Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΜΠΕΡΔΕΜΑ...

 Έχω πάμπολλες φορές καυτηριάσει τις αντιφάσεις λόγων και έργων του δημάρχου, αλλά αυτή τη φορά, ομολογώ, ότι ξεπέρασε τον... εαυτό του! 

Προσέξτε παρακάτω το πινγκ-πονγκ αντιφάσεων και αυτοδιαψεύσεων που καταγράφεται στο άρθρο του στη σημερινή "Φωνή της Πάρου":

"Στο πλαίσιο αυτό, η Πάρος, ένα παραδοσιακό Κυκλαδονήσι και ταυτόχρονα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς παγκοσμίως, συνέβαλε ιδιαίτερα στη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα και στο ΑΕΠ της χώρας χάρη στον τουρισμό, καθώς και στην ενίσχυση του διεθνούς κύρους της. Με αποκορύφωμα φυσικά τη φετινή χρονιά, όπου η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατακόρυφα, καθιστώντας το νησί μας μεταξύ των σπουδαιότερων πόλων έλξης τουριστών από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.Όλα τα παραπάνω έγιναν εφικτά χάρη σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική προώθησης που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μεθοδικά και με υπομονή".

Εδώ καταγράφεται μια προσπάθεια να πιστωθεί η δημοτική αρχή και ο ίδιος προσωπικά το τουριστικό μπουμ, χάρη σε μια "μακροπρόθεσμη στρατηγική προώθησης" που εκπόνησε και υλοποίησε! 

Αμέσως μετά θέτει υπό αμφισβήτηση το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχθηκε σε μια "μακροπρόθεσμη στρατηγική" για το οποίο δηλώνει τόσο περήφανος και ικανοποιημένος και θέτει το ερώτημα "Ποια Πάρο θέλουμε;"

Αμφισβητεί δηλαδή το μοντέλο που οδήγησε στις αλλεπάλληλες επιτυχίες που μόλις πριν εκθείαζε!! 

Γράφει: 

"Από εδώ και στο εξής ωστόσο, δήμος και πολίτες οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις σε ένα σημαντικό και υπαρξιακό ερώτημα για το μέλλον του νησιού μας: «Ποια Πάρο θέλουμε;»
Στο σημείο αυτό, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η Μεσόγειος είναι γεμάτη από παραδείγματα απότομης τουριστικής ανάπτυξης που τελικά αποδείχθηκε ότι είχε «κοντά» ποδάρια και όχι στέρεες βάσεις Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο τουρισμός του μέλλοντος οφείλει να είναι βιώσιμος, αυτάρκης και αειφόρος. Δηλαδή ένας τουρισμός που να σέβεται το περιβάλλον του τόπου από την μία πλευρά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής από την άλλη. Στην κατεύθυνση αυτή, δεν θέλουμε αυτός ν’ αμφισβητήσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα μας, τις παραδοσιακές μας αξίες, την ποιότητα ζωής μας και φυσικά το μοναδικό μας περιβάλλον, στο όνομα μιας ισοπεδωτικής ανάπτυξης."

Παρατηρούμε δηλαδή να απεύχεται καταστάσεις που πλέον δεν είναι εικοτολογίες και Κασσάνδρειες προβλέψεις, αλλά ζώσα πραγματικότητα στο νησί μας!  Ταυτόχρονα προσβλέπει σε ένα μοντέλο που βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που δημιουργήθηκε επί των ημερών του!

Το καλύτερο το φύλαγε σε επόμενη παράγραφο όπου γράφει:

"Θέλουμε τον ίδιο αριθμό τουριστών αλλά αυτός να κατανέμεται μέσα σε μια περίοδο τουλάχιστον 7 μηνών κλπ" 

Σαν να μη διδάχθηκε τίποτα από τα προαναφερόμενα από τον ίδιο και ζητά επέκταση της τουριστικής περιόδου, ακριβώς για να ξεπεράσει η Πάρος τα απευχόμενα της δεύτερης παραγράφου.

Λες και υπάρχει περίπτωση να τιθασευθεί το τουριστικό ρεύμα και να μπουν σε κανάλια οι τουριστικές ροές ρυθμιζόμενες από τον δήμο Πάρου!

Αντίθετα η επιμήκυνση απλώς θα προσθέσει νέες χιλιάδες αφίξεις και θα επιτείνει το πρόβλημα του υπερτουρισμού παρά τα ανέξοδα ευχολόγια του δημάρχου... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου