Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΤΕΛΗ


Στην κρίση του εκλογικού σώματος

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και κυρίως με χαμηλούς τόνους, βαδίζουμε οι πολίτες προς τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής της 25ης Μαΐου. Χωρίς αντεγκλήσεις και υπερβολές, χωρίς ακραίες αντιπαραθέσεις, όπως ακριβώς και στο προεκλογικό διάστημα, θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τη νέα Δημοτική Αρχή της Πάρου για την επόμενη πενταετία.

Καθήκον όλων μας είναι να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, να δώσουμε ο καθένας από μας  με την ψήφο μας την προσωπική μας εντολή σ’ αυτούς που τελικά θα εκλέξουμε και να μην αφήσουμε άλλους, ακόμη και γνωστούς, φίλους ή συγγενείς να αποφασίσουν για μας. Και στο κάτω - κάτω, σ’ αυτό το κάλεσμα, σ’ αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας, γιατί να μην έχουμε όλοι συμμετοχή;

Σ’ αυτή τη εκλογική διαδικασία δεν λαμβάνουν μέρος μονομάχοι, δεν αναμετρώνται οι καλοί ενάντια στους κακούς. Συμμετέχουν συμπολίτες μας που για λογαριασμό των δημοτικών τους παρατάξεων, ζητούν την ψήφο μας και την εμπιστοσύνη μας, προκειμένου να τους αναθέσουμε το έργο της διοίκησης του τόπου μας.

Και εδώ είναι που πρέπει οι πολίτες να εστιάσουμε προσεκτικά. Να καταστούμε αυστηροί και απαιτητικοί εκλέκτορες, να ζητήσουμε από τους νέους διοικούντες που θα εκλέξουμε, να ασκήσουν πραγματική και αποτελεσματική διοίκηση προς όφελος του τόπου και των δημοτών και όχι να περιοριστούν σε απλή διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων.

Για να γίνει όμως αυτό πράξη (η σωστή επιλογή μας), θα πρέπει να βάλουμε τη σκέψη μας να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Έχουμε μπροστά μας δύο επιλογές. Τι γνωρίζουμε γι’ αυτές, πως τις αξιολογούμε; Σε ποια μπορούμε να ελπίσουμε περισσότερο, ποια καινούργια στοιχεία αξιοπιστίας ζητούμε να δούμε από αυτές; Και πολλά ακόμη ερωτήματα που μπορεί να περνούν από το μυαλό μας.

Οι παρατάξεις  κάνουν «τη δουλειά τους», η μια λέει τα μεν και η άλλη τα δε. Όμως κρίνονται γι’ αυτά που λένε, εμείς τις κρίνουμε και για τη συμπεριφορά τους και για τα γραφόμενα τους και κυρίως για το πολιτικό πρόσωπο που μας δείχνουν. Και ανάλογα τις αξιολογούμε, τις εκτιμούμε και τις κατατάσσουμε κατά την κρίση μας. 

Δική μας λοιπόν η επιλογή, δική μας και η απόφαση. Αλλά δικό μας το σωστό, δικό μας και το λάθος, σε όλα θα έχουμε μερίδιο όπως και να έχει.

Γι’ αυτό, την ερχόμενη Κυριακή, ας δώσουμε με την επιλογή μας τη σωστή λύση για τον τόπο μας.

Καλή μας ψήφο συντοπίτες.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΑΤΕΛΗΣ    

2 σχόλια: