Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ηλίας Γουρδούκης: Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι ζητώντας πίσω την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας



Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι ζητώντας πίσω την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας
Με τη «Νησιωτική Ανατροπή» να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και τους εκφραστές της στο Ν. Αιγαίο



ii. Γιατί με τον Μπενέτο Σπύρου


Γιατί δείχνει πειστικά ότι γνωρίζει καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης.
Γιατί πιστεύει στην ανάγκη διεκδίκησης της Νησιωτικότητας ως ειδικό καθεστώς στο οποίο απαιτούνται νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις.

Γιατί πιστεύει πως ο τουρισμός πρέπει να στηρίζεται στις φυσικές ομορφιές των νησιών, στην ιστορία και τον Πολιτισμό τους, στην ντόπια παραγωγή και οικονομία.

Γιατί θεωρεί ότι κάθε νησί, πρέπει να προσανατολίζεται προς το μοντέλο της ισόρροπης ανάπτυξης, στη λογική της «συμπληρωματικότητας». Γιατί πιστεύει πως είναι απόλυτη αναγκαιότητα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενταγμένης στον ευρύτερο στόχο οικοδόμησης στα νησιά ζωής 365 ημερών το χρόνο. Η Πάρος και η Αντίπαρος με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν δεν πρέπει να μετατραπούν σε απομακρυσμένα προάστια της Αθήνας.

Γιατί βλέπει το λιμάνι ως βασικό έργο υποδομής και το πλοίο σαν δημόσιο αγαθό, όπως είναι το τραίνο και η ράγα, το λεωφορείο και το οδικό δίκτυο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Γιατί έχει συνείδηση του τεράστιου ιστορικού φορτίου που κουβαλάει το Αιγαίο και τις απαιτήσεις που εγείρει αυτό. Γιατί προτάσσει τον πολιτισμό απέναντι στην κρίση και όχι τον πολιτισμό σε κρίση.

Γιατί θέλει την Περιφέρεια διεκδικητική και μαχόμενη και όχι μακρύ χέρι της κυβέρνησης Και το έχει αποδείξει αυτό ως δήμαρχος στους Λειψούς.

Γιατί δηλώνει ευθαρσώς ότι στηρίζεται από έξι κόμματα (ΑΝ.ΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους, Άρμα Πολιτών, Κοινωνική Συμφωνία), αν και ο ίδιος δεν είναι οργανωμένος σε κόμμα, ενώ οι Μαχαιρίδης και Χατζημάρκος δεν τολμούν να μιλήσουν για τη στήριξή τους από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ αντίστοιχα. Ντρέπονται για τη μνημονιακή πολιτική, την οποία θα εφαρμόζουν και οι ίδιοι μετά τις εκλογές; Οι αρχηγοί των κομμάτων τους, όμως, βλέπουν την Περιφέρεια σαν λάφυρο στην υπηρεσία διάσωσης της κυβέρνησης, σαν τρόπαιο που θα επιδείξουν το βράδυ των εκλογών.

iii. Δημιουργική ανατροπή στο Ν. Αιγαίο
Χρειάζεται να γίνει δημιουργική ανατροπή ενός συστήματος συμβιβασμένων και φθαρμένων δυνάμεων που δεν ωφέλησε την Πάρο-Αντίπαρο αλλά τους ημέτερους και τα εργολαβικά συμφέροντα.

Στο χέρι των πολιτών είναι να απαντήσουν στην κάλπη με την ψήφο τους για τα δεινά που υφίστανται και να μην ξεγελαστούν από υποσχέσεις και … φιλοδωρήματα.

Ζητάμε όχι μόνο ψήφο διαμαρτυρίας, προς εκείνους που λεηλατούν την καθημερινότητά μας, αλλά συνειδητή ψήφο για την αλλαγή στα νησιά μας.

Στις εκλογές του Μαΐου απ’ τη μια είναι οι δυνάμεις που προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία δέσμια της μνημονιακής πολιτικής και απ’ την άλλη τα θύματά της, που συνειδητοποιούν ότι μόνο η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής μπορεί να τους δώσει ελπίδα και προοπτική με το λαό όρθιο.
Το ζήτημα δεν είναι να ψηφίσουμε απλώς εκείνον ή τον άλλον και μετά, αφήνοντάς τον ανέλεγκτο, να γυρίσουμε στο σπίτι μας και στον εαυτό μας περιμένοντας τις επόμενες εκλογές, για να γκρινιάξουμε περισσότερο απ’ ό,τι στο μεσοδιάστημα. Το θέμα είναι να δράσουμε.

Την ιστορία εμείς τη γράφουμε. Τη ζωή μας εμείς την φτιάχνουμε. Δεν θα αφήσουμε τους πολιτικάντηδες να τη λοιδορούν και να τη λεηλατούν. Ζητάμε πίσω την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας. Ο καθένας μας οφείλει να το υπερασπίζεται το δίκιο της πόλης, του νησιού του, της φωνής του.

iv. Μας καθορίζουν η στάση ζωής και οι πράξεις μας
Αγαπητοί φίλοι,

Δεν βλέπω την υποψηφιότητά μου σαν καύσιμη ύλη προκειμένου να συντηρηθούν τα γνωστά απαρχαιωμένα μοντέλα εξουσίας, αλλά σαν μια διαδικασία να μετατρέψω την οργή σε δράση αντί να μένω αμέτοχος, απλός παρατηρητής γεγονότων
.
Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αν δεν σας έχει πείσει η στάση ζωής μου τόσες δεκαετίες, η διαδρομή και η ιστορία μου στα σχολεία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Πάρου –Αντιπάρου, δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να σας πείσω τώρα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Ο καθένας μας πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα σύμφωνα με τη συνείδησή του.

«Όποιος πολεμάει τα τέρατα, πρέπει να προσέξει να μην γίνει και ο ίδιος τέρας», (Νίτσε)
(δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα τους, για να μην τους μοιάσουμε)

Με εξαιρετική τιμή,
Ηλίας Γουρδούκης

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Νησιωτική Ανατροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου