Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Κατευθυνόμενη υστερία

 Άλλο ένα περιστατικό πρόκλησης μαζικής υστερίας, στην κυριολεξία από το τίποτα για το τίποτα, σημειώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Κάποιος που θεώρησε αστείο να βρέξει μια γάτα ρίχνοντάς την στο ακρογιάλι (κι όχι "στη θάλασσα", όπως διακινήθηκε υπονοώντας πως πνίγηκε το ζώο...) μετατράπηκε σε χρόνο μηδέν σε αποδέκτη της "κοινωνικής οργής" και με ταχύτατες διαδικασίες ενός ανοιχτά πρακτορικού κράτους όπως η Ελλάδα, συνελλήφθη για κακούργημα και προφυλακίστηκε!! 

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκε περιχαρής στα ΜΜΕ να υπογραμμίσει την επιτυχία του "κράτους δικαίου"....

Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τον υφιστάμενο νόμο ο οποίος βρίθει απίστευτων  αντιφάσεων και βαθιά παράνομων και αντισυνταγματικών διατάξεων. Το έχω κάνει στο παρελθόν εξαντλητικά, ας μην επαναλαμβάνομαι.

Εκείνο που έχει σημασία είναι η εργαλειοποίηση ενός (δήθεν) κοινωνικού προτάγματος (π.χ "φιλοζωία") για την παραγωγή και διάχυση υστερίας όποτε αυτό καθίσταται αναγκαίο για την εξουσία.

Μια πολιτεία που δεν έχει την βούληση και τους αναγκαίους μηχανισμούς να προστατέψει τον μέσο πολίτη από την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα (σε καλπάζουσα μορφή και οι δύο), δίνει ρεστιτάλ "αποτελεσματικότητας" στο κυνήγι σκιών και κατά νοσηρή φαντασίαν "εγκληματιών". 

Μια πολιτεία που δεν έχει τη βούληση να περιχαρακώσει τα εθνικά μας σύνορα και να προστατέψει την κυριαρχία μας, δείχνει τα δόντια της στον  "εσωτερικό εχθρό", έτσι σαν αντιστάθμισμα στην καρυγαλέα ανικανότητά της....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου