινάρι της Ιστορίας, το οποίο ελάχιστα επηρεάζει πλέον τη διεθνή πολιτική σκηνή. 

Συγχέουν σκόπιμα το "δέον γενέσθαι" σε τέτοιες περιπτώσεις με βάση τις θεμελιώδεις συνταγματικές αλλά και ηθικές επιταγές, με τον αναχρονισμό που αποπνέει ο εν λόγω θεσμός για να κρύψουν τη δολιότητά τους.

Έτσι όχι έμμεσα, αλλά άμεσα και πρόδηλα ομολογούν το πόσο ασταθής και αβέβαιη είναι η "δημοκρατία" που οικοδόμησαν όλα αυτά τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση.

Γιατί ένα στέρεο δημοκρατικό πολίτευμα δεν χαρακτηρίζεται από συμπλεγματισμό και  εκδικητικότητα! 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου