Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ!!!

*Την αρχή την έκανε το γνωστό μπλογκ που υπερασπίζεται τα ιδανικά της "ελεύθερης αγοράς" και του αγοραίου έρωτα της δημοσιογραφίας!
*Αφού ενημερωθήκαμε επί θεμάτων κηπουρικής  κι αφού οι συνεργαζόμενοι "επιστήμονες" σχολιαστές μας υπέδειξαν πρωτοποριακές μεθόδους δενδροκομίας, στο τέλος πήραμε και το πολιτικό μήνυμα: ο τρόπος κλαδέματος των δένδρων της Πάρου συναρτάται με τις ενεργειακές ανάγκες εκλεγμένου παράγοντα της πλειοψηφίας!
Συμπέρασμα: ο εν λόγω "ανώνυμος" αιρετός αδιαφορώντας για το πράσινο, καταστρέφει τα δένδρα προκειμένου να εξασφαλίσει τσάμπα καυσόξυλα.

*Να λοιπόν που μετά τις διατριβές του στη σκουπιδολογία, ο πινόκιο αποφάσισε να εισχωρήσει στο κόσμο της γεωπονίας κάνοντας το διδακτορικό του στις ήπιες (μη εντατικές) μεθόδους ανάπτυξης των δένδρων!
Βέβαια το τι παπαριές διαβάσαμε δεν συζητιέται. Προτείνω στους μεν γεωπόνους να κάψουν τα πτυχία τους στους δε δενδροκαλλιεργητές να προσλάβουν τον ΚΑΛΙ(εργητή) της παπαριάς, ως σύμβουλο σε γεωτεχνικά θέματα.
Αυτός είναι σε θέση να τους πείσει να φυτεύουν τα δενδρύλια ανάποδα για γρηγορότερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη απόδοση!!!



*Η βαριά και ασήκωτη έκπληξη όμως ήρθε εξ αριστερών και μάλιστα με "επιστημονική" αιτιολόγηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΠΠ, μας πληροφορεί πως για επιστημονικούς (πρωτίστως) και (δευτερευόντως) για ιστορικούς λόγους έπρεπε η πλειοψηφία(;)  να παραχωρήσει στις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας, πέρα από τις εκ του νόμου προβλεπόμενες θέσεις στα συμβούλια των δημοτικών φορέων και άλλες επιπλέον!
Επικαλούμενη την επιστημονική ιδιότητα του Γλέζου, καταφέρεται στην πλειοψηφία για την άρνησή της να"τοποθετηθεί" στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ. η ιστορική αυτή προσωπικότητα, αποδίδοντάς της ταυτόχρονα  μικροψυχία και μικροπολιτική σκοπιμότητα.
Το τι συνέβη (όπως και στην περίπτωση του Σαρρή) το γνωρίζουν απαξάπαντες και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε.

Ο σεβασμός και η αναγνώριση στο πρόσωπο του Γλέζου, στις παρατάξεις και τα πρόσωπα της μειοψηφίας έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως μέχρι στιγμής από την πλειοψηφία, με δικές της ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και πρωτοβουλίες.

Αυτό που δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί οι καταφερόμενοι στην πλειοψηφία είναι ότι έχουν κι εκείνοι ΕΝΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ απέναντι σε ανθρώπους που προσφέρουν και δεν είναι κατ΄ανάγκη ούτε κερδοσκόποι ούτε καιροσκόποι της πολιτικής!
Φαίνεται θεωρούν πως έχουν -ελέω θεού ή ελέω λαού δεν έχει σημασία- το αποκλειστικό προνόμιο να τα χώνουν χοντρά στην πλειοψηφία όποτε γουστάρουν και εκείνη σε ανταπόδοση να καταστρατηγεί το νόμο (όποιος κι αν είναι αυτός) προκειμένου να "τιμήσει" τους υβριστές της!!!

*Το ξεκίνημά σας συντρόφια μόνο ατυχές μπορεί να χαρακτηριστεί και δεν διαφέρετε και πολύ από την ΑΞΙΑ-μιζέρια, αφού κι εσείς κλαψουρίζετε για θέσεις και στασίδια με παραπλήσια λογική.
Θα περίμενε κανείς να μπείτε δυναμικά στα τόσα και τόσα προβλήματα που έχει το νησί, ξεπερνώντας τις όποιες εμμονές και αγκυλώσεις που ανάγονται στο παρελθόν...
Άλλωστε για να προσφέρει κανείς σε γνώσεις, ιδέες και προτάσεις δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να κατέχει θέσεις, αλλά να έχει "θέσεις"...
Αυτά επί του παρόντος!



33 σχόλια:

  1. Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΞΑΝΑΚΤΗΠΙΣΑΝ ΠΑΛΙ
    ΛΙΜΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πινοικιο κανει καλατη δουλειατου γραφει τις παραγγελιες του εργοδοτη.οι κεπιτες τι ρολο βαρανε?η ταυτιση ραγκουση/ δημου βλαφτει τον δημο
    αυτον χτυπουν τηνκυβερνηση χτυπουν ο δημος πληρωνει κυβερνητικεςαμαρτιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή τη διαπίστωση την έχουμε κάνει προ πολλού αγαπητέ 9:53!
    Η επιλογή του γηπέδου που λέγεται δήμος Πάρου για κομματικές-ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις είναι στρατηγικό λάθος της τοπικής αριστερής ιντελιγκέντσιας.
    Τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές με τα Μνημόνια και την τροϊκανή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, δεν πρέπει να τις πληρώσει ο δήμος μας.
    Ο δήμος πρέπει να βγεί το συντομότερο από την περιδίνηση της μικροπαραταξιακής μαλακίας που τον έριξαν, γιατί το μέλλον του διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο με τέτοια καμώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεύρεις την διασταύρωσιν που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα που κοκκινίζ' η σταφυλή και θάλλει η ελαία; Ω δεν την αγνοεί κανείς, είναι η γη η παριανή στου Γκικα τη γωνία, που κατοικεί μια κεφαλή, γεμάτη ανοησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε ποιητή 10:40.Στείλε μας κι άλλους στίχους. Αυτούς τους δημοσιεύσαμε ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι βελτωμενη συνθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σας κανει εντυπωση η σοβαροτητα των θεματων που βρισκει ο βουκεφαλας?Ειναι αντιστοιχη των ζητηματων της αξιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΚΕΠΠ έπεσε στα σφάλματα και τις παραταξιακές σκοπιμότητες της ΑΞΙΑΣ με διαφορετικά κίνητρα της μεν κομματικά της δε εγωιστικά με περιτύλιγμα και των δύο προβολή και εντυπωσιασμό στους ιθαγενείς.
    Πολλοί παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των συμβουλίων από το σπίτι τους και έχουν ιδία αντίληψη των πραγμάτων ο παππούς καλά τα πάει να προσέξουν οι παρατρεχάμενοι.Τους συστήνω να κάνουν δημοψήφισμα για τους εαυτούς τους και τις ιδέες τους όπως τις κατάντησαν να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυπαμαι πραγματικα για την ψηφο που εριξα στον Ροκονιδα.Το μονο που δεν τον ενδιαφερει τελικα ειναι η Παρος.Τα μικροκομματικα συμφεροντα κ μονο.Κριμα γιατι τον θεωρουσα κεφαλαιο για το νησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ και τιποτα αλλο κυριοι της ΚΕΠΠ .Φερεστε ως φιδια φυλασομενα σε κορφο εκτος αν σας εχουμε απλα υπερεκτιμησει αλλα ειστε απλα βλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανεκδοτο κεππ: σεβασμος στους θεσμους/παραβιαζετε τον δημοτικο κωδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαν να μου φανηκε πως ειδα τον Καλλι στο τουρκικο πολεμικο!Ειναι δυνατον?Αυτος δεν ειναι του ΛΑΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτσε καλά ρε Αρίστο. Πότε δηλαδή πρόλαβε ο Δήμος να περιπέσει σε περιδίνηση και φταίει η μαλακία της ΜΙΚΡΟπαράταξης που είναι τόσο μικρή όσο το 57% των έγκυρων φήφων των παριανών πριν μόνο τρείς μήνες. Άλλο να μας πείς οτι είχες συνηθίσει στον αχταρμά του προηγούμενου δημ.συμβουλίου για να σε καταλάβουμε. Όσο για την καταστρατήγηση της νομιμότητας άσε μη το κουράζεις. Κάποιος να φέρει στο σπίτι το σαπούνι γιατί από καβόσχοινο έχουμε μέχρι καδένες σκουριασμένες. Σαπούνι καθαριότητας δεν έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο όρος μικροπαραταξιακός δεν αφορά το μέγεθος των παρατάξεων, αλλά την αυτιστική λογική τους.
    Τώρα η θέση σου περί αχταρμά, μάλλον έμπαθής ακούγεται, εκτός κι αν το δημοτικό συμβούλιο το θεωρείς κάτι σαν αρένα για να βγάζουν τ' απωθημένα τους οι πολιτικοί μας.
    Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε ένταση και πάθος για τα προβλήματα και τις προτάσεις κι όχι για τα πόστα και την σκηνογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κουίζ: Τι σχεση εχει η "αξια" με την αποσυρση?Οποιος το βρει κερδιζει κρουαζιερα στις Κυκλαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην παραλια μυριζε ψητο αλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καμία εμπάθεια Αρίστο. Σε ενόχλησε η οξεία λέξη άχταρμάς΄. Απλά προσπάθησα να σχολιάσω με το δικό σου επιλεκτικό λεξιλόγιο/ στύλ ( με το οποίο προφανέστατα διαφωνώ). Όπως διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό σου ΄αρένα ΄ Στην συνταγματική Δημοκρατία είναι corner stone η λειτουργία της αντιπολίτευσης . Χωρίς έλεγχο ΔΕΝ υπάρχει
    Δημοκρατία. Χωρίς εναλλακτικές φρέσκιες διεκδικητικές ή συμπληρωματικές προτάσεις και όραμα η Δημοκρατία δεν βαθαίνει. Γίνεται διαχειριστική ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ άσκησηεξουσίας.
    Παράγει αλαζονεία, αδιαφάνεια και παραβατικότικα, τον καρκίνο της Δημοκρατίας. Να σου θυμίσω πρακτικές και προπηλακισμούς της περιόδου 2003- 2007 ; Δελτία Τύπου και με ΜΜΕ ενορχηστρωμένες προσωπικές επιθέσεις και δικαστικές φούσκες και μάλιστα σε συμπολίτες που σήμερα μοιράζονται το ίδιο κρεββάτι; Άστο λοιπόν μεγάλα παιδιά είμαστε.
    Συμφωνούμε όμως με την τελευταία σου παράγραφο. Ναι και οι τρείς της αντιπολίτευσης να περάσουν στην ουσία, το απαιτεί σήμερα το 57% των πολιτών και η πλειοψηφία να μη ξεχνά την διαφορά 16 ή 9 και να ξεχάσει τα 4Κ της ΕΔΚΠΠ του 32%. Η κοινωνία μας έχει τώρα παγώσει και μετά έρχεται ο Φόβος και η παραζάλη.Να μη γίνουμαιζούγκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προφανώς και δεν μας ενόχλησε η ίδια η λέξη αλλά ο "προορισμός" της.Στα γενικά περί δημοκρατίας συμφωνούμε. Διαφωνούμε ριζικά στην ανάλυση που κάνεις της περιόδου 2007-2010.
    Είναι φανερό πως κρίνεις ΜΑΚΡΟΘΕΝ χωρίς προσωπική εμπειρία και χωρίς καν επαφή με το χώρο του συμβουλίου, μηρυκάζοντας όσα αβασάνιστα έχουν γραφεί και λεχθεί από κάποιους που έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να το κάνουν.
    Δεκάδες υπήρξαν οι φορές που κατατέθηκαν προτάσεις και μάλιστα σοβαρότατες (το ποιά υπήρξε η τύχη τους είναι άλλο θέμα).
    Όλες οι διαδικασίες άσκησης ελέγχου τηρήθηκαν στο ακέραιο, ορισμένες φορές μάλιστα κατά τρόπο εξαντλητικό και κουραστικό (η λεπτολόγος ανάλυση Κωβαίου έγραψε ιστορία).
    Τέλος ακόμα πιο επικίνδυνη συμπεριφορά για τη δημοκρατία είναι η τυφλή και ισοπεδωτική κριτική των πάντων, που οδηγεί σε γενικευμένη και άκριτη απαξίωση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και ανοίγει διάπλατα το δρόμο στο φασισμό. Ιστορικά αποδεδειγμένο!
    Για να έρθουμε στο τώρα, πιστεύουμε πως είναι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, στο όνομα της αντιπολίτευσης να σπαταλιέται πολύτιμος χρόνος για παιδαριώδεις απαιτήσεις, που μάλλον υποκρύπτουν διάθεση κωλυσιργείας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τ' άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αριστο χαραμιζεις χρονο και αποτελεσμα δεν θα έχεις.το παραμυθι το δουλεψαν καλα οι εμποροι του καινουργιου.κολωνα της προπαγανδας τους εγινε η απαξιωση των εκλεκτων παριων που εκαναν και κανουν αγωνα για ολους εμας τους καναπεδοφιλοσοφους.οι θαμωνες του φιλελευθερου αυτα κλωθουν μεσα στο μυαλο τους κι αντε εσυ να τους τα βγαλεις.ολες οι χουντες στο ονομα της δημοκρατιας εσκασαν μυτη.
    το αυγο του φιδιου μπηκε στη κλωσομηχανη.περιμενετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αλλες προεκλογικες λαμογιες για να ξεκινησω εχουμε??Τωρα που γυριζει, κυριοι.Τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απο λαμογιές άλλο τίποτα! Η διεύθυνση είναι γνωστή και σταθερή. Να μη τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο φιλελευθερος ξεκινησε ανακρισεις για τις προεκλογικες λαμογιες των μπλογκς.αυτες που εβγαλαν λαυρακι πριν ενα μηνα θυμοσαστε?αυτοσαρκασμος η φαντασιωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. να κληθει το αλογο να δωσει καταθεση σε βαρος των πακιστανων,αβγανων,μπαγκλαντεζων,κουρδων,αιγυπτιων και ολων των μουσουλμανων παλιομεταναστων που το εφαγαν ζωντανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Που ειναι οι φωτο πινοκιο?hree and the cuckoo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αρίστο. Ούτε ο χρόνος κι ούτε ιδίως ο τόπος αντέχει για βαθύτερη ανταλλαγή επιχειρημάτων. Μόνο δυό λόγια . Λάθος η εκτίμησή σου περί μακρόθεν κτλ. Μόνο για ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ δεν μοιάζουν τα σχόλια μου. Οι προσωπικές εμπειρίες μου είναι εναργείς και εκ του σύνεγγυς εντός, εκτός και πέριξ του χώρου της Αγ.Άννας. Αυθαίρετα ψαλίδισες/περιόρισες την περίοδο αναφοράς μου από 2003-07 σε 07- 2010. Είναι όμως ίδιες και ενιαία η νοοτροπία, οι δράσεις και αναδράσεις των πολιτών. Ρώτα τον συγγραφέα του Παρίας Νυκτός..Αντίδοτον (σελ 23,29,30 κ.α). Μήπως Ξημέρωσε και το αποκηρύττει ; Δεν νομίζω. Προσπάθησε δεν στηρίχτηκε και στο τέλος τον κανιβαλήσανε συντρόφια του και άλλοι. Η Κυριακή του τελώνου και των Φαρισαίων πέρασε. Για την λεπτολόγο ανάλυση του Μάρκου, αναφέρεσαι στα παγκάκια και τις ελιές στης Μαντούς το ελικοδρόμιο ; Καλό Τριώδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς 12/2 11.56.Ναι κεφαλαιο, αλλα ξερεις "Το κεφαλαιο" του Μαρξ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aνώνυμε 3:00. Δεν περιορίστηκες στα δυό λόγια και άνοιξες πολλά θέματα.
    Εμείς δεν θα αφήσουμε το σήμερα εν ονόματι μιας στείρας παρελθοντολογίας, που επιλεκτικά υιοθετείς.
    Τις προσωπικές ερωτήσεις να τις απευθύνεις στους φυσικούς τους αποδέκτες, αν και νομίζουμε πως είναι ήδη απαντημένες και θα μπείς στο κόπο άδικα!
    Η λογική σου ν΄αντιμετωπίζεις την Γρηγορία και την παράταξή της ως κάτι ξένο και άσχετο με την επίμαχη περίοδο (03-07 ή 03-10 λίγη σημασία έχει)πραγματικά πιστοποιεί την καθαρά επιφανειακή σου σχέση με τα τοπικά πράγματα. Εκτός κι αν οι εν λόγω πολιτικοί μας κορόιδευαν 8 χρόνια όταν μίλαγαν στο όνομα της "Ενότητας"!
    Τέλος αν υιοθετήσουμε την φοβερή λογική που εισηγείσαι, θα πρέπει να ξανακηρύξουμε πόλεμο στη Γερμανία και την Ιταλία και μόλις τελειώσουμε με αυτούς, ξαναβαράμε κι ένα εμφύλιο να σωθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δωσανε το φλουρι στο μωρο γιατι μετα θα φωναζε και θα χτυπαγε το ποδι κατω! Ειπε ο Βαγγελης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φρεσκιες διεκδικητικες η συμπληρωματικες προτασεις.......τωρα καταλαβα γιατι ξεκινησε ετσι την αντιπολιτευση η Γρηγορια.Μονο αν την παιρνει η καμερα θα το καταφερει αυτο.Ευχαριστω που με βγαλατε απο την απορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τωρα που πηγε στην αντιδεξερωγω, παλι θελουμε καμερα? Εληξε το θεμα ή οχι.Ειναι και ο πινοκιος κουφος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς 14/2 3.00.Η Γρηγορια και οι τρεις σωματοφυλακες δεν πλασαριστηκαν σαν αντιθετοι της παραταξης Ραγκουση,αλλα σαν οι πιο "αξιοι" συνεχιστες της.Αρα δεν δικαιουνται για να ομιλουν για αλλαγη νοοτροπιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ειδα οτι περισεψε πολυ πιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αλλαγη νοοτροπιας συμφωνα με τα μουτρα τους κανουνε.Ε ρε γιαουρτια που τους χρειαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή