Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΜΠΕΡΔΕΜΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)...

 Έγραφα προχθές για τις κραυγαλέες αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις του δημάρχου που αλίευσα στο άρθρο του στη "Φωνή της Πάρου".

Το ενδιαφέρον όμως δεν εντοπίζεται μόνο σ' αυτές. Διεισδύει και σε άλλα πεδία πιο ανεξερεύνητα γι' αυτόν.Έτσι, αφού ξεμπέρδεψε με συνοπτικές διαδικασίες με τα παλιά, αλλά και τα νέα "στρατηγικά σχέδια" για τον τουρισμό, μπήκε στο ναρκοπέδιο του πρωτογενή τομέα. Γράφει:

Η σημασία της αγροτικής παραγωγής
Τρίτο μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσουμε και να αυξήσουμε την αγροτική μας περιοχή συνδέο-
ντας την με την τοπική εστίαση και κατανάλωση.
Είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του νησιού μας να καταφέρουμε να κάνουμε οικονομικά ελ-κυστικότερη την αγροτική εκμετάλλευση έναντι της ξενοδοχειακής. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να
γίνει στην ανάπτυξη της αλιείας και της κτηνοτροφίας στο νησί, οι οποίοι αποτελούν τους τομείς
που μακροπρόθεσμα θα σώσουν το νησί μας.

 Αυτά που μόλις διαβάσατε δεν αφορούν σε μια φανταστική πολιτεία, έναν εξιδανικευμένο τόπο, όπου η αυτοδιοίκηση σχεδιάζει και υλοποιεί αναπτυξιακές πολιτικές.

Αυτά αφορούν στην Πάρο, ένα νησί όπου η γη από εργαλείο της αγροτικής οικονομίας έχει μεταλλαχθεί σε πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας του real estate με συνεχώς μειούμενες μέχρις εξαφανίσεως σε βάθος εικοσαετιάς καλλιεργούμενες εκτάσεις!

Αυτά αφορούν στην Πάρο, όπου οι επαγγελματίες ψαράδες είναι είδος υπό εξαφάνιση και όπως πάει το πράγμα, μάλλον σε λίγα χρόνια θα τεθούν υπό την προστασία του WWF, μαζί με τα λοιπά απειλούμενα είδη (φώκιες, χελώνες, κ.α)!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου