Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Καϊλή

Κάποιοι ανατρίχιασαν με τη στάση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Γιατί όμως; Οι δηλώσεις της είναι σε πλήρη αντιστοιχία προς το ήθος του πολιτικού περιβάλλοντος που γεννάει τις «Καϊλή» αυτού του κόσμου.

Του Νίκου Μωραΐτη

Θέλει θράσος μία τέτοια δήλωση, αλλά η Εύα Καϊλή είχε πάντα από δαύτο. Σάμπως δεν θέλει θράσος να μιλάς κάκιστα τα ελληνικά, να γνωρίζεις ελάχιστα τα δημόσια ζητήματα, αλλά η γλώσσα σου να πηγαίνει ροδάνι εξαπολύοντας την πολιτική λογοδιάρροια προς κάθε συνομιλητή ο οποίος έχει αντίθετη άποψη από εσένα;
Έτσι ξεκινάς από τα τηλεπαράθυρα και – αν είσαι ΠΑΣΟΚ – καταλήγεις στην Ευρωβουλή να εγκαλείς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «κατηγορεί το ΔΝΤ και καλύπτει τον Τσίπρα και την εθνικολαϊκιστική κυβέρνησή του».
Ακριβώς αυτή είναι η φράση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, την ώρα δηλαδή που βάζεις πρώτα τη χώρα σου και μετά το κόμμα σου.
Όμως η Εύα Καϊλή δεν είχε ποτέ τέτοια διλήμματα, γιατί η χώρα της είναι χώρα ΠΑΣΟΚ και το ήθος της ήθος ΠΑΣΟΚ. Πολιτικό τέκνο του μεγαλύτερου εγκεφάλου του κόμματος – κράτους, Ευάγγελου Βενιζέλου, χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο την τότε ναυαρχίδα της διαπλοκής, το MEGA, και αναρριχήθηκε στην πολιτική την περίοδο που ευημερούσε το κωστοπουλικό – πασοκικό lifestyle. Στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης, η μπλε lifestyle υποψήφια ήταν η Έλενα Ράπτη και η πράσινη η Εύα Καϊλή. Νίκησαν αμφότερες και πήραν την ψήφο ενός τηλε-κοινού που τότε έβλεπε Big Brother και σήμερα Survivor.
Με τη λεκτική της πενία αλλά τη μόδα φορεμένη στο σώμα, πέρασε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου σε εκείνα της βουλής. Κι όταν, το 2012, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, χρειάστηκε να περιμένει μόνο δύο χρόνια ώσπου ο πολιτικός της πατέρας και νομοθέτης των μεγαλύτερων νομοσχεδίων της εν Ελλάδι διαφθοράς, Ευάγγελος Βανιζέλος, τη στείλει στην Ευρωβουλή.
Εκεί η Εύα Καϊλή είναι πολύ πιο ασφαλής αφού λίγοι καταλαβαίνουν τα νηπιακά ελληνικά της και την ένδεια του λεξιλογίου της. Το πρόβλημα πλέον το έχει ο μεταφραστής, όχι εκείνη.
Στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή υπηρετεί γερά το δόγμα του πολιτικού της μέντορα: Γερά – Γερούν, μην πειράζετε το καλό μας ΔΝΤ και τον Άγιο Σόιμπλε, ο Τσίπρας φταίει που δεν κλείνει η αξιολόγηση, βασικά ο Τσίπρας φταίει για όλα, είναι Μαδούρο, θα μας κάνει Βενεζουέλα και άλλα Αδωνο – Βενιζελικά επιχειρήματα.
Λένε ότι στο εξωτερικό οι Έλληνες φορούν την εθνική φανέλα. Αν διαθέτουν. Γιατί η Εύα Καϊλή του lifestyle πλανήτη έχτισε την καριέρα της όχι με φανέλα αλλά με καυτές σέξι εμφανίσεις, περιοδεύοντας από το ένα νυχτερινό κέντρο στο άλλο, για να γίνει την επόμενη ημέρα εξώφυλλο στις κουτσομπολίτσικες φυλλάδες της «ισχυρής Ελλάδας».
Γνήσια εκπρόσωπος μίας γενιάς που μεγάλωσε αλά ΠΑΣΟΚ, έμαθε τη γλώσσα αλά ΠΑΣΟΚ, ντύθηκε αλά ΠΑΣΟΚ, διασκέδασε αλά ΠΑΣΟΚ και πολιτεύεται αλά ΠΑΣΟΚ – θλιβερό κατάλοιπο μίας εποχής που βούλιαξε μέσα στο βούρκο των σκανδάλων, την οσμή του μαύρου χρήματος και τη φθήνια της πλαστής ευμάρειας.
πηγή:www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου