Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Πάρος είναι υπόθεση όλων μας.
Ο καθένας ατομικά και από τη θέση του πρέπει να βοηθήσει, ώστε η νέα πενταετία να ανορθώσει πολιτισμικά και οικονομικά το νησί.
Η Πάρος, πρέπει να ανακτήσει την εξέχουσα θέση της, στην καρδιά των Κυκλάδων, ως κέντρο πολιτισμού στο Αιγαίο. Πρέπει να βρει τρόπους να προβάλει ένα εντελώς νέο πρόσωπο: αυτό που θα μαγνητίσει το διεθνή ΤΟΥΡΙΣΜΟ και θα τον επιμηκύνει για εννέα μήνες τον χρόνο.

Η Πάρος υπήρξε από την αρχαιότητα, ξακουστό νησί της τέχνης και του εμπορίου, και δική μου φιλοδοξία είναι να την ξαναδώ έτσι... Ισχυρή και πανέμορφη… όπως υπήρξε στο παρελθόν «η λαμπροτάτη πόλις των Παρίων». Πιστεύω, έχει όλες τις προδιαγραφές για να το επιτύχει αυτό. Δεν ξέρω αν θα προλάβω να την ξαναδώ έτσι, αλλά τουλάχιστον να δω να μπαίνουν οι βάσεις.
Με αυτό το πνεύμα πλαισίωσα τον συνδυασμό του Μάρκου Κωβαίου «ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Γιατί πρώτα απ όλα, ο Μάρκος μας -όπως τον αποκαλούν οι Παριανοί- έχει τον ενθουσιασμό και την τόλμη να ανοίξει αυτές τις νέες προοπτικές για την Πάρο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι ένας δυναμικός στοχευτής. Ένας νέος άνθρωπος, ικανός και αυτοδημιούργητος, με πίστη στον τόπο και τους συνεργάτες του, που ενστερνίζεται άφοβα κάθε φιλόδοξο πρόγραμμα για την Πάρο.
Επιπλέον είναι τόσο δημοφιλής, οικείος και αγαπητός στους Παριανούς, ώστε διαθέτει το πλέον απαραίτητο στοιχείο για να προχωρήσει. Για μένα… «ένας δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αν δεν έχει τη μεγάλη αγάπη και στήριξη του κόσμου».
Πέρα από τον άνεμο της ανανέωσης που φυσάει σε όλη την Πάρο, έτσι εξηγείται γιατί έχει αυτό το πολύ μεγάλο προβάδισμα και έρχεται πρώτος στις σφυγμομετρήσεις μέχρι τώρα, ο Μάρκος Κωβαίος.
Ο δεύτερος λόγος που μπήκα στον συνδυασμό του, είναι διότι δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα η μεγάλη «τελευταία ευκαιρία» της ΠΑΡΟΥ: να απορροφήσει επί τέλους κάποια κονδύλια της Ε.Ε. για τα απαραίτητα έργα υποδομής, που έμειναν πολύ πίσω…
Μέχρι το 2019 εκπνέουν όλα τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. για τα μεγάλα έργα. Και η Πάρος χρειάζεται δύο τουλάχιστον μεγάλα έργα πνοής και πολιτισμού, -πέραν του νέου Αεροδρομίου- για να πάρει μπροστά και να ανεβεί με μιας στην παγκόσμια κλίμακα:

1. Την ΑΝΑΠΛΑΣΗ του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ - που περιλαμβάνει την ανάπλαση όλου του χώρου από το Ενετικό κάστρο έως τον Άγιο Κωνσταντίνο. Επίσης, κάποιες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της πόλης και να τονωθεί η αγορά, που έχω δημοσιεύσει εκτενέστερα στα παριανά sites.
2. Την ΑΝΑΔΕΙΞΗ των ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ στο Μαράθι. Υπάρχουν ήδη εμπεριστατωμένες μελέτες για την ανάδειξη του όλου χώρου, μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α., με αποκορύφωμα το πλέον φιλόδοξο έργο:
Την κατασκευή ενός νέου μεγάλου ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, όλης της Πάρου -στα πρότυπα του Μουσείου Ακροπόλεως (φυσικά σε κλίμακα Πάρου)- στο χώρο των Λατομείων ή αλλού, που ως αντιλαμβάνεστε θα γίνει πόλος έλξεως εκατομμυρίων τουριστών και πανεπιστημίων ανά τον κόσμο.
Το Πάριο Μάρμαρο, που κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου και τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου πρέπει να ξανακουστεί δυνατά. Να αναδείξει την Πάρο σε Παγκόσμιο Κέντρο Τέχνης και πολιτισμού. Είναι το πιο δυνατό και αποκλειστικό χαρτί της στο Αιγαίο, που δεν αξιοποίησε ως τώρα.

Για να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να γίνουν όλα αυτά, αποφάσισα να μετέχω στις Εκλογές με τον Μάρκο Κωβαίο.
Και σας εξομολογούμαι: δεν θα ησυχάσω, αν δεν δω με τα μάτια μου να μπαίνει η πρώτη Παρία ΛΙΘΟΣ, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείου Πάρου - το πιο πολύτιμο δώρο που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου