Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΑ ΜΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑ ΜΑΣΑ ΤΑ...

Οι ιδιοκτήτες λοιπόν τα οφέλη- ο "λογαριασμός" σε όλους.

Είναι αλήθεια πως χρειάζεται μεγάλο βάθος σκέψης και περισσευούμενο απόσταγμα υψηλής φιλοσοφίας για να προτείνεις λύσεις τέτοιου επιπέδου σε ένα πρόβλημα, όπως αυτό της "εξαφάνισης" των διαθέσιμων κατοικιών προς ενοικίαση στην Πάρο.

Γιατί το πρόβλημα δεν ενέσκηψε εξ ουρανού, δεν προέκυψε ερήμην της κοινωνίας, ούτε πολύ περισσότερο εν αγνοία του κράτους.

Αντί λοιπόν να εισηγούνται μέτρα προς τον εξορθολογισμό και την κανονικοποίηση της κατάστασης, για το φρενάρισμα της τρελής κούρσας των τιμών εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ακούω σαπουνόφουσκες περί μέριμνας του δήμου για ενοικίαση ή και κατασκευή κατοικιών που θα προσφερθούν στους δημοσίους υπαλλήλους για την στέγασή τους!!

Και να τα ακούς αυτά από συμπολίτες αριστερών ιδεολογικών καταβολών πάει στο διάολο.

Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν αυτά τα "σοσιαλιστικά" εκστομίζονται από οπαδούς της ελεύθερης οικονομίας, χάριν της οποίας θεωρούν πως ότι συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και απόλυτα εναρμονισμένο με το επικρατούν πολιτικο-οικονομικό σύστημα!

Η λογική τους συνοψίζεται επιγραμματικά στο απόφθεγμα του μεγάλου Χάρρυ Κλύνν 

Δεν αναφέρομαι φυσικά στο αντισυνταγματικό του πράγματος, εφόσον ο δήμος ή το κράτος θα προσφέρει στέγη μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους και όχι σε όλους τους εργαζόμενους αδιακρίτως φύλου, ηλικίας και είδους εργασίας.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους φωστήρες...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου